Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Frans17

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Frans17

@frans17

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @frans17 melkwei is oke .   Als ph te laag is dan is beter om het vooraf omhoog te brengen. Rond 4 is voor destilleren oke.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @frans17 wat voor zure geur ?  Is het als schraal zuur bier of echt een azijn geur ?  Schraal zuur bier kun je gewoon verwerken.  Is het Azijn steek dan zal je eerst moeten neutraliseren van azijn geur . Let…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "batch zuur na gisting" – 4 maanden, 3 weken geleden

    @frans17 dat heb je goed gedaan alle suikers zijn omgezet in alcohol en dan blijft zuur over zullen we maar zeggen. Menig brouwer zal jaloers zijn. Stoken die boel. Wat heb je voor ketel, met een kolom maak je hier…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Lemmy

    Lemmy antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden geleden

    @frans17  Zelf heb ik 3 Alquitara’s, 20l 10l en 1l. Ik moet zeggen dat ik van de allerkleinste de meeste lol beleef.  Mede door de Tiny’s van @Robbert, wat hij van dit type ketel vind en de voorliefde voor allerhande…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "alquitara of …." – 6 maanden geleden

    @frans17 er zijn veel verschillende ketels mogelijk.  Er is geen ketel die alles kan .  Ook gemak in gebruik is vaak een punt van aandacht.  Betreft ketels waarmee je optimaal aroma overdracht krijgt zijn Alquitara , alembiek, potstill , charantaise…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @frans17 gebruik wel goede alcohol.  Dus niet alcohol uit suiker! 
    Alcohol van tarwe en rogge geeft van zichzelf al een warme achtergrond. Hierbij de standaard gin  kruiden en de kaneelbloem geeft een zeer bloemig volle smaak.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "bloemig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @frans17 lavendel , vlierbloem ( zurig)  , rozenblad , kaneelbloem ( volle bloemsmaak  ) ., valkruid , saffraan, kruidnagelbloem , hybiscus  , hopbloem bitter , populier knoppen.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "Kruidenmandje alambic" – 1 jaar, 3 maanden geleden

    @frans17 ja hoor, geen probleem. Je kan bvb blaadjes verse munt, verbena of wat dan ook wat je in gedachten hebt mee in het kruidenmandje doen.

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 dat kan. Bij de tweede overhaal verdun je de alcohol terug tot 40%, doe je de kruiden in de botanical basket, regel je het vermogen zodat het traag loopt / snel druppelt. Je kan in het begin best opvangen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Odevie

    Odevie antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 een suikerwash zou ik met de kolom stoken voor neutrale alcohol van +90% Met de helm stook je fruit, graan, wijn voor eau de vie, whisky, gin, brandy, calvados te stoken, dus dranken waar smaakoverdracht belangrijk is. Je kan…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "van temperatuur naar percentage" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 helaas er zijn geen cijfers die je kunt gebruiken zodat je altijd de perfecte drank stook. Waar het over het algemeen een klein beetje op neer komt 😉 is dat je de temperatuur zo hou dat er uit stroom…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 dat is gewoon oud standaard beginsel van stookwijnen maken. 
    En kan niet mislukken.!

  • Profielfoto van marcel1966

    marcel1966 antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 …5kg suiker, kopje rijst koken als voeding voor de gist, 8gram citroenzuur(een goede volle eetlepel) 20ltr water op kamer temperatuur toevoegen…SG meten dan 4x42gram natte bakkersgist in lauw water laten oplossen met een schepje suiker, en dit vervolgens toevoegen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 voor nu zou ik het zo laten en geduld hebben(temp. rond de 23 gr). Als je de suiker wil inverteren moet je wel wat meer citroenzuur toevoegen en langer verwarmen. Zie de vele recepten op het forum voor een…   Meer lezen»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 hoeveel citroenzuur heb je gebruikt en wat heb je als gistvoeding gebruikt? De verse bakkersgist had ook wel iets meer mogen zijn(ik gebruik 4 blokjes van 42 gr.).

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "PH stabilizer" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 iets meer duidelijkheid over hoe je deze gemaakt heb kan misschien een ander probleem aan het licht brengen.    Baking Soda is niet mijn favoriete aanbeveling, eerder krijt, baking soda wil nogal eens een zoute smaak aan je product…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Stookboeken PDF ( om te delen )" – 1 jaar, 4 maanden geleden

    @frans17 Aangezien capo z’n laatste bericht op het forum van 5 jaar geleden is, zou ik niet wachten op een antwoord.   Compleat Distiller Making Pure Corn Whiskey   Bovenin even op de knop “Cloudflare” klikken.

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 5 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 7 dagen geleden

  • boiler 120 liter te koop

    Door rinus55 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens