-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 4 maanden, 1 week geleden
meer drukopbouw en moeilijker te controleren.
ik schat dat dit een 10l ketel is, dan zou ik toch voor minimum 32mm kolom gaan.
koeler kan dezelfde blijven -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 4 maanden, 1 week geleden
@jjriet 80
zeker meten op punt B,
punt A geeft geen significante meting.
Ik vind wel dat de hals, kolom aan de dunne kant is -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 4 maanden, 2 weken geleden
en qua smaak?
-
Wvwburn posted a new topic "Hutsepot" – 4 maanden, 2 weken geleden
men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2 breng water aan de kook en voeg een groententuil toe 1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd enkele wortelen in grove stukken een spreistengel in grove stukken 3 à 4… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 6 maanden geleden
looizuur (tannine) is niet giftig maar geeft een adstringerend mondgevoel bij overdaad. Proef maar eens onrijpe sleedoornbessen. Van eikels word er ook meel gemaakt nadat de tannines uitgeloogd zijn. voor wijn geeft dit in combinatie met het branden van de… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 6 maanden geleden
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 6 maanden geleden
Los uit de pols,
beuk, eik, wilg(bevat salicylzuur), appel, peer, kers(bevat cyanide), kastanje, noot, acacia (te controleren), …….. -
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 7 maanden, 2 weken geleden
Wat voor meerwaarde biedt dit
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 7 maanden, 3 weken geleden
@ Robert, wat is een turkse muts en hoe als helm te gebruiken
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 7 maanden, 3 weken geleden
Het boek van Ad Coumou en van Jan Van schaik zijn ook niet slecht
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 7 maanden, 3 weken geleden
Probeer de oude tijdschriften van Brouwland te bemachtigen: Proost was een vakblad voor de amateur wijnmaker brouwer en likeurbereider met vele interessante artikelen en recepten.
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 8 maanden, 3 weken geleden
Heb in het verleden op de opendeur dagen van Farma-import (nu brouwland) verscheidene rassen gekocht bij Jan Van Shaik, ook in zijn wijngaard in Spijkenisse waar hij diverse rassen aanbood.
mvg,
Paul
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 8 maanden, 3 weken geleden
Men neemt aan dat er 4 gram suiker nodig is per liter wijn (restsuiker inbegrepen) om 1 bar koolzuurdruk te vormen. Bijgevolg, om 6 bar te verkrijgen en 5 bar te behouden is 6 x 4 g = 24 g… Meer lezen»
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 11 maanden geleden
@robbert
ik maak al jaren gebruik van de curtec tonnen
<a href=” Verwijderde link ” target=”_blank” rel=”noopener”> Verwijderde link
een gat boren in het midden van het deksel en silicone-stop met waterslot erop
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
tuurlijk, je kan er ook een wijn of schuimwijn van maken.
en indien deze niet bevalt afstoken
ruime voorloop nemen, hart afsmaken en op tijd overgaan op naloop.
enkele jaren laten rusten en er komt iets goddelijks tevooorschijn
-
Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden
ideale manier om te verwerken isnin stukken snijden, diepvriezer in voor een dag of 2,
ontdooien persen, terug in petflessen diepvries in en daarna de bovenste 10 cm afsnijden, (verwijderen oxaalzuuur)
suiker toevoegen en vergisten
geeft een alcohol met een aardse toets.