Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Bert1985

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Bert1985

@bert1985

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eenvoudig recept gezocht." – 1 maand geleden

    @bert1985 300 gram amandelen, fijn malen en voor 8 weken laten staan met 30 graden. Geen suiker of andere kruiden toevoegen. Daarna filteren door een 200 mest doek of perszak, daarna overhalen door koffie filter waardoor je een helder likeur…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "Eenvoudig recept gezocht." – 1 maand geleden

    @bert1985 heeft u deze al gezien.  Deze is erg lekker en heel simpel. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand geleden

    @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel .  Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @bert1985 proeven , ruiken  en letten op helderheid.  Zodra troebel wordt stoppen .  Zodra de de alcohol niet meer proefbaar is stoppen. Je kunt ook paar druppels op lepel doen . Als het niet makkelijk meer ontbrand stoppen.  ( Bij…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @bert1985 brooddeeg zou een goede afdichting zijn . Maar als de passing ruim is en een dikke laag deeg er zit dan zou het misschien invloed hebben ook door lekkage waardoor je damp kwijt raakt. Witte vlokken zijn meestal zouten…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @bert1985 heb je een kolom op de ketel of een hoed? En is de kolom/ hoed rvs en gekoeld? 
    Brug temperatuur zou optimaal zijn bij 78,3 tot 81 graden tijdens de hart loop. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alcohol percentage na ruwstook" – 3 maanden, 4 weken geleden

    @bert1985  eerst een paar vragen. 
    Wat voor ketel gebruik je ? 
    Tot waar ben je door gegaan met stoken?  percentage, temperatuur ?
    Wat was percentage in jou suiker beslag ?

  • Profielfoto van Dirtbag

    Dirtbag antwoordde op het onderwerp "melkkan stookketel" – 6 maanden, 1 week geleden

    @bert1985 
     
    De ketel is inderdaad nog steeds te koop, tijdens de laatste oud ijzer rit ben ik hem blijkbaar vergeten.
     
    db

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 hoogte diameter verhouding heeft temaken met reflux.   Stijghoogte en condensatie oppervlakte. 22 kan maar je hebt minder reflux .  Maak je langer krijg je meer stijghoogte. Je zou denken dan is reflux ook hoger maar dat klopt niet helemaal….   Meer lezen»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 
    mijn kolom heb ik gemaakt van een 50milimeter koperen buis, die heb ik nog wel liggen.
    Groet, @ndré🥃😎

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 
    Bert ik heb geen foto meer van de ketel.
    Is een soort gelijke ketel als op de foto van Robbert echter dan met een koperen kolom.
    Groet, @ndré

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 koper heeft veel  betere warmte geleiding , niet alleen in opwarmen maar ook geleidelijk opwarmen rondom . Daarnaast bij temperen reageert temperatuur ook sneller in koper. Rvs houd enorm warmte vast is moeilijker daardoor te temperen .  Koper heeft…   Meer lezen»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    SaenseOverhaal antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 Ik heb in een recent verleden een kolom gemaakt voor op een melkbus. Als je zoekt op onderstaande, vind je het verslag. Uiteindelijk wel van afgestapt en over gegaan op een ketel van een koperen boilervat met hierop een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 ik weet wel dat het rvs van een melkbus erg dun is en moeilijk te lassen als je dat wil

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 
    Bert ik heb ondertussen een koperen ketel om alles te destilleren 
    ik zal morgen eens kijken of ik nog een foto heb van mijn melkbus ketel.
    Groet,@ndré🥃😎

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 oude foto uit oud stookboekje uit 80er jaren .
    En dit werkt gewoon prima. 

  • Profielfoto van rinus55

    rinus55 antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 welkom en veel lees plezier. Helpen kan ik je helaas niet want ik weet of kan niks met rvs

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Weer een nieuwe" – 7 maanden geleden

    @bert1985 
    Welkom op dit forum Bert.
    ik heb ook nog een melkketel staan waar ik al een keer mee gestookt hebt, mag je wel overnemen.
    wat ben je van plan om te maken?
    Groet, @ndré

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • rinus55

Nieuwste topics

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 1 dag geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 3 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 5 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 6 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens