Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Stookforum

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Stookforum

@stookforum

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 16
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Kees22

    Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @jagdhornblaser Ik heb gerst kunnen scoren die niet van het kaf ontdaan was. Van iemand die het weer gekregen had van een proefstation, waar de kiemkracht getest werd. Gerst die je bij de molen of de natuurwinkel koopt is altijd…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @jagdhornblaser  gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden

    @jagdhornblaser  Mouten.: Eerst spoel de graan  Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt.  Meer en andere polymeren  ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren  ,  daarbij ook andere zuren  en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt.  Als je…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Willy" – 5 maanden, 4 weken geleden

    Welkom en veel plezier hier

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten. 
    Denk b.v. aan .
    15 % best malz diastase mout 
    50% pauls peated 
    30% Weyerman Rauchmalz
    5 % roast Castle black malt. 
    Dan zou je  in de juist richting moeten komen . 

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @handigehenkie welkom hier en veel plezier

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @handigehenkie welkom hier en veel plezier

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @theresa haha Van Rijn bestaat niet meer   ,  En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord.  Schijnbaar te weinig animo.   Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd  . Misschien een reeks foto’s handiger  . Maar ik merk…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated  stort gebruikt zonder andere mouten.  Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom.  Maar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden

    @alchemist dan is pauls malt  toch vrij licht nog in rook / peated smaak.  (  Ik heb dat nooit gebruikt  Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 6 maanden geleden

    Welkom Tom, veel plezier hier.
     

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 6 maanden geleden

    @ronaldo het borrelen wil niet zeggen dat uw vergisting klaar is.
    Hoe lang staat het?
    Wat is het SG?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 maanden geleden

    Nederlandse naam Latijnse naam Engelse naam Alcoholpercentage Absint alsem   Artemisia absinthium   Wormwood   50% – 75%   Amerikaanse wolfspoot   Lycopus virginicus   Bugleweed   50% – 60%   Baardmos   Usnea   Usnea   60% – 95%…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 maanden geleden

    @handigehenkie als je onder ” bitter” zoekt zul je vast meer recepten vinden   .  Ik heb door de jaren heen diverse geplaatst. Ook een paar in filmpjes . Er is ergens ook een scheeps bitter ,/ schippers bitter en een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 6 maanden geleden

    @tomve overhalen is de stookwijn destilleren en opvangen  . Dus van ketel naar opvang glas.  Dus  je vult ketel met de stookwijn . Dat stook je . Dat is eerste overhaal ook wel in volksmond ruwstook genoemd. Dan gaat jou…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto kusleon

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz tom182

Nieuwste topics

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 1 dag geleden

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 4 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 6 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens