-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@frans17 melkwei is oke . Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@frans17 wat voor zure geur ? Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ? Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken. Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 3 maanden, 1 week geleden
@frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier… Meer lezen»
-
Lemmy antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 Zelf heb ik 3 Alquitara’s, 20l 10l en 1l. Ik moet zeggen dat ik van de allerkleinste de meeste lol beleef. Mede door de Tiny’s van @Robbert, wat hij van dit type ketel vind en de voorliefde voor allerhande… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 4 maanden, 3 weken geleden
@frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk. Er is geen ketel die alles kan . Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht. Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 12 maanden geleden
@frans17 gebruik wel goede alcohol. Dus niet alcohol uit suiker!
Alcohol van tarwe en rogge geeft van zichzelf al een warme achtergrond. Hierbij de standaard gin kruiden en de kaneelbloem geeft een zeer bloemig volle smaak. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 12 maanden geleden
@frans17 lavendel , vlierbloem ( zurig) , rozenblad , kaneelbloem ( volle bloemsmaak ) ., valkruid , saffraan, kruidnagelbloem , hybiscus , hopbloem bitter , populier knoppen.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Kruidenmandje alambic" – 1 jaar, 2 maanden geleden
@frans17 ja hoor, geen probleem. Je kan bvb blaadjes verse munt, verbena of wat dan ook wat je in gedachten hebt mee in het kruidenmandje doen.
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 dat kan. Bij de tweede overhaal verdun je de alcohol terug tot 40%, doe je de kruiden in de botanical basket, regel je het vermogen zodat het traag loopt / snel druppelt. Je kan in het begin best opvangen… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 een suikerwash zou ik met de kolom stoken voor neutrale alcohol van +90% Met de helm stook je fruit, graan, wijn voor eau de vie, whisky, gin, brandy, calvados te stoken, dus dranken waar smaakoverdracht belangrijk is. Je kan… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 helaas er zijn geen cijfers die je kunt gebruiken zodat je altijd de perfecte drank stook. Waar het over het algemeen een klein beetje op neer komt 😉 is dat je de temperatuur zo hou dat er uit stroom… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 dat is gewoon oud standaard beginsel van stookwijnen maken.
En kan niet mislukken.! -
marcel1966 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 …5kg suiker, kopje rijst koken als voeding voor de gist, 8gram citroenzuur(een goede volle eetlepel) 20ltr water op kamer temperatuur toevoegen…SG meten dan 4x42gram natte bakkersgist in lauw water laten oplossen met een schepje suiker, en dit vervolgens toevoegen… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 voor nu zou ik het zo laten en geduld hebben(temp. rond de 23 gr). Als je de suiker wil inverteren moet je wel wat meer citroenzuur toevoegen en langer verwarmen. Zie de vele recepten op het forum voor een… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 hoeveel citroenzuur heb je gebruikt en wat heb je als gistvoeding gebruikt? De verse bakkersgist had ook wel iets meer mogen zijn(ik gebruik 4 blokjes van 42 gr.).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 iets meer duidelijkheid over hoe je deze gemaakt heb kan misschien een ander probleem aan het licht brengen. Baking Soda is niet mijn favoriete aanbeveling, eerder krijt, baking soda wil nogal eens een zoute smaak aan je product… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 3 maanden geleden
@frans17 Aangezien capo z’n laatste bericht op het forum van 5 jaar geleden is, zou ik niet wachten op een antwoord. Compleat Distiller Making Pure Corn Whiskey Bovenin even op de knop “Cloudflare” klikken.