-
Gerard01 posted a new topic "Pruimen likeur" – 11 maanden geleden
Zag geen topic over pruimen likeur recept. Ik kreeg 5 kg pruimen, deze heb ik gewassen en laten drogen. Daarna in kleine stukjes en met schil en pit in een 10 liter jerrycan gepropt. Anderhalve kaneelstokje, 600 gram witte basterdsuiker… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Suikerwasch + beter" – 11 maanden geleden
Voorraadje om likeur te maken is helaas op dus bij deze reclame voor de stookwinkel vergisting vaten 😀 . 6 kg invert suiker, 70 gram bakkersgist en 25 liter water en nu even paar weken wachten. suiker.jpg
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden geleden
Met de app Wildplukwijzer heb ik 3 walnoot bomen gevonden en ca 1 kilo kunnen plukken tot de politie wagen beetje lang bleef staan, ben ik maar gestopt met plukken. In de pot zit ca 70 onrijpe walnoten, 1 vanillestokje,… Meer lezen»
-
Gerard01 vind forumbericht "opnieuw stoken" – leuk 11 maanden geleden
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@rumo nee dat gedeelte heb ik wel goed gelezen, van het sap krijg je vlekken. Ik woon in Delft dus ik ga morgen opzoek naar walnoten bomen. De enne boom die hier staat gaf vorige jaar maar 50 stuks, die… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@rumo is meer de hele dag proeven, ga ik beetje wazig zien
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@rumo dank je wel voor de uitleg. Gebruik je ook de schil? Foto van de walnoot en door gesneden.
IMG_4805.jpeg -
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken" – 11 maanden, 1 week geleden
@robbert Robbert, ik heb ook verschillende experimenten staan, sommige met suiker toegevoegd, kan ik die ook bij elkaar doen en stoken? Vraag is dus over het suiker
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@rumo dus even voor de duidelijkheid, de onrijpe walnoot die hangt dus nog aan de boom. En voor de groene walnoot, dan is deze van de boom gevallen, de buitenkant haal je eraf en dan heb ik de noot zelf… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
Er wordt veel gesproken over groene walnoten. Dat is dus de walnoot die uit de boom valt en dan haal je de walnoot eruit en gebruik je de binnenste gedeelte of gebruik je ook het groene gedeelte wat om de… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 4 weken geleden
@robbert heeft het nog nut om nog een keer te stoken?heb nu een stripping run gedaan.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "weer een nieuweling" – 12 maanden geleden
@stookdoos welkom op deze geweldige forum, leer eveneens veel van.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 12 maanden geleden
@klaasvaak het rookt naar zurige aceton, maar na 1 liter begon het beter te ruiken, minder stank en zoeter, totaal 2.4 l. Heb het nu door verdund naar 40%.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 12 maanden geleden
1ste poging alembic ging niet goed, ik las de handleiding verkeerd. Zodra 40C dan de koeling erop, de uitstroom moet rond de 25C zijn, dus niet op de thermometer.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 12 maanden geleden
Had te weinig geduld wilde de alembic dome uitproberen 😄. Dat is dus niet gelukt, nu met de T500 met de reflux, stripping run aan het doen, zit gelukkig wel alcohol in, tot nu toe ruikt alles slecht.
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 12 maanden geleden
@anderling het is gelukt met een rubberen hamer los te tikken de dome. Vandaag maar overhalen met de T500 reflux, eens kijken hoeveel alcohol in de druivenconcentraat zit, de T500 heeft 2x 1100W. Doe vandaag eerst tussen de 60-65C en… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuw forumlid" – 12 maanden geleden
@jagdhornblaser ik begreep dat citroenzuur de omzetting van suikers versnelt. Volgens mij kan je ook de sap gebruiken van een hele citroen. Ik los 2-3 kg suiker op in 4 l water breng het naar de kook en vervolgens laat… Meer lezen»
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuw forumlid" – 1 jaar geleden
Welkom Jagdhornblaser, suikerwash ben ik aardig goed in, 5 a 6 kg inverten met citroenzuur en ik gebruik 70 g bakkersgist (10x 7 gram zakjes)
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "wie gebruikt wat om de ketels en gistingsvaten te reinigen." – 1 jaar geleden
Gebruik star san voor ontsmetting en PWB om flessen schoon te maken. Azijn om de kalk weg te halen
-
Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 1 jaar geleden
Vanmorgen gestart met de koperen doom, geen succes. Volgens voorschrift naar 40C gebracht en dan koelwater erop (van onder naar boven) tot 25C, maar dat is mij niet gelukt, de temperatuur bleef hangen op 36C. Ging meer dan 2.5 l… Meer lezen»
- Meer laden