Forum antwoorden aangemaakt

RE: Vragen over Robbert's apple pie liqueur filmpje

@joostbos Ik heb zelf een Airstill staan en die heeft onderhand wat rondjes gehad, het filteren met de actieve kool wordt gedaan om eventuele bijsmaken die door de vergisting of gebruikte grondstoffen...

In forum Recepten

8 maanden geleden
RE: Even voorstellen

Welkom en succes met de start van deze mooie hobby, als er vragen zijn dan horen we deze graag.

In forum Stel je even voor...

9 maanden geleden
RE: Rekenhulp

Je vergeet dat de mout ook water opneemt, per kilogram mout wordt er iets van 750 gram/ml water vastgehouden.

In forum Stooktips

9 maanden geleden
RE: Goede en slechte ervaringen delen

@rummy-dummy een andere mogelijkheid is Spa Blauw te gebruiken, deze zit van de supermarkt waters het laagste in asrest, dus de minste mineralen aanwezig.

In forum Het Café (praathuis)

10 maanden geleden
RE: rumtopf

@prins Kunnen en willen zijn twee verschillende dingen, zeker kun je het opnieuw destilleren, de vraag is in hoeverre het geschikte alcohol oplevert. Je kunt het destilleren, laat het een maand in e...

In forum Stookforum

10 maanden geleden
RE: Jenever

Dan ook maar meteen de versie met alleen jeneverbes en kaneel 1 liter alcohol van 35%, gemaakt uit 2/3 boekweitmeel en 1/3 deel gerstemout 6 gram Jeneverbes 0,1 gram Kaneel Waarom ik hier 0,1 gr...

In forum Spirits

10 maanden geleden
RE: Jenever

Net nog even aan de lege Glencairn geroken, laurier, zoethout lijkt nu naar voren te komen, misschien is dat het wat zoetere wat ik aan het einde dacht op te merken toen er nog wat in zat.

In forum Spirits

10 maanden geleden
RE: Jenever

Het is weer eens tijd om te proeven, als eerste komt een jenever die ik hier nog niet benoemd had. Gelukkig een blaadje op de fles gedaan met wat ervoor gebruikt is, ik moet echt eens een soort van ba...

In forum Spirits

10 maanden geleden
RE: Eerste rum

@edo De goedkoopste die ik gevonden heb was in de supermarkt met een blauw wit logo, Wester Ruwe rietsuiker, dan zit je iets over de 2 euro de kg.

In forum Spirits

10 maanden geleden
RE: Eerste rum

@odevie Een S.G. meting kun je nog steeds gebruiken, wanneer deze niet meer daalt na een paar dagen kun je ervan uitgaan dat de vergisting voorbij is. Anders een aansteker of lucifer buiten het vat...

In forum Spirits

11 maanden geleden
RE: Jenever

Het is alweer een tijdje geleden, beetje druk met het werk geweest en vaak nog vergaderingen in de avonduren gehad, wat klussen bij vrienden en familie in het weekend en de hobby ligt dan al snel weer...

In forum Spirits

11 maanden geleden
RE: Meel/bier zeef

@weaver ik denk dat het ervan afhangt of beweging onder de zeef kunt krijgen als in roeren om de vloeistof in beweging te krijgen. Wanneer dit niet het geval is kun je last gaan krijgen bij grotere ho...

In forum Stookforum

1 jaar geleden
RE: Hallo, ik ben Sjaak

Welkom Sjaak, Met mout en graan werken blijf ik persoonlijk het leukste vinden, het is wat meer werk maar wel de moeite waard qua eindproduct. Mocht je eerder nog een oefenrondje willen doen vooraf ...

In forum Stel je even voor...

1 jaar geleden
RE: Beginnende stoker tips?

@northfield Welkom, Tomatenpuree is nog iets uit grootvaders tijd (in ieder geval in mijn familie), de eerste tip is dus afstappen van de tomatenpuree 😉 . Zoals bij iedere hobby geldt, lee...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Jenever

Boekweit maakt een stevig schuim blijkbaar, had ook meer gist dan normaal gebruikt. Staat in de douchebak en eerst het waterslot eruit gehaald, net de deksel vervangen door een zeef zodat het allemaal...

In forum Spirits

1 jaar geleden
Pagina 3 / 214