-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Ik heb gerst kunnen scoren die niet van het kaf ontdaan was. Van iemand die het weer gekregen had van een proefstation, waar de kiemkracht getest werd. Gerst die je bij de molen of de natuurwinkel koopt is altijd… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser gerst ,tarwe ,haver , rogge , spelt kun je alle op dezelfde manier mouten en eesten. Ook mais kun je prima mouten alleen is de enzymatische werking voldoende voor mais zelf en niet om andere granen erbij om te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 5 maanden, 3 weken geleden
@handigehenkie ja dat zou kunnen alleen je mist een infusie stap en het verwijderen van bepaalde stoffen dus je zal meer zwaardere en minder verfijnde smaken krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gerst mouten" – 5 maanden, 3 weken geleden
@jagdhornblaser Mouten.: Eerst spoel de graan Zet de graan in een bak net onder water . Laat het 8 uren staan. Na 8 uur afgieten en uitspreiden in laag van ongeveer 5 tot 10 cm . Afdekken met doek van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 5 maanden, 4 weken geleden
@skoelie omdat je bij andere verschillende temperaturen optimalisering krijgt. Meer en andere polymeren ketens afbreekt / omzet. Eiwitten afbreekt naar aminozuren , daarbij ook andere zuren en carbonzuren krijgt en deze aanspreekt die ook weer ester ficatie verzorgt. Als je… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Willy" – 5 maanden, 4 weken geleden
Welkom en veel plezier hier
-
Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Murmillo vind forumbericht "Nieuw lid" – leuk 5 maanden, 4 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@bcnx71 ik heb even zitten zoeken in de commerciële mouten.
Denk b.v. aan .
15 % best malz diastase mout
50% pauls peated
30% Weyerman Rauchmalz
5 % roast Castle black malt.
Dan zou je in de juist richting moeten komen . -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Goedenavond" – 5 maanden, 4 weken geleden
@handigehenkie welkom hier en veel plezier
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@theresa haha Van Rijn bestaat niet meer , En van der Kooy weet ik niet of die er nog is . Inderdaad ja maar als iedereen met Heineken of famous grouse achtige producten te vreden is omdat ze snel klaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@theresa Workshop zou vorig jaar maar ik heb nooit meer iets erover gehoord. Schijnbaar te weinig animo. Mouten als filmpje moet ik dagen achter elkaar mee bezig neemt veel tijd . Misschien een reeks foto’s handiger . Maar ik merk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@bcnx71 alchemist heeft inderdaad 100 % peated stort gebruikt zonder andere mouten. Zelf gebruik ik 60 % peated / smoke maar ik eest op schotse turf en deel eiken waarmee ik zeer dicht bij octomore en old pulteney kom. Maar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 5 maanden, 4 weken geleden
@alchemist dan is pauls malt toch vrij licht nog in rook / peated smaak. ( Ik heb dat nooit gebruikt Je weet wat ik gebruik . Daarmee weet ik waar ik aan toe ben ) ( denk aan ” mindfuck… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 6 maanden geleden
Welkom Tom, veel plezier hier.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid" – 6 maanden geleden
@ronaldo het borrelen wil niet zeggen dat uw vergisting klaar is.
Hoe lang staat het?
Wat is het SG? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 maanden geleden
Nederlandse naam Latijnse naam Engelse naam Alcoholpercentage Absint alsem Artemisia absinthium Wormwood 50% – 75% Amerikaanse wolfspoot Lycopus virginicus Bugleweed 50% – 60% Baardmos Usnea Usnea 60% – 95%… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 6 maanden geleden
@handigehenkie als je onder ” bitter” zoekt zul je vast meer recepten vinden . Ik heb door de jaren heen diverse geplaatst. Ook een paar in filmpjes . Er is ergens ook een scheeps bitter ,/ schippers bitter en een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sg 0.900" – 6 maanden geleden
@tomve overhalen is de stookwijn destilleren en opvangen . Dus van ketel naar opvang glas. Dus je vult ketel met de stookwijn . Dat stook je . Dat is eerste overhaal ook wel in volksmond ruwstook genoemd. Dan gaat jou… Meer lezen»
- Meer laden