-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
@kayp op de vraag waarom zo duur kun je nu zien op fles er zijn 182 flessen van en dit is nr 37..
Hier staan nog meer flessen van ver boven 15000 pond. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
Zo duur
IMG_20250127_1358352813.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 2 weken geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dat moet zijn 2023 . Inderdaad
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 2 weken geleden
@rumo dat moet zijn 2023 . Inderdaad
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 maanden, 2 weken geleden
@lemmy vrijdag komt er een heel kleine hoeveelheid binnen voor maximaal 4 cans, als het binnen is zet ik ze online 🙂
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo ik denk ook dat het verkoop praat is. Ik heb hier droog gist van redstar en bakkersgist in de koelkast van vorig jaar zomer en nat / vers gist van het jaar 2003. Ik weet 100% zeker dat het… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 maanden, 3 weken geleden
Er is weer vers druivenconcentraat onderweg. Na een tijdje uitverkocht te zijn geweest is er weer 1300 KG onderweg, dat zijn maar liefst 200 Cans van van 6,5 kilo/5 Liter. Meld je aan op de wachtlijst bij het product op… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@mana het is inderdaad wel wat ik verwacht had met gebruikte recept en hout keuze.
Ik ben wel tevreden. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 nee niet invriezen ! In koelkast.
Vriezen kan gist doden.! -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@mana Smaak is zeer vol en warm maar zacht, inderdaad vanille , bloemig , zoet . En toch een punch . Percentage 44 % . kleur is hazelnoot bruin .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 gierst is te mouten . Ook hier geld tussen elke stap ook spoelen. En goed uitlekken mag niet te vochtig zijn . Je krijgt anders zeer snel last van schimmel. De gist maak ik lauw zelfde temperatuur als waar… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 de laatste keer dat ik fermentis had was door kennis meegenomen. Ik weet niet waar zij dit haalde. Redstar verkrijg ik via destilleerderij waar wat freelance. Ik maak 90% van de gisten die ik gebruik zelf . Kijk even… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste stook van peated whisky – PPM" – 3 maanden, 3 weken geleden
@bcnx71 voor 25 liter gebruik je 3 -4 gr per liter voor 100 liter 3 gr per liter
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whiskey van gierst en rogge volgens zeer oude methode" – 3 maanden, 3 weken geleden
@mana leuk te horen dat het goed is gelukt.
Ik zal zelf ook weer eens wat er nog van staat proeven Filmpje is bijna 5 j . Dus tijd genoeg gehad om geheel te rijpen. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo vroeger had ik die nieuwsgierigheid wel . Maar al jaren doe ik meer op de manier van inschatting wat mijn beslag gaat vormen. Dan een eind van de stook even proeven en zien of ik het nog iets moet… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Mijn vergistings setup in een koude ruimte." – 3 maanden, 3 weken geleden
@kayp roeren tijdens gisting wil zeggen dat je zuurstof inbrengt. Wanneer er zuurstof aanwezig is gaat gist knop vormen en zet weinig suikers om in alcohol maar produceert wel zuren als ook azijnzuur . Dan heeft gist weer tijd nodig… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 3 maanden, 3 weken geleden
@rumo valt mee. Ik heb voldoende staan om de tijd mee te vullen zodat de rest kan rijpen. En daarbij er staat voldoende voor de rest van mijn leven te drinken in de kelder en wat overblijft is dan voldoende… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tijd/temperatuur" – 3 maanden, 3 weken geleden
@diederrick waarschijnlijk is er toch een fout in het apparaat waardoor er geen verzadiging kam plaatsvinden. En er zou te weinig alcohol nog aanwezig kunnen zijn . Maar in principe zou tijden het stoken het percentage in de damp lang… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Waarom zijn sommige whisky’s zo duur en schaars?" – 3 maanden, 3 weken geleden
@kees22 t is net als met dure Wijnen . Er zijn inderdaad goede en minder goede whiskey’s maar is ook kwestie van smaak. En vergeet niet status . Er zijn nog steeds mensen die willen laten zien dat ze iets… Meer lezen»
- Meer laden