-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 natuurlijk serieus. Rinus zet zijn drank altijd bij mij neer en hij heeft er nooit meer van gedronken 😇
-
rinus55 antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 9 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 zet het voor de zekerheid maar bij mij neer 🤗 😋
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Vraag appelcider" – 10 maanden, 1 week geleden
@gerard01 Had je zo’n draadje over de kurk gedaan net als bij champagne 😆
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 10 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 walnoten kunnen wanneer ze niet goed zijn bewaard een schimmel krijgen die giftig is. Als ze droog zijn en schimmel vrij zijn ze gewoon bruikbaar. . Citroenzuur helpt ph wat omzetten van suikers bevorder en eventueel kn citroen zuur… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "opnieuw stoken" – 11 maanden, 1 week geleden
@gerard01 wanneer je suiker heb toegevoegd als bijvoorbeeld in een likeur dan zal de suiker in stookketel gaan karameliseren en aanbranden in de ketel .
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@gerard01 zoals beschreven gebruik de hele vrucht. Kleurenblind zijn is waarschijnlijk niet je grootste probleem 😆 😆 😆
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@gerard01 dan zal ik het voor jou zonder kleuren beschrijven. De onrijpe walnoot vrucht hangt eind Juni nog aan de boom(met wat schudden kan deze wel op de grond vallen). De noot in de vrucht is nu nog zacht. Je… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 1" – 11 maanden, 1 week geleden
@gerard01 je gebruik voor een onrijpe groene walnoot recept de hele vrucht die eind Juni aan de boom hangt. De walnoot die in de vrucht zit is dan nog zacht en je kan de vrucht nog makkelijk in vieren snijden.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 hangt af hoe de rauwe drank nu is na eerste overhaal. Geur , kleur ,helderheid , smaak , zuurtegraad . Als dat acceptabel is dan kun je het overhalen. Misschien handig voor toekomst om een klein glazen kolfje te… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 meestal is een zurig acetaat geurtje oorzaak slechte vergisting geweest , te lang gestaan na vergisting of dat er teveel zuurstof bij is gekomen. Gist maakt azijnzuur aan. Samen met ethyl bind het tot acetaat.
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 11 maanden, 3 weken geleden
@gerard01 oohh wat raar.. smaakte de wijn zelf ook niet goed?
En is het na 1 liter en de rest verdunnen wel goed? -
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 12 maanden geleden
@gerard01 waar ruikt het dan naar?
-
Jagdhornblaser antwoordde op het onderwerp "Nieuw forumlid" – 12 maanden geleden
Dank je, heb bij de Stookwinkel een vergistinsvat alcoholmeter en zakje Turbo gist gekocht om maar mee te beginnen maar hier wordt over citoenzuur niks vermeld waar dient dit voor ?
-
Anderling antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 12 maanden geleden
@gerard01 Oef! dat klinkt niet goed. Ik hoop dat een expert hier op het forum je misschien verder kan helpen. Mogelijk kan de dome er makkelijker af als het geheel weer is afgekoeld?36 graden aan de bovenkant van de dome… Meer lezen»
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@gerard01 in het begin ging het bij mij ook behoorlijk tekeer, maar hij gaf daarna toch nog om de 5a10 min een klein plopje.. maar om zeker te weten als die echt is uitgegist kan je nog de de sg… Meer lezen»
-
Anderling antwoordde op het onderwerp "Anderling stelt zich voor" – 1 jaar geleden
@gerard01 Dankje! Leuk dat je een t-500 hebt met de dome en condenser ook nog erbij. Dan kan je heel veel kanten uit!
-
KlaasVaak antwoordde op het onderwerp "Eerste poging wijn maken" – 1 jaar geleden
@gerard01 het is bij mij gelukt, ik heb de eerste keer de gist wel lekker laten vermenigvuldigen in aangelegde druivenconcentraat op een lekker warme temperatuur en daarna het bij het gistvat gedaan. De 2’e keer heb ik toch 2 zakjes… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@gerard01 Leuk om dit topic weer op te halen want half juni kan je het beeste de groen walnoot plukken voor een walnootlikeur (zie het andere walnoot topic).
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "walnoot likeur 2" – 1 jaar geleden
@gerard01 Schudden voor gebruik 😆 Ik filter het ook wel eens voor de neus van een gast maar als ik er bij vertel dat je dan ook wat smaak verlies willen ze het vaak troebel.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "ginger ale / gemberbier" – 1 jaar geleden
@gerard01 mijn ervaring is vooral met cider maar gember bier heb ik nog niet gemaakt. Ik denk wel dat er veel overeen komsten zijn dus kijk eens op het forum met de zoekopdracht bijv. https://stookforum.nl/forums/bier-wijn-en-overige-dranken/razendsnelle-sprankelende-appelcider-in-de-maak/paged/59/#post-70085 Van het verwarmen van cider… Meer…[Verder lezen]
- Meer laden