-
Joery antwoordde op het onderwerp "Kolom vulling: SPP spiral prismatic packing RVS" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold als je je hele kolom wilt vullen zal je een zakje extra nodig hebben. Ik heb er zelf twee gehad en kan daar een 2″ pijp van 50cm vullen. De pakking is vele malen kleiner en fijner dan de… Read more»
-
Larsje40 antwoordde op het onderwerp "Framboos/zomerfruit marceren." – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold
Ok duidelijk, bedankt voor de reactie!
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold als papa en familie man. Blijft er geen euro over. Gr bauke
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold altijd goed ! Je bent welkom !
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold 4k vind ik nog steeds veel haha.
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold heb je ook een linkje? Wil wel eens kijken.
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold al paar keer bijna op bestellen geklikt… mooi ding…..
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold Oeh wel mooi ding…. Zat even naar de elektrische variant te kijken, wel krachtstroom, dus dan zou toch op gas stoken worden.. Maar wel erg mooi….!
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold, ik kan mij niet voorstellen dat dit “zeer” geschikt is om whisky mee te stoken, volgengs mij is het minimaal een 3traps kolom. En dat is geschikt om heldere alcohol mee te maken.
-
Harryd1969 antwoordde op het onderwerp "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold ziet er gaaf uit! Wat voor merk / type ?
-
Notna replied to the topic "Ketel erbij kopen …" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold dit zit er heel fraai uit, hoeveel liter is deze ketel?
-
Robbert replied to the topic "Melasse zuiveren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold “Dunder ” is van oorsprong een deel van de achtergebleven restanten van de eerste overhaal wat opnieuw wordt gebruikt bij een tweede overhaal of eventueel wordt geïntroduceerd bij een volgende eerste overhaal . Ook wordt het bezinksel deel wel… Read more»
-
Mick replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
Posted by: @dutchgold Ik ben benieuwd naar je resultaten maar 96% zul je puur door distillatie nooit gaan bereiken. Dit komt omdat het azeotropic point van alcohol en water 95.6% is. Wat je hier laat zien is de azeotroop in… Read more»
-
Alchemist replied to the topic "Whiskey filteren" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold Het probleem met die aanpak is dat de stort, gist, maischschema, vergisting, ketel, gekozen begin- en eindpunt en gewenste smaak dusdanig verschillend zijn dat ik mensen eerder op een verkeerd been dan wat anders zal zetten. Whisk(e)y kan zo… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Filteren met omgekeerde osmose" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold. Je kunt altijd beter vanaf basis voor verbetering gaan. Een goede basis en goed werkende ketel is elke vorm van na correctie overbodig . Nacorrigeren doe je als smaken niet kloppen . En dat betekent dat er eerder al… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold de fermentis verpakkingen vind ik te groot. Ik stook daar te weinig voor. Nu de champagnegist gekocht om te proberen en wil daarna graag eens kijken naar de EC-1118. Ik gebruik een warmteriem om de temperatuur constant te houden,… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Heel veel vragen, van een onzekere nieuweling" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold er zijn diverse manieren van veroudering bekend , gewoon natuurlijk , warmte en kou wisselen , langere tijd au bain marie zetten , met UV. En IR , chemische verouderen en in Rusland doen ze het zelfs met röntgen… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold ik heb de pure geprobeerd, maar dan vind ik Bakkersgist beter en ik hoop champagnegist nog beter. Invertsuiker en dextrose beide geprobeerd veel verschil merkte ik niet. Misschien ben ik wat kritisch, maar ik wil de smaak van neutraal… Read more»
-
Joery replied to the topic "Hulp met ruwe stook T500" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold ik gebruik ook geen Turbogist was te teleurgesteld over het resultaat. Ik bewaar het idd altijd, spaar het op tot het genoeg is en stook het dan nogmaals. Vaak krijg ik er dan nog wel een deel uit wat… Read more»
-
Robbert replied to the topic "Heel veel vragen, van een onzekere nieuweling" – 4 jaren, 1 maand geleden
@dutchgold uv a en uv c evenals warmte hebben invloed op esters , estervorming en ook afbraak dus ook op geur en andere smaakstoffen . (Er zijn wel wat Franstalige publicaties daarover. Ik geloof dat ik er wat van in… Read more»
- Meer laden