Forum antwoorden aangemaakt

RE: Chinese still als basis

@walt Ik heb ook een Chinese ketel. Geheel Rvs en best wel redelijk degelijk uitgevoerd. Om de alcohol uit een wash te strippen is ie prima. Fijnstoken doe ik er niet mee. Het kost trouwens best vee...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Wat doe ik het beste?

Hallo Dries, een hoop vragen; je gebruikt een Airstill? Verander de naam van het topic in Airstill; wat doe ik het beste? Of zet het even in de tags van het bericht.Of zoek even iemand die ook zo’n ap...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Eerste run een feit....

@kerkhofj Suiker komt niet over bij de stook, tenzij je de inhoud van de ketel laat spugen en dat daar dan nog suiker in zit. Alcohol proeft zoet. Vluchtige stoffen die meekomen tijdens destillatie z...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Overig zuurstof uit suikerwash halen

Ik doe een gooi ondanks ik het “gebod “ op het zakje niet ken. Waarschijnlijk houdt het niet gebruiken van een waterslot verband met iets anders; een heftige opbouw van CO2 tijdens het gisten, die in ...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Ruw stook whiskey

Bij ruwstook (de eerste overhaal vanuit het gegiste beslag) ga ik wel door tot ik in de uitstroom 10 % abv meet. Wat dan de kooktemperatuur van het kooknat is? Geen idee, ik meet daar niks en ik heb d...

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Havermout wiskey

@thurstan Bedoel je haver zonder kaf? Ik ken alleen gepunte, gemoute, geschoonde, gestoomde , gewalste haver en havermout. Haver met kaf neemt best wat volume in, er zit niet heel veel zetmeel in. Ma...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Havermout wiskey

Haver zit stampensvol met gomstoffen. Beta-glucaan. Als dat niet eerst wordt afgebroken dan wordt het een onmogelijk vies klusje. Dus, eerst haver (ik neem aan havermout, dat ontbijtgoedje) Weken in w...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Foto 3  B52A94E0-D76B-4B85-AF4C-D27700F5CA86.jpeg

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Foto 2  687AFB4F-D8D2-4A37-87CF-7FD0BDE75CD7.jpeg

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

Even laten rijpen Laat ik beginnen met te zeggen dat ik nog wat informatie over die melkzuurbasis heb. Wederom info voor een heel select groepje op dit forum, echter wie A zegt moet ook B zeggen. Het...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Van graan tot vat: zelf mouten

LélkAind Het is weer winter dus tijd om Whisky te maken!UD-2 heb ik een jaar lang met een bijna volledig uitgewerkt stukje eik ,Quercus Robur, laten rijpen.(gedroogd, 1 jaar gewaterd,gedroogd getoast,...

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur

@robbert ik wist niet dat drankjes genderspecifiek waren. Weer wat geleerd. Direct naar mijn whisky gekeken. Deze bleek wel LHBTI-proof te zijn. Ook de daad bij het woord dan maar: het staat inderdaad...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Dilemma maar toch maar recept voor Suikerbrood likeur

@robbert Nu je toch grensverleggend bezig bent; wanneer komt dat Limoncello recept nou? En anders heb ik wel interesse in een druivengestookte eau de vie verrijkt met wat citrusvruchten. 🤣 g...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Volgende whisky stookwijn maken

@robbert Helder en goede tips. Dat jouw whisky iets ziltigs oproept staat buiten kijf. Het ging me meer om de manier waarop er (in het verleden) beweerd werd hoe dit kwam. (Zeezout) komt niet over me...

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Volgende whisky stookwijn maken

@johnny De “zee proeven in whisky” ,het zilte, dat is nog eens een topicje waard hier op het forum. Wat mij betreft een hoop gebakken lucht, verwarring in opvatting en een verkeerde voorstelling van ...

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 5 / 23