-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 6 dagen, 7 uren geleden
@bazz Als u een gistkast gebruikt heeft u veel meer kans op lukken van natuurlijke gisting in stand te houden. Nu is het buiten wel weer om gist te beginnen . Naar nog te fris . Ik gebruik mijn honing… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 week, 6 dagen geleden
@bazz gaat u ook een spontane gisting laten ontstaan of gebruikt u toch gist ? Het stinkt flink dus in huis gisten is niet fijn en buten is het te fris nog. Rob heeft een verwarmde kas waarin hele jaar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 2 weken, 2 dagen geleden
@bazz de panella oplossen in water van 80 graden. Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5 . Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is . Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 . Op 20 Liter … Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Picon" – 3 maanden geleden
@bazz Ik heb het exacte recept gevolgd maar moet helaas mededelen dat het totaal onbruikbaar is. Zelfs in minimale hoeveelheid bij de witte wijn, blijft het extreem bitter. Gelukkig heb ik slechts een kleine hoeveelheid gemaakt 😊 Het eerste recept… Meer lezen»
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 3 maanden, 1 week geleden
Ik heb het recept gemaakt wat @bazz hierboven gepost heeft. Exact met de hoeveelheden die hij heeft gepost. Nou is hij na een week behoorlijk bitter, is dat bij te sturen met bijvoorbeeld wat suiker toevoegen? ik ben heel benieuwd. alvast dank:) … Meer lezen»
-
Handigehenkie antwoordde op het onderwerp "Vraagje recept kruidenlikeur met basis 96%" – 3 maanden, 2 weken geleden
@bazz Enorm bedankt voor de reactie als eerste, een beginnersvraag wellicht maar waarom eerst verdunnen voor het oplossen? Of is de alcohol op zo’n percentage wat te aggressief? Ik ga het recept zeker eens proberen:) Recepten met zoethout lijkt me… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 4 maanden, 1 week geleden
@bazz om smaak te delen moet er eigelijk een avondje geproefd worden ..
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Drank serie" – 4 maanden, 1 week geleden
@bazz klinkt smakelijk altijd moeilijk in te schatten want smaken verschillen als jezelf maar tevreden bent ermee 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Highlands – Dalwhinnie" – 4 maanden, 1 week geleden
@bazz de nootachtige en ” honing ” accenten komen uit het gebruite hout en uit de caramel mout . . Het niet te zwaar geeeste mout geeft weer dat gras achtige . Je gebruikt uitsluitend mouten en niet ongemout graan… Meer lezen»
-
Moonshiner79 antwoordde op het onderwerp "Picon" – 5 maanden, 1 week geleden
@bazz Bedankt om te delen.
Ik merk op dat hier geen verse sinaasappels gebruikt worden en dat de kruiden veel langer geweekt worden. Interessant.
Ik zal deze eens proberen en vergelijken met het eerste recept. -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Picon" – 5 maanden, 1 week geleden
@bazz thnx eens proberen deze winter.
-
KayP antwoordde op het onderwerp "Mijn eerste poging" – 5 maanden, 3 weken geleden
@bazz bedankt! Het was een goedkopere “bio” wijn, dus die vertrouwde ik wel. Hetgeen wat ik lastig vind, is dat ik niet weet wat de temperatuur boven in buis is. Zonder dit te weten, weet ik niet goed wat ik… Meer lezen»
-
stokerke antwoordde op het onderwerp "nieuwe installatie maken voor calvados en gin" – 6 maanden, 2 weken geleden
@bazz ik heb de pot wel op pootjes moeten zetten en een kleine ventilator schuin tegen de pot anders valt de pot in alarm “te warm “
-
Mona antwoordde op het onderwerp "Recept gevraagd voor Hierbas" – 7 maanden geleden
@bazz dank je wel!
Het gebeurt dus in 2 etappes .
Ga ermee aan de slag
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Maïs malen" – 7 maanden, 3 weken geleden
@bazz over 100 jaar werkt zo’n apparaat nog steeds 👍
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Gevonden in Frankrijk" – 7 maanden, 4 weken geleden
@bazz al is het misschien geen antiek voor die centen heb je een “mooi” degelijk en handig apparaat.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vaatje inbranden" – 11 maanden, 1 week geleden
@bazz je moet wel ruimte geven. De middel hoepels moeten nog niet vast geslagen. Eerst alle hoepels op zijn plaats .
Als in midden meer spanning staat zal uiteinden van duig ook moeilijker zetten.
-
henkie83 antwoordde op het onderwerp "Vaatje inbranden" – 11 maanden, 2 weken geleden
@bazz Ik was een jaartje geleden ook aan het klooien met die ringen, ze sprongen er steeds vanaf. Na 2 uur klooien dacht ik hé als ik het vat nat maak zal het hout vast stroever worden. En ja hoor… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Vaatje inbranden" – 11 maanden, 2 weken geleden
@bazz heb je top en bodem ring niet omgewisseld. ? Altijd ringen weer op zelfde plaats zetten. Waarschijnlijk heb je niet egaal gebrand. Dan is midden anders gekrompen dan top. Als je het vat zelf even een half uurtjes in… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vaatje inbranden" – 11 maanden, 2 weken geleden
@bazz HAHA heel herkenbaar helaas.
- Meer laden