Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Gerard01

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Gerard01

@gerard01

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuw forumlid" – 1 jaar geleden

    Welkom Jagdhornblaser, suikerwash ben ik aardig goed in, 5 a 6 kg inverten met citroenzuur en ik gebruik 70 g bakkersgist (10x 7 gram zakjes)

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "wie gebruikt wat om de ketels en gistingsvaten te reinigen." – 1 jaar geleden

    Gebruik star san voor ontsmetting en PWB om flessen schoon te maken. Azijn om de kalk weg te halen

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 1 jaar geleden

    Vanmorgen gestart met de koperen doom, geen succes. Volgens voorschrift naar 40C gebracht en dan koelwater erop (van onder naar boven) tot 25C, maar dat is mij niet gelukt, de temperatuur bleef hangen op 36C. Ging meer dan 2.5 l…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen" – 1 jaar geleden

    Welkom 

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden

    @klaasvaak 28 mei gestart met de 5 liter druivenconcentraat en 1 zakje premium, na 1 dag lekker aan het borrelen, daarna vormde een laag (ver)gisting  aan de boven kant. Die is op 5 juni verdwenen en vandaag 6 juni staat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Vlierbloesem likeur" – 1 jaar geleden

    Heb Vlierbloesem likeur gemaakt, 15 grote schermen ontdaan van ongedierte en alleen de bloempjes genomen, dus geen takjes erbij. Totaal 93 gram, 160 gram rietsuiker toegevoegd in een weckpot, schil van een citroen geraspt (zonder het wit) en de sap…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 1 jaar geleden

    @anderling, welkom, ik ben nog steeds lerend met de help van deze forum. Heb zelf de T500 met refluxkolom. Sinds kort met een koperen doom en condensor. Nog niet uitgeprobeerd. Je schrijft leuk en helder.

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 vind forumbericht "ginger ale / gemberbier" – leuk 1 jaar geleden

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden

    @rumo vraagje hoelang bij 85 gr en hoeveel hop voeg je toe per liter?

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden

    Ik had vorige jaar walnoten likeur gemaakt van groene walnoten, die is heel lekker geworden. Dus ik dacht ik maak er 1 met gerijpte walnoten. 368 gram uit 1 kilo walnoten, 8 fijne gesneden dadels, 1x kaneelstokje en 2x steranijs….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuwe lid nu al vragen" – 1 jaar geleden

    Ik gebruik Dr Oetker (7 gram) zakjes gist levure, gooi 70 gram in een maatbeker, oplossen in water en rietsuiker. Binnen halfuur begint deze lekker te schuimen en dan in de vergistingvat. Bij de stookwinkel staat 8 kg suiker in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Nieuw geïnteresseerd lid." – 1 jaar geleden

    Welkom Dutchie, veel lees plezier!!

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @eric-jan bedankt voor het delen van jou succes top. Mijn bedoeling is om de appels en peren hier ook op deze manier te doen. Alleen wel zelf persen, helaas vorig jaar veel last gehad van de fuitmot dus weinig opbrengst….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @rumo dank je voor een duidelijke uitleg, hebben pas in augustus een oogst feest (valt nog niks te plukken) maar is meer een voor proefje en kan ik “mijn” kunsten laten zien 🙂

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @rumo thx, was ik eigenlijk al bang voor. Is dat misschien ook de reden dat het bijna niet smaakt naar appel? Heb nu 26 x 1 L flessen en 30 x 35 cl flesjes staan. Dus snel de flesjes leeg…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Gisteren mijn gember bier overgezet in 35 cl flesjes met kroonkurk, daarna bij ca 85 graden 3 minuten in het water gezet. Weet zeker dat de gist cellen dood zijn. Maar denk niet dat het ten goede is voor koolzuur,…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    @murmillo voor de 35cl 1 zakje 4 gram rietsuiker en voor de 1 liter flessen 2 stuks bottle suiker. Voor de gember bier geen suiker toegevoegd.
     IMG_4703.jpeg

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "Apple cider mangrove jack hulp nodig" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Ik heb beide pakken maar in flessen gedaan, smaakte lekker. Aangezien ik bommen had gemaakt van de gembier bier met teveel koolzuur erin. Moet ik deze appel cider ook verhitten voor de zekerheid? Op het moment dat ik deze open…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    excuus zag niet dat er nog een pagina was. dus bottelen en dan verhitten om de proces te stoppen als er genoeg koolzuur heeft gevormd. Verhitten gewoon in 80C water? Met de flesjes 35 cl spoot de helft eruit zoveel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Gerard01

    Gerard01 antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar, 1 maand geleden

    Ik heb gemberbier gemaakt zonder alcohol. Ginger bug (paar dagen voeren met beetje gember en suiker) als eerst en daarna 4 l water koken, zodra het kookte uitgezet en 140 gram fijne gehakte ongeschilde gember en 300 gram suiker toegevoegd….   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Te koop: T500 reflux in rvs. Volledige uitrusting , fermentatiekast, alle toebehoren, aparte koolstoffilterkan, alle mogelijke toebehoren om te distilleren o.a. vaten, alcoholmeters manueel en elektronisch, enz bod vanaf 350,00 €

    Door computerfelix 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 4 dagen geleden

  • Wie is Wijnand?

    Door Wijnand 5 dagen geleden

  • Recepten

    Door StookSmurf 6 dagen geleden

  • Gevraaagd: het "klassieke" deksel voor T 500

    Door 62vette 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens