Vond forum berichten leuk

RE: Robbert's Tiny Projects

@hilly, ik had het idee dat de smaak wat voller was geworden, maar de precieze smaak van het kleine beetje wat ik een jaar geleden heb geproefd weet ik niet meer. Ik weet trouwens van gisteravond ook ...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: Robbert's Tiny Projects

@nimrax @robbert , vandaag het Gin recept van Robbert geproefd. Ik had het precies een jaar laten rijpen met de kruiden die @hilly had geregeld. Het wachten lijk lang maar is echt wel nodig en ik ha...

In forum Recepten

1 jaar geleden
RE: hoe maak ik best Gin

Bij een Maceraat los je stoffen op door alcohol en vocht . Looizuren en aardse smaken uit schil van zaden kunnen meer aanwezig zijn . Daarbij zullen dus accenten anders liggen dan wanneer je kruiden ...

In forum Stel je even voor...

2 jaar geleden
RE: Zo simpel is vodka beslag .

@hilly als je heel zuinig wil werken om zoveel mogelijk uit je beslag te halen stort je alles over in een ketel. Alleen het onderste beetje grauwe laagje laat je achter . Daar zit het meeste aan dode ...

In forum Het Café (praathuis)

2 jaar geleden
RE: Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept

Hilly prachtig initiatief! ook al ben ik nog niet toe aan de genoemde drankjes, dit maakt het forum nou zo mooi 👍

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@hilly Dag Hilly, Ik ben ook volledig nieuw in de brouw wereld. Ik heb vandaag mijn 2de brouwsel kunnen opkrikken van SG 1034 naar 1048 door het graan fijner te schroten (0.75mm setting met de 2 rol...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Recept voor neutrale graanalcohol gezocht

@moonshiner79 Als je van te voren tijd hebt is het bekijken van Youtube filmpjes van David Heath nog een optie (tip van Munckerik), alhoewel deze man volgens mij wel voor Grainfather werkt en ook een ...

In forum Recepten

2 jaar geleden
RE: Wodka van aardappelen

@rumo hoeveelheid zetmeel in aardappelen zit rond de 20 - 25%. . In mais 20 tot 40 % Tarwe 60 - 75 %

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Wodka van aardappelen

@hilly verwacht niet te veel van de aardappels de opbrengt staat niet in verhouding met graan. De keren dat ik aardappels gebruikte was de opbrengst altijd laag. Ik denk dat je het beste wat meer mout...

In forum Spirits

3 jaar geleden
Weer een nieuwe...en stel wat voor...

Stokepiet heet Pieter. Kok vanaf mijn 15, school afgemaakt. Alle hoeken van eten en drinken gezien echter nog nooit wat gebrouwen en/ of gestookt. Weet er theoretisch veel van, extractie van smaken ...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: 98%

@jostheboss . Er is vorig jaar sprake geweest betreft een workshop te houden. Vanwege het corona gedoe is dit allemaal beetje in vergetelheid geraakt . Misschien moet het weer eens opnieuw worden beke...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Eerste keer een soort van Whisky

@nafets misschien heb je iets aan het onderstaande schema voor de juiste tijden en themperaturen. gr Sjonnie  mash-schema.JPG

In forum Mijn installatie

3 jaar geleden
RE: De Limonchallenge

@hilly, O stond dat niet in het regelement van de challenge, dat je als moest delen?

In forum Het Café (praathuis)

3 jaar geleden
RE: Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept

@hilly, kan ik mij wel iets bij voorstellen, likeur is volgens mij om en na bij 200 gr. suiker per liter(min. 100gr.). Maar de dropshot kom ook in de buurt van een homeopathisch medicijn.

In forum Recepten

3 jaar geleden
RE: Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept

@patbolk, daar ga je spijt van krijgen 2 is te weinig 😀

In forum Recepten

3 jaar geleden
Pagina 1 / 7