-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 3 weken geleden
@theresa que sera sera
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@stokerke je moet juist niet reflux in de dome creëren je moet een infusie kamer hebben waarin de alcohol de smaakstoffen juist opneemt. Wil je die kap verbeter moet je er een koperen gebolde ring in zetten met een soort… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 3 weken geleden
@theresa de Brandy staat voor ik denk nog een jaartje op Troncais eiken te rijpen. De pulp heb ik weggegooid. Ik had geen zin om nog meer werk ervan te maken. De brandy was wel weer voldoende stookwerk voor dit… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 8 maanden, 3 weken geleden
@stokerke voor gin kun je nu redelijk uit de voeten. Je zal wel een temperatuur controle ergens moeten doen. Temperatuur van b.vm 88 graden kom je richting de ethische Oliën. Daaronder mis je veel . Boven 92 sta je smaakstoffen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@psycat in Nederlands netwerk is het kraanwater niet meer gechloreerd . Kraanwater kan wel hard en mineraal rijk zijn in Nederland. Dit kan bij mengen in alcohol er voor zorgen dat de drank troebelheid/ waas vertoont wanneer de mineralen neerslaan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 je kunt nootmuskaat gebruiken maar dat is scherper dan foelie. Dus dan moet je minder gebruiken
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 3 weken geleden
Ook hier geld trouwens dat even verhitten / kook erover zorgt dat celwanden kapot gaan en daardoor nog aanwezige suikers kunnen worden aangesproken daarnaast methyl afstoten enzym of schimmel infecties gaan kapot.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Grappa achtige drank" – 8 maanden, 3 weken geleden
@lassie bitter kan komen door verschillende oorzaken b.v. door aanwezigheid van veel pitten . maar ook b.v. dat er een schimmel infectie is ontstaan. Kan ook komen uit bepaalde harde delen in schil resten of nog hout aanwezig. Aanwezigheid van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@kayp1988 bakkersgist is stabiel , betrouwbaar en vrij breed inzetbaar. Geeft bij goed gebruik zeer schoon resultaat zonder gist bijsmaak. Dus Niets mis mee.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@kayp1988 het enige wat over die ketels negatief te zeggen is is dat de klemmetjes van deksel wat ligt zijn uitgevoerd voor de rest een prima ding. Mensen zijn geneigd om vanwege dat ze zo goedkoop zijn ze als van… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 8 maanden, 3 weken geleden
De Electrische, rvs stookketels en boilers zien er leuk uit maar zijn eigen alleen geschikt voor alcohol stoken uit heldere Stookwijnen . Een beslag met vaste stoffen of pulp wil er niet fijn in . Dus Grappa ,calvados , brandy… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 ik werk ook zelf met diverse gas branders. Op de fles een verstelbare gasdruk regelaar. Ik kan hiermee van heel grote vlammen tot minimaal dat vlammen niet eens ketel meer raken in enkele seconden. Met koper ketel is dan… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@kayp1988 is het zo een waterkoker met een ventilator erop. Water distiller of een echte vavor stookketel ? De vavor stookketels zijn prima ketel voor beginners of als je low budget toch een simpele drank als vodka of whiskey wil… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Beginners vragen" – 8 maanden, 3 weken geleden
@kayp1988 hoi , begin met bijvoorbeeld een paar flessen/pakken ( conserveringsmiddel vrij ) appelsap te vergisten. Meet de sg van sap en corrigeer deze met extra suiker naar sg van 1060. Of als sg al hoog is door te verdunnen…. Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Gist bijgooien of niet?" – 8 maanden, 3 weken geleden
@twisted als het goed actief is hoef je geen gist toe te voegen. Je zit nog in eerste fase waarbij gist zich reproduceert tot de zuurstof op is in vloeistof dan gast deze over in alcohol productie . Tenzij je… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 8 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 70 % maar je kunt ook hoger gebruiken dan wordt de likeur wat hoger .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eikensnippers vs. eikenvat, Hoeveelheden op basis van cijfers" – 8 maanden, 3 weken geleden
@uridium eiken vat en snippers kunnen beide zeer goede resultaten geven. Enige waar men vaak nuet over nadenkt is dat een vat ademt en glas niet. Dus wanneer je snippers gebruikt en de drank opsluit in glas kan de drank… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 8 maanden, 3 weken geleden
@rinus55 78,3 graden is kook/ verdampings temp van alcohol.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 8 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 als je buiten de ketel gaat opwarmen tot 80 graden sta je al alcohol te verdampen in de lucht.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "10l Alambiek op 2000w kookplaat" – 8 maanden, 4 weken geleden
@rinus55 brug temperatuur is van belang maar ook temperatuur van kooknat. Voor whiskey of andere producten die je vanuit ketel stookt op smaak dus niet maceratie is het van belang dan de vloeistof temperatuur NIET boven de 94 graden komt…. Meer lezen»
- Meer laden