-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept gezocht; Stroopwafel likeur" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb je kunt het op meerdere manieren doen .
Caramel van rietsuiker amandel en vanille kaneel .
Maar ook met cacoa olie of rauwe cacao boon voor het boter achtige -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb het verschil tussen gerst vlokken / grof gewalst gerst en pilsmout is toch wel een vrij groot verschil. Mout zal lichter en wat zuur zijn . Granen zullen warmere tonen geven en voller zijn in ook de nasmaak. Het… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Chocolademout is dusdanig verhit dat de enzymwerking als niet bestaand kan worden beschouwd, het is dus voor een gedeelte suikers en smaakmakers, in principe is het toevoegen bij 72 graden goed genoeg om het oplossing te krijgen, de suikers… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Commercieel wordt de chocomout relatief weinig toegepast, ik meen dat Glenmorangie ermee begonnen was in hun Signet variant, ergens staat me iets onder 9% stort bij, Johnnie Walker heeft het in hun Espresso Roast zitten. Ergens tussen de… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Whisky van begin tot eind" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Misschien dat Robbert een zinniger antwoord kan geven, ik ben een stuk korter bezig dan hem (gok een jaartje of 38 a 40 minder 😆 😆). De granen, manier van maischen, gist , manier van destilleren en houtsoort levert… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Chips vs blokjes/staafjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Het effect trekt eigenlijk weg op fles, ik denk dat ikzelf iets lager zit maar het is ook afhankelijk van het hout. Heavy toasted Frans Eiken heeft bij mij duidelijk aanwezige smaak opgeleverd, iets teveel in de dosering… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Chips vs blokjes/staafjes" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Hoeveel gebruik je? Ik heb in het verleden vaker op andere fora hetzelfde gelezen maar vaak is het een combinatie van dingen; Teveel hout Te hoog percentage bij rijpen, 48 a 45% trekt minder tannines eruit Te lang… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "SG rum berekening?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb, mijn ervaring is dat het meten van het SG bij melasse met een SG dobber onbetrouwbaar is. Het is te dik en er zitten te veel deeltjes in. Maar wellicht is jouw meeting wat accurater omdat je weinig melasse… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "SG rum berekening?" – 3 jaren, 5 maanden geleden
@kingtb Dat is eerder luiheid dan inzicht, ik heb in t verleden een makkelijke calculator gevonden;
https://www.vinolab.hr/calculator/gravity-density-sugar-conversions-en19 -
McCorner antwoordde op het onderwerp "Slangen T500" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb klein stukje afsnijden en daarmee langs aquarium zaak of bouwmarkt?
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Slangen T500" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb
dat zal degene waar je hem gekocht hebt toch wel weten -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Slangen T500" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb
Kun je deze maat niet opmeten met een schuifmaat of centimeter.
Cheers, @ndré🥃😎 -
Murmillo antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb mooi, ik was laatst nog bij de berg.
-
Stephan antwoordde op het onderwerp "Het grote "deel je etiketten" topic" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb deze vind ik écht mooi 😃!
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb na je eerste overhaal laat je de ketel afkoelen . Hevel een deel van jou restanten af en vul de ketel bij met het destilaat van eeste overhaal. Stook dit met scheidingen van voor en naloop . Er zijn… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Rum van enkel rietsuiker?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb er is al heel veel over rum geschreven er is zelfs een heeel lang topic over, dus ik begrijp dat je de weg een beetje kwijt raak. Ik zal daarom herhalen wat ik al eerder schreef. Per jaar doe… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb de ph zal binnen een korte tijd ongeveer 1 punt zakken .
Je maakt toch maar suiker alcohol dus kan dit ph volstaan .
Meeste gist soorten kunnen hier wel in werken. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb 8 kilo suiker is te hoog op aantal liters max 6 kg beter 5,5 . De suiker eersr oplossen in warm water met citroenzuur. . En hou dit ongeveer 40min vast op onge6 80 graden. . Hierna overstorten n… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Sugarwash aanvullingen?" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb Je gekozen hoeveelheid suiker per liter is te hoog, dat komt neer op een S.G. waarde van 1.122 , dat gaat je bakkergist gewoonweg niet trekken. Ga eerst maar terug naar 6 kilogram op die hoeveelheid water. Gistvoeding… Read more»
-
ruud1 antwoordde op het onderwerp "ietsie pietsie verbetering/verandering stookforum" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@kingtb
links onderin je pagina staat een soort van half maantje , daarmee kun je d nachtmodus inschakelen , wellicht word het dan iets duidelijker
groeten
ruud - Meer laden