-
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Geplaatst door: @wiliam (Iedere Belg beweerd Roeselaere gedronken te hebben, maar ik heb het nog nergens gezien. Shame on Me?) Het is overigens de Giststam Roeselare, en het bier waarover ik het had is Rodenbach. Brouwerij Rodenbach in Roeselare… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Vandaag wat spullen gaan halen. Beringen was vast gelukkig met me, en vanwege Halloween ook nog 10% korting. (Ook al was dit waarschijnlijk alleen voor online.) Agar Agar Moutextract EBU 8 Glycerine WLP677 Lactobacillus Delbruckii WLP672 Lactobacillus Brevis WLP655 Belgian… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Heb Zelf 15 soorten vloeibare Gist meegebracht. Allen voor te verzuren of Abdij bieren te brouwen. 6 Zure en 3 andere hadden ze niet voorradig, dus wordt ergens bestellen. Dit gaat dus ook de Gistbank in. Pale Ale mout, Roasted barley,… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Stond deze ochtend om 8.45 in Beverlo,
En daar gingen er 2 met flessen lopen.
Een groot zwart haar, een met ringband.
Ik met zwart masker. (Bijna Zorro) -
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist Dat worden dan 4 dozen tegelijk meenemen, je kan nooit genoeg flessen hebben. 😉
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Golden Carolus Classic 8.5% bij een goed bord spaghetti.
-
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Zojuist een incubator besteld, (ook geschikt als eierbroedmachine), en een
Bresser LCD Microscoop 3.5 Inch 50x – 2000x 5MP.
Note to myself: En nu géén speelgoed meer. foei! -
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@Alchemist Heb alcoholbrander , ent-ogen, en magneetroerder al langer, roervlo’s heb ik bijbesteld , van 2 naar meer. 🙂 Gebruikte dit al om starters wat groter te maken , ik vergist nml. zonder verwarmen. @Robbert Groenmout Bio? Waar? Mout Bio… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
De microscoop staat op de wenslijst, maar eerst de gistbuisjes, een incubator, extra erlenmeyers .
Gist etc zal ik binnenkort ook nog bestellen.
Dan verwacht ik binnenkort nog mout en hop.
Het budget zal er weer doorvliegen. 😉 -
william posted a new topic "Mijn Gistbank" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Ik ben voornemens een eigen Gistbank te gaan maken. Zijn er hier nerds die een idee hebben , wat er perse in moet zitten? Uiteraard alle lactobacilus, Pediococcus, Brettanomyces en andere speciaal Gisten, maar welke gisten zijn schaars/seizoengebonden/uniek? Erlenmeyers, pipetten,… Read more»
-
william posted a new topic "Gezocht Brettanomyces anomalus" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Goeie dag, Ik ben op zoek naar een wilde gist , namelijk de Brettanomyces anomalus. Dit is bij WhiteLabs de WLP640, en WAS bij WYEAST de W5110, WYEAST verkoopt hem sinds half jaren 2000-2010 niet meer. Misschien heeft een andere Gistproducent… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wilde Gist ," – 3 jaren, 8 maanden geleden
Laat ik beginnen bij het begin. Rond 2017 zat ik op mijn gemak een goeie cognac te drinken, en bedacht ik, “dit moet ik zelf kunnen. Bleek dat ik een speciale ketel moest hebben. (Ja, ik zeur er al jaren… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Trappistes Rochefort (nr 10)
tht 04-01-2024 🤗
11.3% VOL
-
william antwoordde op het onderwerp "De evolutie van het Stookforum" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Waar ik wat problemen mee heb , dat als er een link wordt gedeelt, deze na plaatsen niet meer oplicht.
Wat tot gevolg heeft dat je soms leuke/belangrijke/interessante informatie mist.
Vroeger kleurde deze ,net als nu bij plaatsen, blauw. -
william antwoordde op het onderwerp "Wilde Gist ," – 3 jaren, 8 maanden geleden
Was ik deze alvast vergeten.
Pediococcus – an overview | ScienceDirect Topics
-
william posted a new topic "Wilde Gist ," – 3 jaren, 8 maanden geleden
Aangezien het geheel van wilde Gist bij mijn Vlaams Rood wat groot wordt , wil ik hier een blad openen over Wilde Gisten. Dus: Brettanomyces bruxellensis Brettanomyces lambicus Brettanomyces intermedius Brettanomyces custersii Brettanomyces claussenii Brettanomyces anomalus En dan heb je… Read more»
-
william antwoordde op het onderwerp "Vlaams Rood" – 3 jaren, 8 maanden geleden
voor hen die nog een beetje extra leeswerk wensen.
yeast 26s rrna: Topics by Science.gov -
william antwoordde op het onderwerp "Wat voor borrel drink je nu of ga je drinken?" – 3 jaren, 8 maanden geleden
6.6% Ename Dubbel
-
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
@alchemist Als je een blend neemt heb je meteen alles op orde.
Lacto gaat overigens tot 80% vergisting, weinig gewone gisten gaan zo ver. -
william antwoordde op het onderwerp "Zure Cider" – 3 jaren, 8 maanden geleden
Persoonlijk ben ik huiverig voor ongecontroleerde “wilde” vergisting. Eerst zelf vangen en dan gebruiken is geen probleem. Acetobacter is een vies beestje. Bij lange vergisting, zoals met zuur bier, verdwijnt het azijnzuur weer vanzelf. En bij stoken, kookt azijnzuur pas… Read more»
- Meer laden