Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Sebas(bassien)

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Sebas(bassien)

@bassien

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jeneverlijm ;-)" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @mccorner als het pap is is de omzetting niet goed gegaan of de water kilo verhouding niet. Bij ph boven 5,9 werkt de amylase ook niet optimaal.  
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis alcohol maken genepi" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk zo kan het eigenlijk niet mislukken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis alcohol maken genepi" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rdirk reken op 21 dagen voordat de vergisting over is  .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Usw6 gist" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    2 tot 2,5 gr per liter bij kleine hoeveelheid.  Bij grotere hoeveelheden (100+) kan de verhouding lager . Bij SG 1045 tot 1080 ! 
    de gist oplossen in 25 graden water en na 15 a20 minuten pitchen

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Spiced rum maken zonder stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @dv8ion als je zelf niet een lightbody gaat maken ( Een heavy zal te vaak contrasterende smaken geven ) kun je voor een spiced rum het beste een blanke Canadian rum of Barbados kiezen.  Je kunt een oud port vat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @alchemist kruiden waren vroeger streek regio gericht.  Denk aan lokale bessen  kamille klaver bloesems. hoofd ingrediënten  In potten gekookt dus granen tot een pap. Waarna kruiden vaak daarna werd toegevoegd om te trekken.  bast ,wortel van pijnboom en ook soms…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @alchemist pijnboom bast en wortel gaan al terug naar de 16 e eeuw en al eerder als onderdeel van oude alcohol houdende producten. Ik zal het geen dranken noemen ! Wijnen, bier achtige en andere geest houdende producten werden als…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Gruit" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    Gruit  verwees men ook mee naar bast of wortel van de pijnboom  .  Hierop kun je vergisten.   Gist uit de monascus familie ( sorry ik weet nu uit hoofd niet welke ) komt hierop voor of vormt zich al gauw…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo je kunt inderdaad met mout boven staande volgen. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 ke kunt nij het apparaat inderdaad wat gadgets kopen waardoor je iets flexibeler wordt. Het is een compromis .Maar het zal nooit een alembiek, whiskey still , potstill of alquitara benaderen en zeker geen charantaise.   De vavor destilleer ketel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 dat is een hobby apparaat gemaakt van het Laagwaardige RVS 304.  Leuk apparaat voor starters die hoog percentage alcohol willen maken voor mengen en roeren met essances niet echt een apparaat om dranken als whiskey, Bourbon , brandy e.d….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol uit graan stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @gerardo nee moutextract werkt in de regel anders. Je heb extracten waarbij je alleen water toevoegt even door koken,afkoelen en gist erbij . Er zijn ook extracten waar je een graan bijgevoegd daarna op temp van 67 gr een korte…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 koperwol ,  spons of twisters geven een rustiger kooknat.  Bel vorming is kleiner en komen geleidelijker vrij.  Kleine belletjes zetten zich al en komen gelijkmatig vrij in plaats van grote bellen die vrijkomen.  Ketel zal ook minder kookgeluid maken…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 als je maar in verhouding blijft. Te veel pakking op verkeerde plaats heeft geen zin . Te weinig ook niet. 
    Contact oppervlakte moet afdoende zijn .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 JD , four roses , Bacardi gebruiken allen voor hun eind productie nog steeds koperen helmen en koloms. 
    De oude engelsen fransen , duitse stokerijen ook koper. .de cognac industrie alles koperen charantaises .
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 hangt van de vervulling af en gebruik af.  Na elke sessies reinig ik de ketel met een gewone afwasmachine reiniger of vaatwas middel . Al na gelang vervuiling . Koper hoeft niet te glimmen om schoon te zijn! Ontsmetten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 ik heb ergens hier op site eens een aantal foto’s laten zien wat een zure situatie rvs en koper doen te zamen. Bijdestillatie waarbij ook ph  waarde beneden 3 zit in een koperen still kunnen oxides mee komen en…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @arta380 dat is een van de bladen inderdaad. Het geld ook voor volledige koperen installaties waar de reactie het meest efficiënt is. Pot of kolom .  Het heeft ook te maken met wat op bepaalde delen  temperatuur. En ook waar…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "vergeten oude wijn stoken" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    @rudyvanr let wel op of de wijnen geen stabilisators en concerverings middel bevatten . Export wijnen die niet gebotteld zijn in land van herkomst bevatten veelal deze toevoeging..deze zijn niet geschikt om te destilleren.  Met de meeste hobby ketels krijg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Koperen zadels" – 1 jaar, 5 maanden geleden

    https://www.whiskyshop.com/blog/why-are-stills-made-of-copper
    Leesvoer.

  • Meer laden
Profielfoto McCorner Profielfoto Sjefman

Registreer nu!

Wie is online?

  • tom182

Nieuwste topics

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • O ring condensor still spirits

    Door Marcelleke 10 uur geleden

  • Melasse

    Door ArjenLee 20 uur geleden

  • maboc

    Door maboc 2 dagen geleden

  • Zelfbouw alquitara

    Door Bert1985 3 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens