Forum antwoorden aangemaakt

RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

@robbert Ja, dat snap ik. Maar ik wil dus een cider van 2% minder. Dan had ik dus voor het fermenteren al water moeten toevoegen om de sg wat naar beneden te halen. Maar wordt het dan niet ook een wat...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

@rumo Thanks, zo ver was ik. Mijn begin SG was 1050 en ik wil geen suiker toevoegen voor de vergisting op de fles. Dat wil ik dus doen met de restsuikers (ongefermenteerd). Op dit forum werd 1006 geno...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

@robbert ja dat had ik inderdaad gelezen, maar waar komt die 1.006 vandaan? als ik het bij 1.012 doe, ploppen mijn flessen dan? want ik wil graag een cider die wat lager in alcohol is (4,5% ipv 6%)

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

@robbert warmer minder estervorming; check. Thanks. Enig idee wat een veilige suikerhoeveelheid is (in SG) om (langzaam) het koolzuur op een flesje te laten ontstaan zonder dat ie ploft? Ik wil gr...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

Niemand? Want misschien is het allemaal heel gemakkelijk maar zo 123 vind ik er niets over terug op internet of het forum alhier.

In forum Bier, Wijn en overige dranken

4 maanden geleden
RE: Airstill newbee vragen

Hi Joost, ik denk dat het voor jou heel nuttig is om de beginnersgids even rustig door te nemen. Daar wordt precies uitgelegd hoe een vergisting, en een distillatie werkt, en ook welke chemische compo...

In forum Stookforum

4 maanden geleden
RE: Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

Bijkomende vraag: maakt de temperatuur voor de fermentatie uit voor het smaakprofiel? In mijn hoofd zit de nogal simplistische stelregel: warmer - meer funk; koeler - frisser, crispier, 'bitterzuur' ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
Fris zoetzure appel-perencider met bubbel zonder toegevoegde suiker op fles

Ik heb thuis 25 liter appel-perensap in de fermenter gegooid met de Mangrove Jack M02 Cider gist. Ik wil dit graag op de fles laten doorgisten voor de bubbels, dus zonder extra suikers. Ik heb al op...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
RE: Beginnersvraag. Is de gemaakte cider goed of niet?

@drankdier Dit is een uitstekende tip. Gewoon een half jaar laten liggen en dan weer proeven. Geduld is de beste smaakmaker. Smaakt het niet? Gewoon de ketel in en een lekker obstler van maken, of op ...

In forum Bier, Wijn en overige dranken

5 maanden geleden
Grainfather App / Conical Fermenter vraag over SG-metingen

Mijn conical fermenter is uiteraard gekoppeld aan mijn Grainfather App via wifi. Ik kan dus netjes op mijn telefoon de fermentatietemperatuur in de gaten houden. Nu zie ik zowel in de app als op de...

In forum Grainfather

5 maanden geleden
RE: Rum van melasse basis recept

Update: de rum is al een tijdje klaar. Ik heb het op amerikaans eiken gelegd, na een maandje rijpen al duidelijk een verloop van laurier en zweetvoeten naar zoethout en bruine suiker. Hij moet nog wel...

In forum Spirits

5 maanden geleden
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje

@kevin Das een mooie vuistregel, maar dit was na 1x overhalen...

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: Project vaatje: 3 liter eau de vie maken voor in het eikenhouten vaatje

Update: ik heb deze mash echt heel lang laten staan, omdat het waterslot actief bleef en omdat de eind sg maar niet echt wilde zakken (bleef hangen rond de 1025, 7,5% ABV op mijn refractometer). Uite...

In forum Recepten

5 maanden geleden
RE: weinig rendement uit 15 liter

@johans 15 x 0,07 = 1,05 L pure alcohol (en die ga je nooit allemaal eruit krijgen). Je 2 liter van 40% is dus helemaal niet zo slecht qua rendement. Misschien had je de fruitwijn nog wat langer mo...

In forum Stookforum

7 maanden geleden
RE: Mais tbv whiskey

@rumo thanks!

In forum Het Café (praathuis)

7 maanden geleden
Pagina 1 / 2