Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

stookje

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van stookje

@stookje

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "(ver)klaring / verkleuring" – leuk 3 jaren, 1 maand geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "(ver)klaring / verkleuring" – 3 jaren, 1 maand geleden

    Een tweede poging tot whisky. Ik laat ‘m even een paar dagen klaren voordat ik aan de ruwstook begin. Het bovenste laagje kleurt niet transparant zoals verwacht, maar wordt een stuk donkerder dan de rest. Iemand een idee? Twee details:…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "30L handgemaakte koperen ketel te koop" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @karlojanssen volgens mij kan het na 5 posts en ben je er al.

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "Sacrificial run na reinigen ketel" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    Ik heb mijn alquitara weer eens gereinigd met peroxide/citroenzuur/water. Er kwam weer een heftige kleur vloeistof uit. Op homedistiller.org zie ik dat mensen na een reiniging een sacrificial run doen, een stook met alcohol die ze weggooien, alleen om de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Vraag over reiniging bodem smartstill" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert Dat is nieuw voor mij, ik dacht ook dat je de alquitara’s maar voor 2/3e mocht vullen. Dat was voor mij een tegenvaller met 2.5 l maar heb ik me wel braaf aan gehouden. Geldt dat ook voor grotere…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "Kaneel/Cacao snoepje" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    In mijn kerstpakket zat dit jaar weinig soeps. Een scheurkalender met flauwe filmquotes, een te zoete ’thee’ en meer van zulks. Er zat iets in dat dit alles goedmaakte, een zakje amandelen met een  kaneel/cacao laagje (en suiker natuurlijk). Het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "Fruitig luchtje graanvergisting" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje vind forumbericht "Fruitig luchtje graanvergisting" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @robbert en de zoete lucht? wordt dat veroorzaakt door de kaam?

  • Profielfoto van stookje

    stookje posted a new topic "Fruitig luchtje graanvergisting" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    Ik heb wat pilsmout gemaischt en in 2 flessen laten gisten. De grote van 5L had een waterslot en rook zoals verwacht naar bier. De kleine van 2L had ik met opgerold keukenpapier afgesloten, maar blijkbaar niet goed genoeg. Er…   Meer lezen»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookforum zat ik net 12 pagina’s gekluisterd aan dit avontuur, ontbreekt het einde… 🙂

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "TK:Dikke Spaanse Alquitara ketel, 30 liter-NIEUW-Nu ook Tiny 's !!!" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Is die ketel nou ooit verkocht?

  • Profielfoto van stookje

    stookje liked forum post "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @paolo Als het echt gevaarlijk is gooi ik het natuurlijk weg. Bij mij zat het in de ruwstook, het leek te hechten aan de vettige naloop en heb het met een koffiefilter eruit gefilterd voor de fijnstook. Zou het dan…   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Goed bezig…eeuuh nee dus" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @paolo Die had ik ook in mijn rum. Ik ging ervan uit dat als ik het eruit kon filteren het geen probleem zou opleveren, maak ik nu een gevaarlijke fout?

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Geplaatst door: @alchemist   Ja, maischen op een 50 a 55 graden breekt eiwitten meer af en dan wordt het spuwen minder. Ik zou trouwens zelf niet in zo’n klein keteltje proberen een graanvergisting te destilleren maar okay.. De ruwstook,…   Read more»

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @stookforum echt waar? Stom dat had ik niet gezien. Helemaal top dan kan ik de eerste helft kwijt terwijl ik de tweede ga maischen. Bedankt!

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Niemand weet het antwoord op mijn vraag over het materiaal van het Stookwinkel vergistingsvat, en de max. temperatuur die het kan hebben? Misschien Jan @stookforum ?

  • Profielfoto van stookje

    stookje liked forum post "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

  • Profielfoto van stookje

    stookje antwoordde op het onderwerp "Eerste whisky poging." – 3 jaren, 4 maanden geleden

    Geplaatst door: @alchemist De kookzak kan ervoor zorgen dat de uitwisseling van vloeistof met al het goede grut erin minder goed gebeurd, maar als je een S.G. waarde van 1.060 bereikte (voor het koken?) had je dat ook kunnen laten…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 19 uur geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 1 dag geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 3 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 1 week geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens