Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Wvwburn

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Wvwburn

@wvwburn

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 5 maanden geleden

    meer drukopbouw en moeilijker te controleren.
    ik schat dat dit een 10l ketel is, dan zou ik toch voor minimum 32mm kolom gaan.
    koeler kan dezelfde blijven

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Calvados, appelvergisting-destilaat" – 5 maanden geleden

    @jjriet 80
     
    zeker meten op punt B,
    punt A geeft geen significante meting.
    Ik vind wel dat de hals, kolom aan de dunne kant is

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Dat wordt kurken trekken" – 5 maanden, 1 week geleden

    en qua smaak?

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn posted a new topic "Hutsepot" – 5 maanden, 1 week geleden

    men neme 2 varkenspoten en kap deze in 2 breng water aan de kook en voeg een groententuil toe     1 dichtgeschroeide ajuin gehalveerd     enkele wortelen in grove stukken     een spreistengel in grove stukken     3 à 4…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    looizuur (tannine) is niet giftig maar geeft een adstringerend mondgevoel bij overdaad. Proef maar eens onrijpe sleedoornbessen. Van eikels word er ook meel gemaakt nadat de tannines uitgeloogd zijn. voor wijn geeft dit in combinatie met het branden van de…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "wie weet eikenvaatjes te koop" – 6 maanden, 3 weken geleden

    https://www.bmswijndepot.com/nl/catalogus/Index/30/eiken-tonnen
     

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke Nederlandse houtsoorten veilig voor infusie" – 6 maanden, 3 weken geleden

    Los uit de pols,
    beuk, eik, wilg(bevat salicylzuur), appel, peer, kers(bevat cyanide), kastanje, noot, acacia (te controleren), ……..

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden, 1 week geleden

    Wat voor meerwaarde biedt dit

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Ik wil een aromakolom gaan bouwen voor mijn 50 L bierfust" – 8 maanden, 2 weken geleden

    @ Robert, wat is een turkse muts en hoe als helm te gebruiken

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 8 maanden, 2 weken geleden

    Het boek van Ad Coumou en van Jan Van schaik zijn ook niet slecht

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Boekentitels" – 8 maanden, 2 weken geleden

    Probeer de oude tijdschriften van Brouwland te bemachtigen: Proost was een vakblad voor de amateur wijnmaker brouwer en likeurbereider met vele interessante artikelen en recepten.

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Welke druivensoort" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Heb in het verleden op de opendeur dagen van Farma-import (nu brouwland) verscheidene rassen gekocht bij Jan Van Shaik, ook in zijn wijngaard in Spijkenisse waar hij diverse rassen aanbood.
    mvg,
    Paul
     

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 9 maanden, 2 weken geleden

    Men neemt aan dat er 4 gram suiker nodig is per liter wijn (restsuiker inbegrepen) om 1 bar koolzuurdruk te vormen. Bijgevolg, om 6 bar te verkrijgen en 5 bar te behouden is 6 x 4 g = 24 g…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Gisting Fles met brede opening." – 11 maanden, 3 weken geleden

    @robbert 
    ik maak al jaren gebruik van de curtec tonnen
    <a href=” Verwijderde link ” target=”_blank” rel=”noopener”> Verwijderde link
     
    een gat boren in het midden van het deksel en silicone-stop met waterslot erop
     

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    tuurlijk, je kan er ook een wijn of schuimwijn van maken.
    en indien deze niet bevalt afstoken
    ruime voorloop nemen, hart afsmaken en op tijd overgaan op naloop.
     
    enkele jaren laten rusten en er komt iets goddelijks tevooorschijn
     

  • Profielfoto van Wvwburn

    Wvwburn antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 3 jaren geleden

    ideale manier om te verwerken isnin stukken snijden, diepvriezer in voor een dag of 2,
    ontdooien persen, terug in petflessen diepvries in en daarna de bovenste 10 cm afsnijden, (verwijderen oxaalzuuur)
    suiker toevoegen en vergisten
    geeft een alcohol met een aardse toets.

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • @ndré rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 4 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 6 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens