Forum antwoorden aangemaakt

RE: Gruit

Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien... Grijze massa stapt soms toch te makkelijk heen over dingen. Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwe...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gruit

Dus nog een studie gevonden, mag de link niet delen van Google maar heet ANTIMICROBIAL PROPERTIES OF TRADITIONAL BREWING HERBS (wel deels mislukt) maar die bevestigd wel wat ik gelezen had over de sa...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gruit

Na wat verder zoeken op vieze woorden zoals belasting komt er toch vaker de vermelding naar voren dat gruit, gedurende een bepaalde periode, het een giststarter uit graan is. De etymologische herkom...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gruit

Ik zie net in een vertaling van James Cook dat delen van een pijnboom gebruikt werden om van dik moutsap en suiker bier te maken...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gruit

De plant is dus waarschijnlijk eendenkroos, gruitgeld om het water bereikbaar te maken voor de brouwers.  Beschryving-der-stad-Delft-1720.PNG

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Gruit

De Verhandelingen van de Maatschappij der Nederlandsche Letterkunde te Leyden uit 1819 maakt een interessante notitie in het Franstalige stuk. Ik heb wel een collega uit Zwitserland gevraagd het te ve...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
Gruit

Ik heb soms het probleem dat ik dingen die ik lees niet kan loslaten voordat ik ze begrijp, tijdens het jenever verhaal had ik een zijstapje gemaakt richting gruit om de mogelijkheden te bekijken qua ...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
RE: Even voorstellen

@gvrie haha, dat is weer eens een andere introductie, leuk. Welkom op het forum. En dan ook de oudere versies van bier uit het Noorden? En ben natuurlijk ook nieuwsgierig naar wat je maakt met desti...

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: T500 koperen pijp + looking glass + tri clamps

Heren, Is misschien wat makkelijker om dit via priveberichten te doen, niet iedereen hoeft te weten waar Guust woont 😉

In forum Vraag en aanbod

3 maanden geleden
RE: Alcohol uit graan stoken

@gerardo let wel even op het type mout wat je koopt, bij teveel verwarmen tijdens het eesten (drogen) gaan de enzymen kapot en is er weinig tot geen omzetting van zetmeel naar suikers.

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Reflux Still en Pot Still

Er is een verschil in het gebruik tussen een reflux kolom in de commerciële sector en de hobbyist. De reflux kolom wordt meestal toegeschreven aan Andreas Coffey (voormalig Iers douane beambte) rond 1...

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Huwen van alcohol

@martin74 dat ligt er even aan wanneer je het huwen haat doen, als de drank eerst gelucht heeft en je erna het verdund met water dan hoeft het in principe niet.

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Koperen zadels

@arta380 lees dit maar eens.

In forum Stookforum

3 maanden geleden
RE: Nieuwe hobby starten

Welkom Erik, Er is iemand braaf geweest zie ik, zeer mooi cadeau gekregen. Gin heeft inderdaad verschillende topics al, mochten er nog vragen zijn dan horen wij het wel 👍

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Alcohol uit graan stoken

Ik zie net dat de tarwe al bestaat uit gerst en tarwe, dus die alleen werkt ook.

In forum Stooktips

3 maanden geleden
Pagina 2 / 212