-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appelmelasse stoken en dan?" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@arjan-van-d je kunt iets eenmalig overhalen en de basis aroma meenemen in de drank. Ne kunt het ook 3 x overhalen tot een zachte smaak arme alcohol voor diverse likeuren. Het is maar waar jou palet uit moet bestaan …. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d sla olie ,, boter , maar je kunt ook gewoon meer eiwit rust nemen . En daarbij een goede gisting ,” vreet ” de eiwitten/ aminozuren op waardoor overstromen / spugen niet voorkomt.
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d er is ook een ‘conditioner’ van stillspirits op de markt, heeft het zelfde doel maar heb je minder van nodig, nadeel is dat het siliconen bevat. Komt niet mee over bij distillatie, maar het is niet afbreekbaar. Ketel legen… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d bier en whisky verschillen wel in maischen overigens, bij een bier wel je juist schuimstabieliteit (eiwitten), in een whisky wil je dat zo veel mogelijk gesloopt hebben om schuim te voorkomen. Sla olie is een hulpmiddeltje, het zou de… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Eerste keer" – 2 jaren, 6 maanden geleden
@arjan-van-d idd voorverwarmen onder goed roeren kan heel wat schelen. Zo klop je wat co2 er uit dat voor hevig schuimen zorgt. Ik ben zelf van mening van niet, als ie bij mij spuugt neem ik gas terug tot de… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@arjan-van-d ook welkom op forum .
U vind hier veel info en gezellige mensen die u vragen graag beantwoorden -
Robbert antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d 1080 is zeer mooi .
Maar zoals eerder ook gezegd verhoog jou gist pitch . -
RuMo antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d wat is je SG? Meestal wordt zoiets als 7.5 kg mout voor 25 liter stookwijn gebruikt. Als je dan een SG van 1076 heb is dat meer dan voldoende(meestal iets minder dus).
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "De eerste keer" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d Hoewel ik zelf geen ervaring heb met hoeveelheden boven de 25 liter zou ik bij 35 liter 2 zakjes gebruiken.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d een vat hoeft niet perse gebrand. Je kunt ze ook gebrand kopen . Maar het is maar net wat voor smaak je beoogd. Als je een vat tot sherry vat wil maken voor whiskey kun je ookaar deels… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d Vaatje aanbranden, afhankelijk van het vaatje en wat je wilt hebben qua “char” , het vaatje wat ik gekregen heb was al lichtelijk voorzien van een gebrandde laag. Voor als je ermee wilt beginnen of zachtere whisky’s is… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d er spelen nog een paar punten als je voor groot gaat zal je ook veel vullen en bij regelmatig Stoken heb je snel enorme voorraad. ( Verkopen is niet verstandig voor een thuis destilleerder daarmee kun je problemen krijgen… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Waar begin ik mee" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d Er zijn een paar opties, ik heb zelf ook een 12 liter en ik brouw 20 liter (voor whisky), dit wordt in twee sessies overgehaald, de ruwstook van beide keren wordt dan samengevoegd en een tweede maal overgehaald. Het… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d nee niet na de schimmel door vuil . Kveik geeft schimmel in mijn mash .
dat gebeurt met ander gist nooit .
Ik gooi geen star san in mijn mash. Dat hoeft met ander gist anders ook niet. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d Je krijgt een vaatje voor je verjaardag, deze laat je een dag in krijtwater staan (water met krijt erin), je slaat de duigen goed aan en vult deze met Sherry en laat het 3 maanden staan. Meer info… Meer lezen»
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Een bierbrouwer die zich aan het inlezen is om ook te gaan stoken" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d welkom hier en veel plezier. Ook ik maak wel eens een biertje naast het stoken. Echter niet zo fancy als jij. Ik vind dat co2 druk verhaal maar ingewikkeld. Wel ondertussen 2 kegs kunnen krijgen welke ik heb Gerevisseerd…. Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@arjan-van-d een zuurtjes zo van die snoepkes bijsmaak had ik ook van de kviek en kveik brengt steeds schimmel . Zo een wit laagje wat ook op wel op sherry komt dat geeft ook zo een zuurtjes smaak