Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

johnny

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van johnny

@johnny

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Dit alles nog 2 dagem herhaald tot de kiemen 1.5 keer zo lang waren als de korrel.
     20210403_102207_copy_1277x1704.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Kleine kiemen
     20210401_084909_copy_1277x1704.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Daarna het water afgelaten en alles gespoeld.  De tarwe tussen 2 vochtige jutezakken gelegd.
    Na een dag weer gespoeld en weer tussen 2 jutezakken gelegd. Kleine kiemen zichtbaar
     20210331_152941_copy_1277x1704.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny posted a new topic "Zelf (tarwe)mouten" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Hoi allemaal. Ik wil graanjenever maken en het liefst zoveel mogelijk zelf doen en het zo goedkoop mogelijk houden.  Tarwe heb ik in overvloed dus wilde ik zelf gaan mouten.  Hier en op het web wat info opgedaan en hierbij…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    Dit is nu.  2 dagen op de verwarming in de zon.  Best erg verkleurd al.  Ik denk dat ik hem straks al filter en op drink sterkte breng.
     20210408_123944.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Foto
     Screenshot_20210406-102842_WhatsApp.jpg

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    @alchemist
    Ik zal het eens proberen.  Links is eigen eiken zelf geblakerd en rechts eikenchips amerikaans heavy van unibrew
    Dit ligt op whisky van chateau whiskymout heavy 35ppm
     

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Wat je ook kunt overwegen is om het hout wat je gaat gebruiken te blakeren

    Gewoon in de kachel leggen enkele minuten en dan doven?

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Oke duidelijk hartelijk bedankt.Ik heb 6 kg nodig (voor 20L stoomwijn)Dus misschien 5kg heavy peated en 1kg rookmout.Het is toch blijven proberen tot je je favoriete smaak hebt

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Ooh. Ik zat al te zoeken hier op het forum maar ik kon het zo snel niet vinden. Ja die site zit ik nu ook te bekijken. Hartelijk dank daarvoor. PS.  Nu ik het toch erover heb.  Ik houd van…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny posted a new topic "Bio brouwmaat gestopt?" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Klopt het dat bio-brouwmaat is gestopt? Dat staat op de site.  Is dat voor goed?
    Waar kun je nog meer mout kopen wat al geschroot is?

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Haha nou @robbert.   Aan de aanmoediging zal het niet liggen.    Oke op een rooster kan ook. Alles valt te maken, maar je zegt dat ik niet naar tijd moet kijken. Dat klopt wel, maar volgens wat documentatie die ik…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Posted by: @robbert Let trouwens wel op met eesten dat de manier van drogen / warmte toevoer invloed heeft op smaak . Voor  moutsmaak zonder vervelende bijsmaakjes dus ook oppassen dat je niet boven kool , turf of zelf aard…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Posted by: @robbert Door op tijd te stoppen krijg je een goede verhouding enzym en zetmeel . Daarna moet je het eesten . Drogen maar zo dat je de enzymen niet stuk maar . Oke ga ik mij verdiepen in…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny posted a new topic "Diastatische mout maken" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Hallo.   Ik vroeg me af of je van tarwe (wat naar wat ik gelezen heb ook de nodige enzymen draagt) mout kan maken wat diastatisch genoeg is om paardenvoer of broodmix te maischen.  Zetmelen om te zetten. Ik heb flink…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny replied to the topic "Muesli ''Whisky"" – 4 jaren, 3 maanden geleden

    Ik heb het ook al gevraagd in de meergranenborrel topic, maar dit recept komt ongeveer op het zelfde neer. Als ik dit wil maken zonder amylase.  Welke mout moet ik dan gebruiken en hoeveel?   Of kan gewoon elke distileermout (ik…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny vindt reactie "Muesli ''Whisky"" – leuk 4 jaren, 3 maanden geleden

  • Profielfoto van johnny

    johnny replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert  oke dan kan ik dat toch volgens doen. Goed schoonmaken en mijn 2e suikerwash stoken. Dan de 2 ruwstoken samen voegen en rustig aan fijn-stoken.   Ps: Ik heb net nog even geprobeert een foto te maken maar daar zie…   Read more»

  • Profielfoto van johnny

    johnny replied to the topic "Kun je aardappels eesten?" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert oke leuk project.  Komt op de lijst

  • Profielfoto van johnny

    johnny replied to the topic "Recept bakkersgist" – 4 jaren, 4 maanden geleden

    @robbert  Oh dat is sund..  Ik wou hem nog een keer overhalen samen met wat er uit de volgende suiker-stook komt.  2 keer ruwstook bij elkaar zeg maar. Maar dan hou ik die oxidatie nog zeker?

  • Meer laden
Profielfoto Nimrax Profielfoto McCorner

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 uur geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 2 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 2 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens