Vond forum berichten leuk

RE: nieuwe brug dome

@troet tin word op denduur wat wit grijzig. Dat is ook een oxidatie . Het geeft een hardere buitenlaag . Het zal minder snel loskomen en meekomen dan koperoxide Bij inname is het in die hoeveelheid ...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: nieuwe brug dome

@carlosje . Goed schoonhouden en goede aarding houden op ketel . ( Het is zal niet de eerste keer zijn dat er oxidatie zweem in alcohol komt )

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
Goed adresje voor ingrediënten .

Ik ben altijd van het klagen als er dingen niet goed gaan, maar ook van het delen als er dingen wél goed gaan. Véééél te laat (we gaan morgen weer terug naar huis..) kwam ik er achter dat ik jeneverbe...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Gewoon ouderwets werkt nog steeds

Rogge op links . Mout op rechts.  IMG_20210925_184823560.jpg

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Gewoon ouderwets werkt nog steeds

Mais  IMG_20210925_180933798.jpg

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Gewoon ouderwets werkt nog steeds

Stenen .  IMG_20210925_180551751.jpg

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: George Washington's Rye Whiskey, The making of...

Tweede stook vanwege het weer in de stookhoek in de tuin 😀  IMG_20210721_121027.jpg

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: George Washington's Rye Whiskey, The making of...

@pikketanus Daar is een beetje een must omheen. Het zou van vroeger uit redwood zijn . ( Sequoia ) maar er word ook wel redoak vermeld . In Amerika is de redwood voor bourbon en whiskey toch een beg...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: voor/naloop bewaren en zuiveren met T500

@stookje, het opnieuw gebruiken van de voor- of naloop wordt wel gedaan. Het gaat dan om drankjes met een specifieke smaak, en als je die smaak waardeer kan je overwegen om dat ook te doen. Maar meest...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: voor/naloop bewaren en zuiveren met T500

@stookje voor zomige dranken wordt naloop hergebruik door toe te voegen aan 2e stook. .maar dat os maar enkele gevallen . Ook voor naloop geld dat er veel esters inzitten , gebonden stoffen aan ethyl ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
Ik ben geen robot

Hallo allemaal, ik ben soms wel 5 minuten bezig met inloggen. vooral het verifiëren van (ik ben geen robot) afbeeldingen vind ik niet erg scherp zelfs met bril. wie ondervind dit ook?

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Foutje... vlam in de pan

Dat gaan we hier ook maar eens fabriceren. Blijft toch een dingetje he....

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

Eau de Vie van fruit Levenswater. Indien je fruit vergist en distilleert dan heb je eau de vie. Bv een poire gemaakt van peren, kirsh van kersen etc. Eau de vie is helder en niet op vat gerijpt. Doorg...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

Pastis Ouzo, raki, arak etc Anijszaad is een goede smaakmaker. Eenvoudig te distilleren, stabiel van smaak, goedkoop in productie. De landen rond de middellandse zee produceren vaak anijsdranken. Gr...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Wanneer heet iets brandy, eu de vie, cognac, etc etc

Calvados Calvados is een streek in Fankrijk In regios met veel appels maakt men calvados. Dus appels fermenteren en daarna distilleren. De drank is harder en wordt als minder verfijnd beschouwd. In ...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
Pagina 1 / 5