-
stookje vind forumbericht "(ver)klaring / verkleuring" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden
-
stookje posted a new topic "(ver)klaring / verkleuring" – 3 jaren, 1 maand geleden
Een tweede poging tot whisky. Ik laat ‘m even een paar dagen klaren voordat ik aan de ruwstook begin. Het bovenste laagje kleurt niet transparant zoals verwacht, maar wordt een stuk donkerder dan de rest. Iemand een idee? Twee details:… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "30L handgemaakte koperen ketel te koop" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@karlojanssen volgens mij kan het na 5 posts en ben je er al.
-
stookje posted a new topic "Sacrificial run na reinigen ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden
Ik heb mijn alquitara weer eens gereinigd met peroxide/citroenzuur/water. Er kwam weer een heftige kleur vloeistof uit. Op homedistiller.org zie ik dat mensen na een reiniging een sacrificial run doen, een stook met alcohol die ze weggooien, alleen om de… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Vraag over reiniging bodem smartstill" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert Dat is nieuw voor mij, ik dacht ook dat je de alquitara’s maar voor 2/3e mocht vullen. Dat was voor mij een tegenvaller met 2.5 l maar heb ik me wel braaf aan gehouden. Geldt dat ook voor grotere… Meer lezen»
-
stookje posted a new topic "Kaneel/Cacao snoepje" – 3 jaren, 3 maanden geleden
In mijn kerstpakket zat dit jaar weinig soeps. Een scheurkalender met flauwe filmquotes, een te zoete ’thee’ en meer van zulks. Er zat iets in dat dit alles goedmaakte, een zakje amandelen met een kaneel/cacao laagje (en suiker natuurlijk). Het… Meer lezen»
-
stookje vind forumbericht "Fruitig luchtje graanvergisting" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
stookje vind forumbericht "Fruitig luchtje graanvergisting" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@robbert en de zoete lucht? wordt dat veroorzaakt door de kaam?
-
stookje posted a new topic "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Ik heb wat pilsmout gemaischt en in 2 flessen laten gisten. De grote van 5L had een waterslot en rook zoals verwacht naar bier. De kleine van 2L had ik met opgerold keukenpapier afgesloten, maar blijkbaar niet goed genoeg. Er… Meer lezen»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookforum zat ik net 12 pagina’s gekluisterd aan dit avontuur, ontbreekt het einde… 🙂
-
stookje antwoordde op het onderwerp "TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Is die ketel nou ooit verkocht?
-
stookje liked forum post "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@paolo Als het echt gevaarlijk is gooi ik het natuurlijk weg. Bij mij zat het in de ruwstook, het leek te hechten aan de vettige naloop en heb het met een koffiefilter eruit gefilterd voor de fijnstook. Zou het dan… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@paolo Die had ik ook in mijn rum. Ik ging ervan uit dat als ik het eruit kon filteren het geen probleem zou opleveren, maak ik nu een gevaarlijke fout?
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
Geplaatst door: @alchemist Ja, maischen op een 50 a 55 graden breekt eiwitten meer af en dan wordt het spuwen minder. Ik zou trouwens zelf niet in zo’n klein keteltje proberen een graanvergisting te destilleren maar okay.. De ruwstook,… Read more»
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
@stookforum echt waar? Stom dat had ik niet gezien. Helemaal top dan kan ik de eerste helft kwijt terwijl ik de tweede ga maischen. Bedankt!
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
Niemand weet het antwoord op mijn vraag over het materiaal van het Stookwinkel vergistingsvat, en de max. temperatuur die het kan hebben? Misschien Jan @stookforum ?
-
stookje liked forum post "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
-
stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden
Geplaatst door: @alchemist De kookzak kan ervoor zorgen dat de uitwisseling van vloeistof met al het goede grut erin minder goed gebeurd, maar als je een S.G. waarde van 1.060 bereikte (voor het koken?) had je dat ook kunnen laten… Read more»
- Meer laden