-
@ndré vind forumbericht "Honing Bourbon." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Bartholomeo vind forumbericht "Tijd/temperatuur" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
rinus55 vind forumbericht "Rum…. Ben benieuwd." – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
het lijkt dat ie zo goed als gestopt is nu, kijk het nog een dagje aan en dan gooi ik het de ketel in. waterslot staat zo goed als stil en sg zit op 1024 Als ik kijk wat er… Meer lezen»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
mijn plekkie
WhatsApp-Image-2024-06-26-at-00.22.38_ecc8601c.jpg -
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@kees22
Momenteel gaat ie nog steeds door maar wel een stuk rustiger al.
SG zit nu rond de 1032 -
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@kees22
doe ik eigenlijk standaard. Ketel is een 30l ketel met een soort hybryde dome gemaakt uit een 15l koper keteltje.
Voordat je dat helemaal vol geschuimd hebt moet je flink je best doen. -
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rein Let even op bij het stoken: rum wil nogal eens flink schuimen. Ik doe er zelf altijd een klontje boter bij om dat tegen te gaan.
-
Harryd1969 vind forumbericht "Enthousiast geworden" – leuk 3 maanden, 1 week geleden
-
tom182 antwoordde op het onderwerp "Enthousiast geworden" – 3 maanden, 1 week geleden
Ok, zoals beloofd een kleine update. Gisteren eindelijk voor het eerst een stookje gedaan in de nieuwe 15 liter alambiek. Was de afgelopen tijd druk en moest nog wat zaken bij elkaar sprokkelen.Zo heb ik een 3,5 kw gasbrander gekocht… Meer lezen»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@ Rumo.
Sg meten was een kwestie van Kokend water en amylase toevoegen en een nachtje laten staan.
De volgende dag was sg prima te meten. -
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo wat ik heb begrepen uit het andere topic is dat er dan wel Turbo op staat maar dat het dat niet is en enkel door de fabrikant is toegevoegd als marketing.De gist werd bijgeleverd door “stookwinkel.nl” als een totaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 1 week geleden
@antonuithethogenoorden VISLIJM : gebruik 0,1 gram per liter meng dit met deel van de drank , alcohol of wijn bij 25 graden . voeg dit toe aan de drank die op zelfde temperatuur is gebracht door afkoeling vlokt dit en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rumo atago pal refractometer werkt perfect ook voor melasse. Inderdaad het is verstandig om niet boven de 1100 uit te komen , beter is nog 1090 als Max aante houden. Veel gisten starten moeilijk hierboven wat betekent ook veel stress… Meer lezen»
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Honing mengen" – 3 maanden, 1 week geleden
@robbert een goede imker heeft de honing gefilterd met micro filter. Helaas blijven er ook dan nog heel fijn stof achtig spul in de honing. Soms heb ik weken na het bottelen van mede een bezinksel/stofwolk in de fles hangen…. Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rein je gebruik natuurlijk wel een Turbo gist, en dat is voor mensen die haast hebben of geen extra voeding enzo willen toepassen. Normaal moet je met de SG niet boven de 1100 uitkomen, maar melasse heeft ook niet vergistbare… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
@rein afhankelijk van soort beslag voeding , gist en daarbij goede ventilatie en temperatuur kan een vergisting zeer snel verlopen . Normaal is tussen 48 uur tot max 28 dagen dat vergistingen verlopen. Hou altijd goed in de gaten door… Meer lezen»
-
Kees22 antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
Zo, dat is warm! Dan gaat de gisting ook wel snel. De daling in sg wijst inderdaad wel op een snelle gisting. Ik zou gewoon nog rustig een paar dagen wachten en opnieuw meten. Zo lang het sg nog daalt,… Meer lezen»
-
Rein antwoordde op het onderwerp "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
moet er misschien wel bij vermelden nog dat er hier in mijn hobby/stookruimte dagelijks een houtkachel brand en het een graad of 20-25 is hiero.
-
Rein posted a new topic "Rum…. Ben benieuwd." – 3 maanden, 1 week geleden
Hallo daar mensen. Van de week voor de eerste keer een fermenter gevuld met een rum mash.Heb een 50l fermenter niet helemaal vol met 5kg rietsuiker ongeveer 8kg melasse en de rest water. Hoeveel water exact durf ik niet te… Meer lezen»
- Meer laden