-
Pulle antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 2 jaren, 11 maanden geleden
@kingtb
Voor stroopwafel likeur gewoon caramel voor in de koffie gebruiken. Siroop is t eigenlijk. Ik meng ’t ook wel door de rum samen met vanille. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kingtb Inderdaad is dit een 5 liter vaatje, de opbrengst gaat sowieso twee vergistingen minimaal kosten hier. Ik heb wel er bewust voor gekozen om het vaatje voor te behandelen om de overdaad aan tannines eruit te trekken. Het krijtwater… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Suikerwash heeft gekookt" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kingtb ik zet t meestal aan kook, en dan vuur lager dat t rustig verder suddert. Nog geen problemen mee gehad. Als er een zuur bij zat zal t wel goedkomen 👍
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kingtb pas op dat je niet boven de 95 graden komt want dan verbrand ke de smaken .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 1 maand geleden
@kingtb Succes maar met name veel plezier
Overweeg een oude lap rond de helm te draperen en deze vochtig te houden om spuwen tegen te gaan -
TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Met 7 procent chocolate malt zit je in Porter / Stout gebied qua kleur. Wederom zou ik je brewfather aanraden – hiermee kom je niet voor verrassingen te staan qua kleur of original gravity.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb voor een whisky had het niet mijn eerste keuze geweest(maar jij wil een toegankelijke whisky) maar eerder voor een wodka, gin, jenever of een likeur.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb en waarom is de keuze op C70 gevallen? Ik gebruik dat wel eens voor een neutrale alcohol.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Kijk eens aan, blij dat te horen!
Je kunt eventueel overwegen een filterheks aan te schaffen of te maken
filterheks.png -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb een klein gedeelte aan chocolademout kleurt al goed donker, ongeveer de helft van wat ik maak ziet er zo uit 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Hoe staat het ervoor?
-
Mick antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Gerstevlokken zijn al gestoom en hoef je niet meer voor te koken. Ook als rauwe gerstekorrels hebt is dat niet nodig aangezien de verstijfselingstemperatuur voor gerst ongeveer gelijk is aan de maischtemperatuur. Kwaad kan het niet maar nodig is… Meer lezen»
-
TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Tip als je met mout aan de slag gaat: gebruik een brouwtool om je pH te berekenen. Mijn ervaring is als je alles goed hebt ingesteld dat je daarna eigenlijk niet meer op-en-neer hoeft te corrigeren. Je bicarbonaten (HCO3)… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb In principe hoef je, als je de 55 graden stap aanhoudt of genoeg mout gebruikt geen gistvoeding meer te gebruiken. De omzettingen die gebeuren tijdens de eiwitrust leveren aminozuren als gistvoeding. Free Amino Nitrogen (Fan) is defined as… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Melkzuur verhoogt de zuurgraad en verlaagt daardoor de p.H., calciumsulfaat verlaagd deze ook maar draagt bij aan hoger calciumgehalte. Calciumcarbonaat is beter om de p.H. mee te verhogen of de zuurgraad te verlagen. 82 graden verlenging gaat… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Het heet toevoegen van welke stof dan ook aan alcohol is geen goed plan, je hebt twee methodes; Uitspreiden op bakpapier zodat het kan stollen en niet te dik wordt, dan kun je het erna in kleine stukken… Read more»
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Als ik me goed herinner heeft Robbert in 1 van de Tiny Project filmpjes ook een stukje over het maken van caramel…
-
MellowStiller antwoordde op het onderwerp "Te Koop, complete CCVM ketel. 30 liter" – 3 jaren, 2 maanden geleden
@kingtb Bedankt voor de tip! word gewaardeerd.
Ik heb nu foto’s gepost met de juiste bestandsindeling -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@kingtb 1/5 deel van stok kaneel even een klap geven en een 1/3 vanille boon open gesneden per liter .
-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@kingtb Hmm, gezien het feit dat hier vlakbij een stroopwafel-fabriek is zou ik geneigd zijn om een paar zakken koekkruimels te halen en die samen met een pot stroop te laten vergisten 🤣 Maar ik denk dat je beter de… Read more»
- Meer laden