-
william antwoordde op het onderwerp "Beste wensen met recept" – 4 maanden geleden
Fijne feestdagen, en het wordt voor deze dagen Charentes, Porto, Baileys chocolade, oude geuze Boon 1916/1917, Eigen donker bier, Rum, Sterkte met fruitige ondertoon. (Appel uit eigen tuin)
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 2 jaren, 9 maanden geleden
Toch maar wilde gist nemen. (Brettanomyces) Ergens begin November 2221 begonnen, en nog steeds vol met pellicle, (als je een slechte maag hebt ,niet, ik zeg, NIET, opzoeken. π π π ) Over een maand of 16/17 eens bottelen. De… Meer lezen»
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@alchemist, hoe smaakt hij nu? Het is namelijk als wet wijn en wiskie, het wordt meestal alleen maar beter.
-
william antwoordde op het onderwerp "geen Wijnkelder maar Geuzekelder" – 3 jaren, 1 maand geleden
Heb nog net voor nieuwjaar een 100 flessen G(u)euze bij de Prik&Tik gehaald. Lees nu de prijzen en denk,”zjust op tijd gekocht”. De prijzen gaan sinds Januari steeds verder door het dak. En nu met de onrust op de balkn,… Meer lezen»
-
william antwoordde op het onderwerp "in wat bewaren jullie je eindproduct?" – 3 jaren, 1 maand geleden
5 liter flessen, literflessen Ikea, andere flessen met deugdelijke dop.
-
william antwoordde op het onderwerp "bierbrouwen, liters wegkoken." – 3 jaren, 1 maand geleden
Koken met Graanvader, met of zonder deksel. Normaal zonder deksel, maar ga je, zoals ik, voor 2 jaar op vat of in dame Jeanne’s, dan maakt het geen fluit uit. Die 2 liter verdamping is ook maar een indictie, maar… Meer lezen»
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Zit ik van de week te kijken , hebben ze de prijzen met 20!% opgeslagen.
Reden om nog fanatieker zelf aan de gang te gaan. -
william antwoordde op het onderwerp "Houbaarheid van koper zadels, koper sponsjes" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Zoek op Youtube: βHow to clean the turbo 500 reflux colomnβ van Still Stuff. Simpeler kunnen we het niet maken.
-
william antwoordde op het onderwerp "Grote fles whisky geknapt π©" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Had bijna de meldknop ingedrukt. Dit soort foto’s is geen humor, zeer verontrustend, en ik twijfel zelfs of dit soort foto’s niet bij horror, en sadisme horen. Geestelijke marteling is het zeker. Ik vind dit zeer verontrustende informatie. Maar de… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 3 maanden geleden
’t Verzet Oud Bruin Vineyard 6%
Lekker zuur bier, die het overigens niet van mijn eigen brouwsel ,
de Wilhelmine, gaat winnen. -
william antwoordde op het onderwerp "Spontane Gisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Vandaag is het avontuur weer een stap verder gegaan.Β 😎Β Twee 5l flessen met elk 3.5 liter wort, en Twee 10L Dame Jeanne’s (DM’s) met elk 7.5 liter. Veel kopruimte ,omdat wilde gisten graag wat zuurstof (OΒ²) op voorraad hebben…. Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Spontane Gisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Heb ergens snippers voor dit doel gekocht, ga ze in een merlot leggen voor de extra smaak.
Maar alleen in een van de 2 DJβs, mogelijk maak ik er 4 van 5 liter van.
Kan ik nog meer spelen. 😎 😜Β -
william posted a new topic "Spontane Gisting" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Vandaag een nieuw project. Zit nu achter de Grainfather, en ben met mijn standaard recept bezig, alleen zal het Gist vandaag veranderen. Heb 2 emmers klaarstaan waar een gaasdoek, tegen vliegjes, over gespannen wordt nadat de wort in de emmers… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "in wat bewaren jullie je eindproduct?" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Of kannen een negatief effect hebben? Footgrade zou geen problemen moeten geven. Persoonlijk heb ik voor mijn rum 5 liter flessen, met silicone stop, dat voelt beter. Of dat ook beter of slechter is , blijft de vraag. Zuurstofdoorlating schijnt… Read more»
-
william posted a new topic "geen Wijnkelder maar Geuzekelder" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Heb vandaag mijn Geuze/Lambiek binnen gekregen. 11 soorten Geuze, die allemaal in de loop van het jaar gedegusteerd moeten worden. Mijn partner heeft het al over een Bierkelder, maar met Geuze is dat een onderstatement. Ben in 2 jaar van… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Au bain marie ketel , vullen (tussenruimte) met koelvloeistof, geeft een betere verwarming. Had in plaats van de koelvloeistof, -35/+150, ruitenvloeistof gebruikt. Deze gaat wel werken tegen -15 maar kookt over bij 100Β°C, en blijkt dan zeer brandbaar. Heb de… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist Je hebt dus de nostalgische route genomen. De andere routes zijn meestal ,op gemeenteniveau, een stuk beter. Maar de rinkelende bierflesjes hebben ook hun charme. Kan je tegen de medereizigers vertellen, waarom je zo overdreven langzaam rijdt. Je moet… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist En de koffers mee naar huis genomen, wat een zonde. π
-
william antwoordde op het onderwerp "Semi automatische ketel of eigen RVS apparatuur voor start bier brouwen" – 3 jaren, 4 maanden geleden
Niets beter dan bij de stookketel blijven, er kan altijd een vlam ontstaan, en dan is het aanwezige blusmateriaal geen overbodige luxe. Heb al eens een brandend lek gehad, en de verkeerde koelvloeistof (au bain marie) geeft bij koken vuurwerk,… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "βNe kelder vol zoer beer" – 3 jaren, 4 maanden geleden
@alchemist Ziet er goed uit. Zeker het hopgehalte niet te hoog maken. “Wilde” Gist is daar geen fan van. Omdat het wachten (van drinken) nog even kan duren. Ik heb mijn favoriete winkel vandaag gevonden. Boven β¬200,- gratis levering. Kan… Read more»
- Meer laden