Forum antwoorden aangemaakt
RE: Newbee Welkom Jurgen, Lekker bezig al, gelukkig geen bom gemaakt met die bananen 😉 |
In forum Stel je even voor... |
8 maanden geleden |
RE: Gruit Even nog een aantekening, ik had 1 onderdeel van de kruit overgeslagen, de laurierbessen, aangezien ik komend weekend een stuk Noordelijker ben dan ik me normaal durf te begeven in Nederland, denk ik ... |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis @pastis1996 Filmpje van Robbert over Absinthe, zelfde werking geldt voor Pastis (betreffende splitsing), aangezien dat de mildere variant is nadat de Franse wijnboeren en de anti-alcoholbewegin... |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Basis mede Ik heb slechts driemaal mede gemaakt dus ben niet de meest ervaren bron. Het witte wijn verhaal komt me bekend voor, de mede hier heeft een jaar moeten staan voordat de honing er terug in kwam, laat d... |
In forum Bier, Wijn en overige dranken |
8 maanden geleden |
RE: Gruit @robbert klopt ik had het filmpje nog bekeken. Het gaat ook de mirre worden met wilde gagel en de bergkummel, is redelijk in de buurt van de oorspronkelijke receptuur (in een aantal steden komen dez... |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis @pastis1996 de weckpot met alcohol en kruiden, de warme alcohol onttrekt de smaak. Alleen kruiden roosteren in de oven (op een hogere temperatuur) is een andere toepassing, eentje die je meer ziet ... |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis @pastis1996 zonder warmte onttrek je gewoon minder smaken aan dit soort kruiden. In de meest eenvoudige vorm zou ik zeggen zet je oven op de laagste stand (indien deze geen 50 graden aankan) en zet de... |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis @pastis1996 Mijn eerste ingeving is dat het komt door de hoeveelheid steranijs, ik heb nog even gezocht op de notities op de telefoon maar de aantekeningen van m'n laatste pastis zijn weg, ik weet wel... |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Probleem met louche effect tijdens diluten van het maceraat pastis Hoi Amaury, Heb je ook hoeveelheden wat je gebruikt hebt? De kans is goed aanwezig dat je wat stevig zit qua aandeel van de oliën, dan zul je al snel zien dat onder de 50% het troebel uitslaat. |
In forum Likeuren |
8 maanden geleden |
RE: Gruit Nog even de opmerking dat Mirre vaker gebruikt wordt dan alleen in Zweden, andere kruidenbitters, Kalmoes Beerenburg, Jägermeister en Benedictine bevatten blijkbaar ook mirre, lief vogeltje fluisterde... |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Gruit Rekenwerk is nog niet gedaan, ik heb meer lopen nadenken over het hars verhaal, ik zit niet echt te springen om pijnhars (ook bekend als colofonium) te gebruiken, het uitdampen zie ik niet zitten en h... |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Gruit Susan is er nog later mee bezig geweest Reconstructing the substance gruit Maakt het leven weer iets makkelijker |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Gruit Het is alweer een tijdje geleden, er lag hier al een tijdje een boekje op de stapel van goede bedoelingen maar het kwam er steeds niet van, tot gisteren dan. Het boekje is onderdeel van the Compleat A... |
In forum Gist vragen |
8 maanden geleden |
RE: Hallo allemaal Welkom Kees, Fruit kan ik je niet mee helpen, betreffende whisky, vraag maar raak. |
In forum Stel je even voor... |
8 maanden geleden |
RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje @joostbos Actieve kool is niet selectief voor alleen bijsmaken 😉 , dus ja het kan ook andere dingen wegpakken. Het is ieder z'n ding, maar minder suiker, bakkersgist en gistvoeding zorgt voo... |
In forum Recepten |
8 maanden geleden |