Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

KingTB

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van KingTB

@kingtb

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Pulle

    Pulle antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren geleden

    @kingtb
    Voor stroopwafel likeur gewoon caramel voor in de koffie gebruiken. Siroop is t eigenlijk. Ik meng ’t ook wel door de rum samen met vanille. 

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het kleine vaatjes topic" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @kingtb Inderdaad is dit een 5 liter vaatje, de opbrengst gaat sowieso twee vergistingen minimaal kosten hier. Ik heb wel er bewust voor gekozen om het vaatje voor te behandelen om de overdaad aan tannines eruit te trekken. Het krijtwater…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Suikerwash heeft gekookt" – 3 jaren, 1 maand geleden

    @kingtb ik zet t meestal aan kook, en dan vuur lager dat t rustig verder suddert. Nog geen problemen mee gehad. Als er een zuur bij zat zal t wel goedkomen 👍

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb pas op dat je niet boven de 95 graden komt want dan verbrand ke de smaken .

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Succes maar met name veel plezier 
     
    Overweeg een oude lap rond de helm te draperen en deze vochtig te houden om spuwen tegen te gaan 

  • Profielfoto van TeDestillaat

    TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Met 7 procent chocolate malt zit je in Porter / Stout gebied qua kleur. Wederom zou ik je brewfather aanraden – hiermee kom je niet voor verrassingen te staan qua kleur of original gravity.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb voor een whisky had het niet mijn eerste keuze geweest(maar jij wil een toegankelijke whisky) maar eerder voor een wodka, gin, jenever of een likeur.

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb en waarom is de keuze op C70 gevallen? Ik gebruik dat wel eens voor een neutrale alcohol.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Kijk eens aan, blij dat te horen! 
     
    Je kunt eventueel overwegen een filterheks aan te schaffen of te maken
     filterheks.png

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb een klein gedeelte aan chocolademout kleurt al goed donker, ongeveer de helft van wat ik maak ziet er zo uit 😉

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Hoe staat het ervoor?

  • Profielfoto van Mick

    Mick antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Gerstevlokken zijn al gestoom en hoef je niet meer voor te koken. Ook als rauwe gerstekorrels hebt is dat niet nodig aangezien de verstijfselingstemperatuur voor gerst ongeveer gelijk is aan de maischtemperatuur. Kwaad kan het niet maar nodig is…   Meer lezen»

  • Profielfoto van TeDestillaat

    TeDestillaat antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb Tip als je met mout aan de slag gaat: gebruik een brouwtool om je pH te berekenen. Mijn ervaring is als je alles goed hebt ingesteld dat je daarna eigenlijk niet meer op-en-neer hoeft te corrigeren. Je bicarbonaten (HCO3)…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb In principe hoef je, als je de 55 graden stap aanhoudt of genoeg mout gebruikt geen gistvoeding meer te gebruiken. De omzettingen die gebeuren tijdens de eiwitrust leveren aminozuren als gistvoeding.   Free Amino Nitrogen (Fan) is defined as…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "een volle rondborstige" – 3 jaren, 2 maanden geleden

    @kingtb    Melkzuur verhoogt de zuurgraad en verlaagt daardoor de p.H., calciumsulfaat verlaagd deze ook maar draagt bij aan hoger calciumgehalte. Calciumcarbonaat is beter om de p.H. mee te verhogen of de zuurgraad te verlagen.    82 graden verlenging gaat…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @kingtb Het heet toevoegen van welke stof dan ook aan alcohol is geen goed plan, je hebt twee methodes;   Uitspreiden op bakpapier zodat het kan stollen en niet te dik wordt, dan kun je het erna in kleine stukken…   Read more»

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Caramel voor likeur maken" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @kingtb Als ik me goed herinner heeft Robbert in 1 van de Tiny Project filmpjes ook een stukje over het maken van caramel…
     

  • Profielfoto van MellowStiller

    MellowStiller antwoordde op het onderwerp "Te Koop, complete CCVM ketel. 30 liter" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @kingtb Bedankt voor de tip! word gewaardeerd.
    Ik heb nu foto’s gepost met de juiste bestandsindeling

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @kingtb  1/5 deel van stok kaneel even een klap geven en een 1/3 vanille boon open gesneden per liter  .

  • Profielfoto van McCorner

    McCorner antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 3 maanden geleden

    @kingtb Hmm, gezien het feit dat hier vlakbij een stroopwafel-fabriek is zou ik geneigd zijn om een paar zakken koekkruimels te halen en die samen met een pot stroop te laten vergisten 🤣 Maar ik denk dat je beter de…   Read more»

  • Meer laden
Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

  • Robbert

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens