Forum antwoorden aangemaakt
RE: Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers @targa de snippers heb destijds toegevoegd in een glazen mandfles. Sorry voor mijn late reactie. Ik ben destijds naar een klein appartement verhuisd, waardoor de hobby enigszins in het geding kwam. Ov... |
In forum Stooktips |
9 maanden geleden |
RE: Gezocht : Eau de Vie recepten @munckerik Nu zie ik het! Jammer. Ik weet nog dat ik ook moeite had met de juiste verhoudingen te vinden bij het maken van eau de vie. Nu staat het voor de liefhebber in ieder geval zwart op wit, haha... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Gezocht : Eau de Vie recepten Beste Govda, Ik weet niet of je in bezit bent van veel fruit maar wat ik vroeger deed was 25 liter sap naar keuze uit bag-in-box vergisten met: 5 gram gistvoedingzouten; 5 gram citroenzuur of sap van... |
In forum Spirits |
4 jaar geleden |
RE: Vragen over het maken van jenever Hoi Heikos. Ik maak sinds een paar jaar een heerlijke jonge jenever. Ik gebruik eenvoudig het Birdwatcher recept (zie tabblad spirits) en voeg op 25 liter wash ongeveer 4 kg gevlokte maïs aan toe. Ik... |
In forum Stookforum |
5 jaar geleden |
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos ) Maar calciumcarbonaat gebruik je als de wort te zuur is, toch? Wat doe je als de wort te basisch is? |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos ) Heel tof Robbert. Mooie handleiding! Is het mogelijk om een deel van de gerst te vervangen voor rogge en maïsvlokken? En waar zuur/kalk jij je wort mee aan? Groeten Tuinboon |
In forum Het Café (praathuis) |
5 jaar geleden |
RE: stookwijn van druiven Ik weet het niet zeker, maar volgens mij stookt ChrisV zijn ketel altijd warm zonder helm. Daardoor verdampt al een aanzienlijk deel van de methyl. Verder zou ik niet al te bang zijn voor vorming van ... |
In forum Stooktips |
5 jaar geleden |
RE: Witte wijndruiven concentraat voor Brandy/Cognac/ project gaat door! Cans 2,5 liter €22,00 Hoi Jan. Kan ik ook op de lijst? Vijf liter graag:-) |
In forum Bieren en wijnen |
5 jaar geleden |
RE: Voedingszout Waar koop jij die geconcentreerde druivensap, Robbert? Ik zoek me scheel! |
In forum Gist vragen |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting De smaak is prima, maar daar gaat het bij mij nu niet om. Er zit nog veel restsuiker in het vat en ik wil graag weten wat ik de volgende keer beter moet doen om zo die laatste suikers Te laten vergist... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting Dat is ook zo, maar de wortmeter en refractometer geven beide aan dat er nog zat suikers (1020 sg) in zit. Genoeg suikers dus! |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting Ook Arsegan heb ik uit het Volkomen Stookboek gehaald. Bedankt voor de hulp. |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting Ik houd me altijd aan de aanwijzingen op de verpakking. Merk Arsegan. Zojuist 3,5 liter verstookt. Opbrengst was 0,65 liter van 35% |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting Eerlijk gezegd weet ik niet zo goed waarom we voedingszout toevoegen, William. Zo heb ik dat geleerd in het Volkomen Stookboek. Daarna ben ik het eigenlijk blijven gebruiken. Het waterslot laat al twe... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |
RE: Problemen bij appelvergisting Waarmee kan ik pH meten? En met welk middel kan ik pH verhogen? Waar kan ik dat middel halen? Over bestrijding weet ik niks; geheim van de teler. Dixap was bio en was enkel ingedikt. Gistvat goed gesp... |
In forum Spirits |
5 jaar geleden |