-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 2 weken geleden
@bartholomeo Deze is van Brewtaurus , met verwarmingselement erin en met controller prima te regelen! Dit is een enkelwandige, heb ook nog een dubbelwandige die ook te koelen is eventueel. Ook makkelijk te reinigen
-
joostbos antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 4 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo Dat is een goeie om te onthouden, bedankt!. Ik heb nu een kaasdoek gebruikt want het was echt appelmoes bij mij.
-
Anton uit het Hoge Noorden antwoordde op het onderwerp "Korrelig laagje op stookwijn" – 4 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo porjandrie das nog eens een vonst! Waarom heb ik daar niet aan gedacht!
Bedankt! -
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Rare zaken met UPS" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bartholomeo Ik heb ze een whatsapp berichtje verzonden
-
Ferry_h antwoordde op het onderwerp "Rare zaken met UPS" – 4 maanden, 2 weken geleden
@bartholomeo Heb jij een website adres voor mij?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 6 maanden, 1 week geleden
@bartholomeo 4,2 is laag. Met soda naar 8 proberen te krijgen.
-
Kayp1988 antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 6 maanden, 2 weken geleden
@bartholomeo ik ben benieuwd naar je resultaat. Ook ik heb regelmatig hoeveelheidheden bier over die ik zou kunnen gebruiken.
Cheers -
RuMo antwoordde op het onderwerp "Mijn 60l alquintara ketel" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo zo dat is een Big Mama 😲 ik gebruik mijn 2.5l ketel om verschillende drankjes te proberen. Om likeurtjes te maken is zo’n ketel echt perfect. De smaak overdracht bij zo’n ketel is ongekend.
-
SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo ziet eruit als kaam (infectie).
Als je t gaat stoken heb ik horen fluisteren door een wijze oude druïde dat je de kaam er zoveel mogelijk moet afscheppen en dan nu wel zsm door met stoken. -
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo als het kan fermenteer en stook de volledige pulp. Ik heb zowel sap als pulp gedaan en je houd absoluut meer smaak over! Mooiste is als je een ketel met roerwerk hebt of oliebad verwarming uiteraard, maar anders een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo let wel op dat een elektrisch verwarmde ketel met een element in de vloeistof sneller aanbrand . Boven elementen zal dan een korf of iets moeten wat vaste deeltjes nuet in aanraking brengt met elementen. Ook de hobby rvs… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo als je kooksteentjes onder in ketel legt of lavasteen. En de pulp in kookzak daarop zou het nooit aanbranden. Of een dubbele bodem in ketel . Wanneer je rvs horrengaas neemt dat dat rond knipt en op paar kooksteentjes… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo inderdaad pulp mee fermenteren is beter dan alleen de sap persen. Geld ook voor appels . Je rendament is ruim 30%hoger omdat je daarmee ook de suikers die in de pulp zit omzet. Ook de pulp mee in de… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Zure smaak in perenstookwijn" – 6 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo peren sap alleen stoken is misschien wel handiger maar je laat veel suikers achter in de pulp. Daarnaast ook veel foezels en vezels die smaak geven. Het is heel belangrijk altijd te letten op ook de schil van peren. … Meer lezen»
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "Bier destilleren" – 8 maanden geleden
@bartholomeo ik zou het gewoon proberen en zien wat er van komt
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 2 weken geleden
@bartholomeo ben benieuwt wat het wordt. Ik heb het pik zwarte goedje wel eens gefilterd met koffiefilters en ben daar heel lang mee bezig geweest en had veel filters nodig.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 8 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo hallo terug mooi dat je het stoken weer oppakt. Alleen electrische ketel reageert minder snel dan een gas ,stoom of hout gestookte ketel. Zodra gas dicht is warmte weg en meteen zakt temperatuur. Gas hoog en stijgt temp meteen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 8 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo altijd goed om optimistische plannen te hebben en in welk land ga je stoken?
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ik ben er een paar jaar tussen uit geweest," – 8 maanden, 3 weken geleden
@bartholomeo welkom of welkom terug Bart. Als je oude restjes stook moet je dat maar zien als oefening voor het stoken, want zoals al vaker gezegd met rotzooi maak je rotzooi. Maar als het eind resultaat toch acceptabel is voor… Meer lezen»