Forum antwoorden aangemaakt

RE: Volgende whisky stookwijn maken

@johnny Robbert sprak voor zijn beurt 🥴 haha, maar misschien heb je hier nog wat aan ; succes, groeten Catnip

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Volgende whisky stookwijn maken

@johnny Een bestaande whisky kopiëren is een goede richtlijn en tevens een nobel streven. Hebben de Japanners ook geprobeerd. De basis is voor elke Schotse single malt gelijk en toch zijn er zoveel ve...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Dank je wel Tomas. "The good work" zal wel weer even moeten wachten op mijn whiskyseizoen. De nageboorte van UD-2 zojuist gestookt. Denk toch dat de bakkersgist het wat zwaar had met de "dextrines" va...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Een perfecte bijdrage voor op de 'tiny lijst". En de naam is gewoon geweldig: Froubuurster. Foubuurster 1 was grotendeels op granenbasis. Ik heb nog wat ter vergelijking. groeten Catnip

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Hellup, wie heeft nog meer een brief gekregen van de Douane??????

Diezelfde man viel mij ook al lastig op de kerstmarkt vorig jaar. Ik mocht de deksel niet op de pan met glühwein hebben want anders was ik in overtreding. groeten Catnip

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

Goede tips Robbert. Maar vooral beterschap gewenst! Of heb je gelijk even wat ontsmettingsalcohol gemaakt? groeten Catnip

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Ontpitten van steenvruchten

Kees22 en Robbert, bedankt voor alle antwoorden. Ik neem jullie adviezen ter harte. Ik gebruik voor het volume reduceren mijn Chinese ketel van RVS. Dat is dus voornamelijk voor mijn jaarlijkse pruime...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Ontpitten van steenvruchten

Robbert, ik vond het wel noodig de belangrijkheid van het vertinnen te doen opzoeken want het was iets waar ik nog niet eerder bij stil stond. Vertinnen, was zou dat voor nut hebben bij een koperen st...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Ontpitten van steenvruchten

De discussie laait weer op. Althans, het wordt weer opgepakt. Bangmakerij ? Ik had niet zo'n behoefte te reageren op Odin's blog. En aangezien het toch wat stil is op SF haal ik nog wat oude koeien u...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Voedingszout

Dat zijn nog eens tips. Nu stook ik eigenlijk niet met suiker. Maar ik maak wel invertsuiker voor vruchtenwijn. Die kan dus hiermee nog een paar procentjes in kwaliteit stijgen. Thanks! groeten Catni...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Alchemist, bedankt voor je heldere beschrijving. Ik ben er ook nog niet over uit hoe ik de whisky wil gaan stoken. Ik zou het ook wel wat vinden als er eerst een tijdje gerefluxed wordt op een bepaald...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Voedingszout

Hé Johnny, wat bedoel je met alles zoveel mogelijk natuurlijk doen? Er is namelijk weinig 'natuurlijks' aan suiker. Zuiver is het wél. Met het ene merk zuiverder dan de andere. De suiker eerst inverte...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten

Alchemist, heb je het schuim eruit geschept? Bij mij is het nu lekker op gang dus ik dacht, ik bevuil jouw topic gewoon even met een lelijk plaatje en een mooi plaatje. Even ontopic, het schuim laat i...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Dat heb ik overwogen. Kleine toelichting: met de moeite waard bedoel ik meer dat mijn 5- liter ketel niet lekker loopt met slechts 3 liter vulling. Ik weet dat suikeralcohol bij jou wat vloeken in de...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Dan zou ik 2/3 moeten inkoken, houd ik iets meer dan 2 liter over. Niet echt de moeite waard. Bijzonder dat je het een suikeralcholvervuiling noemt. Het doel hier is niet om een hoogstaand drankje te ...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
Pagina 6 / 23