Forum antwoorden aangemaakt

RE: Meel/bier zeef

@weaver ik denk dat het ervan afhangt of beweging onder de zeef kunt krijgen als in roeren om de vloeistof in beweging te krijgen. Wanneer dit niet het geval is kun je last gaan krijgen bij grotere ho...

In forum Stookforum

3 weken geleden
RE: Hallo, ik ben Sjaak

Welkom Sjaak, Met mout en graan werken blijf ik persoonlijk het leukste vinden, het is wat meer werk maar wel de moeite waard qua eindproduct. Mocht je eerder nog een oefenrondje willen doen vooraf ...

In forum Stel je even voor...

2 maanden geleden
RE: Beginnende stoker tips?

@northfield Welkom, Tomatenpuree is nog iets uit grootvaders tijd (in ieder geval in mijn familie), de eerste tip is dus afstappen van de tomatenpuree 😉 . Zoals bij iedere hobby geldt, lee...

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Jenever

Boekweit maakt een stevig schuim blijkbaar, had ook meer gist dan normaal gebruikt. Staat in de douchebak en eerst het waterslot eruit gehaald, net de deksel vervangen door een zeef zodat het allemaal...

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Jenever

Aangezien het zondag is en ik nog wat tijd over heb, een eerste ronde met wat andere kruiden dan de vorige poging, ditmaal ook met een basis van wodka omdat er wat weinig voorraad blanke alcohol voorh...

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Jenever

Het maischen loopt nu, maar anders aangepakt dan hierboven geschreven en aangezien de vloeistof echt dun is (met een verhouding van 1 kg graan op 3,2 liter water) lijkt het extra leeswerk toch de moei...

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Huwen

@rummy-dummy fijnstook van?

In forum Het Café (praathuis)

2 maanden geleden
RE: myvodkamaker

@stookje en de smaak? Iets van aceton op te merken of niet?

In forum Stookforum

2 maanden geleden
RE: Jenever

Even geheugensteuntje. Laatst een Engelse collega de eerste versie van de jenever laten proeven, hij was blijkbaar wel nog in staat de jeneverbes op te merken en noemde het een interessante drank v...

In forum Spirits

2 maanden geleden
RE: Beerenburger kruidenbitter recept

@hobbykweker goedkoop wordt een kruidenmix kopen, kruiden in het algemeen zou ik gaan voor Pit&Pit.

In forum Recepten

2 maanden geleden
RE: Jenever

17 dagen verder en net geproefd, eigenlijk was ik meer aan het plannen voor de volgende poging en Robbert wat lastig aan het vallen. Maar soms is het bijsturen van pogingen beter op basis van de voorg...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Valsspelen met whiskey

@gerard01 het wordt niet echt een whisky, de drank blijft hol van smaak en je merkt het verschil zeker op. 100 gram is inderdaad een hele hoop chips voor 750 ml, vanuit een leverancier van de chips ...

In forum Het Café (praathuis)

3 maanden geleden
RE: Jeneverlijm 😉

@mccorner ik heb het met m'n bourbon donderdag gehad, geen verbrandde lucht aan het destillaat maar wel op de bodem te zien. Als we de oude jenevermakers moeten geloven was het ontbrekende stuk wate...

In forum Spirits

3 maanden geleden
RE: Spiced rum maken zonder stoken

Het ligt er even aan hoever je al in het proces bent qua ontwikkeling van een recept, ik maak deze opmerking even omdat je voorstelt rode wijn als voorbehandeling te doen. De meeste spiced rums zijn e...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

3 maanden geleden
RE: Gruit

Misschien is er een reden dat ik ze niet samen heb gezien... Grijze massa stapt soms toch te makkelijk heen over dingen. Waar de gist hoeveelheid die nodig is niet lineair verloopt aan het te brouwe...

In forum Gist vragen

3 maanden geleden
Pagina 1 / 212