Vond forum berichten leuk

RE: Op bezoek bij : - x -

Even korte stop bij Seanseoverhaal.Vanwege mijn werk moest ik in de buurt van S .. ik had eens beloofd nog eens te stoppen om de door mij gestookte voorbeeld van een whiskey gemaakt voor workshop te v...

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Gisteravond de ruwstook gedaan van het beslag. De volledige inhoud van de gistton is in een kookzak de ketel in gegaan. Aanvullend nog een liter of twee 'burned ale' van de vorige ruwstookronde van en...

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: myvodkamaker

@alchemist Nee het is juist boterzacht. Ik zou het zo doorslikken als ik niet wist dat het meer dan 90% was. Veel beter dan ik met mijn pot still kon maken.

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist overleg en advies vragen is niet lastig vallen. Elkaar helpen hoort hoort erbij.

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jeneverlijm 😉

Oké, gezien de antwoorden van @Alchemist en @Robbert twee aanpassingen gemaakt in mijn recept voor de volgende keer: Het water eerst koken en dan roggemeel (en misschien een volgende keer mais) erbij...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jeneverlijm 😉

@alchemist Dank je voor het antwoord, dan gaan we dat volgende week maar een proberen... Ik heb in ieder geval al peenzaad in huis, was deze week toch even bij de Intratuin. Mijn eerste poging gaat du...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Alcohol uit graan stoken

@alchemist Wil beginnen met moutextract nu Benieuwd naar resultaat Zit gebruikers handleiding bij heb ik begrepen Als dit lukt ga ik weer stapje verder met mout. Zal ik jullie expertise weer bij n...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Even voorstellen

Ongeveer een klein jaar heb ik steeds meer tijd vrij gemaakt om mij te verdiepen in de wondere wereld van het brouwen en verstoken van mooie graan brouwsels. Focus ligt nu vooral op mooie gin's , whis...

In forum Stel je even voor...

3 maanden geleden
RE: Whiskey maken deel 1 beslag maken. + deel 2 het destilleren ( Videos )

Even door de molen gehaald. 10 killo 15 min Nu 2 ,5 uur tijd vinden voor maischen. Dan 12 dagen gisten .  IMG_20240202_194625169.jpg

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist de druiven alco is zacht en erg lekker, eigenlijk vreemd want de druiven zelf zijn gewoon smerig hahahah

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: welk percentage bij op vat gaan?

Hi Alchemist, Dankjewel voor je antwoord en link naar het uitgebreide kleine-vaatjes-topic!Ik heb het eerder gezien, maar kon het met deze zoekterm niet terugvinden.Hier kan ik zeker iets mee. Ik heb ...

In forum Stooktips

3 maanden geleden
RE: Jenever

Gevonden in mijn naslag / manuals tot nu toe : 39 oud Nederlandse jenever recepten , 27 gin , 12 snaps , 4 Belgische . Er is dus vrij veel door de eeuwen heen veranderd en gesleuteld aan deze drank....

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Rum, mijn traject van begin tot einde

Na doorpruttelen deze gekookte molasse in het gistvat gedaan. Vervolgens ook rietsuikerstengel kooksel, aangevuld tot 5 liter, aan gistvat toegevoegd. Vervolgens 2 overrijpe bananen (zonder schil, 6 p...

In forum Recepten

3 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist Ik ben vanavond op mijn laptop aantekeningen tegengekomen van een soortgelijk jenever recept van Robbert dat bedoeld was voor 100 liter eindproduct en daarbij stond dat werd uitgegaan van 7...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Jenever

@alchemist prachtig stuk en super interessant.

In forum Spirits

3 maanden geleden
Pagina 1 / 26