Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

ErikA

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van ErikA

@erika

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vlokjes in Whisky" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @erika goed om te horen, succes ermee

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vlokjes in Whisky" – 2 jaren, 7 maanden geleden

    @erika Zit er niet al teveel houtsmaak in na een jaar?
     
    Ik zou eens filteren door keukenrol en als de vlokken er nog zijn wat vislijm gebruiken en na een tweetal dagen opnieuw filteren.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika ik begrijp niet helemaal wat je bedoel, maar als je rookmot in de rookbox doe kan je dit aansteken. De box zet je dan in je BBQ en de mout er naast. Je heb dan alleen rook en weinig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika als het te los is dan brand het snel op . Het moet smeulen . De hoeveelheid hangt af hoeveel mout je wil eesten , hoe zwaar je wil dat de rook inwerkt . De hitte die je nodig…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika ik heb daar ook al over zitten denken maar het is er nog niet van gekomen.
    https://www.vanbeekumspecerijen.nl/bbq-rookmot-whiskey-eiken.html?gclid=CjwKCAiA6seQBhAfEiwAvPqu116Tj93ZVzc5G1o2Nlds1bd5BrHTmnDLUv3IEQE7rf-np_2okiz3JRoC4dkQAvD_BwE

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika Niet elke turf is geschikt.  Je kunt het ook wel zien aan de structuur. 
    Noordzee bad ? Als je teveel zeewater gebruikt zal door het zout de turf slecht branden en daardoor een vuilere rook hebben .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika Geen ervaring persoonlijk alleen wat leeswerk, @robbert kan je wel verder helpen.   Ik meen me te herinneren dat de Nederlandse turf niet helemaal geschikt is om een whisky rooksmaak te krijgen, er wordt al worst en spek aangehaald….   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Zelf mout roken!?" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @erika ik volg even. 😀

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @erika, de voor en naloop van de spiritrun worden dan aan een nieuwe striprun toe gevoegd. Maar dat wordt dan door grote commerciële stokerijen gedaan maar het nadoen is voor een thuisdistillateur niet altijd verstandig. Ook al eens in een…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @erika Zie onderstaand.   Bij de wash naar low wines wordt vaker tot 0% doorgegaan of totdat het destillaat troebel wordt, keuze ligt ook type vergisting en richting eindproduct. Ik doe zelf bij de eerste overhaal doorgaan tot 0%.  IMG20220205132818__01.jpg

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Gistvat en warmtelint" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @erika Ik gebruik meest blauwe vaten van 60 liter waar ik een oud electrisch deken in combinatie met een oud dekbed rond wikkel. Het electrisch deken is aangesloten op een STC-1000, werkt prima. Let wel dat veel moderne electische dekens…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @erika Dat werd vroeger ook gedaan, staat in een ouder boekje wat ik heb, oorspronkelijk uit 1921

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @erika Dit zijn sowieso snippers en dat gaat wat harder, ik hoef de houtsmaak niet zo zeer zwaar naar voren te hebben nog. Ik wil dat de rooksmaak me om de oren slaat, bij deze is ook wat zuurkool sap…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @erika Ik heb ze net met elkaar vergeleken. Bovenin de Crisp en onderin de Thirsty Thistle van Pauls Malt.   Er is iets van verschil op te merken qua intensiteit van de Dorstige Distel t.o.v. de Crisp, maar de turf…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 4 maanden geleden

    @erika Eerlijk gezegd ligt deze nog in de auto 😆 , in de doos nog. De auto heeft wel een turflucht die anders aan doet, meer richting wat ik van turf zou verwachten voordat het verbrand wordt. Maar een goed…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @erika  Let wel even op dat het ook afhankelijk is van de stijl van Whisky die je wilt maken, bij een rokerige Whisky kan ik me voorstellen dat je veel graan in de ketel wilt hebben om eventuele creosoot smaken…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @erika zou het een optie zijn om het graan mee in de ketel te gooien en of is de gist dan een probleem? (Omdat die dan automatisch ook mee gaat)

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @erika spugen komt door eiwit , gom en door co2 .
    Door manier van maïschen voorkom he al groot deel . En co2 raak je kwijt door warmte dus b.v.  ketel vullen langzaam open opwarmen en roeren.   

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @erika je kunt prima filteren aks je een stro filter gebruikt of door rijsthulsen te gebruiken in het beslag . Koelen na vergisten zorgt dat je co2 vasthoud . Die wil je het liefst zo snel mogelijk kwijt.   ( Bierbrouwen…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @erika  Beide met dezelfde gistsoort?

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens