-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Grotere pot for de Vevor SC-4 air still" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@revalanche Het probleem bij die gedachtegang is dat je ervan uitgaat dat de Airstill kan koelen wat jij met die 10 liter ketel aan warmte doet aanvoeren, dat gaat een redelijk gevoelig spelletje worden waarbij teveel warmteaanvoer zorgt voor damp… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen ik ben Jan" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumdidum Ik heb hier ook een gekochte fles Whisky waar dat bij is gebeurd, is alleen t visuele en niet de smaak. Vislijm blijft staan als oplossing.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Frambozen gin niet helder" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rumdidum Gebeurd dit wat specifieker wanneer de flessen kouder staan? Denk dat het eiwitten zijn, niet schadelijk.
Wil je het weg? Voeg vislijm toe en goed roeren, na een paar dagen filteren door twee lagen keukenrol. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Schroten" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@richard-k vroeger waren er een aantal maar tegenwoordig is dat ook de enige die ik zo snel weet. Je kunt trouwens pilsmout pakken en een stap op 52 graden voor een 15 a 20 minuten aanhouden, dan is pilsmout prima… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Alpenbijvoet" – 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudyvanr kooksteentjes? Ja, in m’n koperen ketel heb ik keramische steentjes en in m’n AirStill koperen (koper daar om een andere reden).
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Je plasje destilleren? :-)" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Buiten het feit dat een Piskey waarschijnlijk niet te drinken is, gaat die 7 uur ook weinig opbrengen, zoals Lemmy al aangeeft breekt het lichaam het af. De politie doet eventueel niet die 8 uur hanteren om na het punt… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Even voorstellen Moonshine maniac" – leuk 1 jaar, 5 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@moonshine-maniac In de buurt van het Parijs van Nederland, dat kan maar 1 stad in Nederland zijn wat in het zuiden van Limburg ligt 😉
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Meergranenborrel, klaar in 1 week, Tried and True Recipy" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@rudyvanr Begin SG van 1080 en eind van 992 Berekent 11,8%?? Resultaat 11 liter van??? % Gestopt rond de 25 % Het zit in 2 ballon flessen. Als. Ik daar de alcohol dobber in gooi en van die 2 het… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Even voorstellen Moonshine maniac" – 1 jaar, 5 maanden geleden
Welkom Maniak,
Altijd goed om meer Zuiderlingen te zien, en wat RuMo ook al vraagt. -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@vermeer Dan ga er maar vanuit dat je de vloeistof binnenin hebt horen koken, het gebruik van kooksteentjes zorgt voor een gelijkmatigere kook waardoor er ook minder met horten en stoten uitkomt. Toegegeven kooksteentjes of dergelijke wordt wat weinig aangehaald… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@vermeer dat ligt eraan wat het geluid is, zonder kooksteentjes willen ketels nog wel eens een kloppend of puffend geluid maken, als de ketel een aria zingt adviseer ik niet alles wat eruit komt in een zit te proeven.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@vermeer de temperatuur van de damp is afhankelijk van de samenstelling, lees alcohol versus water (pure alcohol 78 en puur water 100 graden). De eerste overhaal met een potstill achtige ga je niet redden om de 96% te halen. Dus… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "1e keer distilleren" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Welkom Vermeer, Het verwijderen van de voorloop (of foreshots in Engels) dient te gebeuren bij de laatste overhaal die je doet, ga je twee keer destilleren dan is het bij de tweede keer. Buiten methanol die als eerste overkomt… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@robbert het was maisgries, denk iets ouder aangezien t nog een paar maanden houdbaar was (afgelopen vrijdag gekocht en net de verpakking bekeken). De mout zal het probleem niet zijn geweest, het aandeel gerstemout dan, de gemoute rogge ben… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Ik weet niet wat er voor verbetering vatbaar is, de wort proeft in ieder geval zoet genoeg ondanks een gitzwarte jodiumproef (vals positief door bèta glucaan uit de rogge?). Het laatste stukje afkoelen is begonnen en dan gaat deze… Meer lezen»
-
Alchemist vind forumbericht "Mijn eerste Kruidenlikeur" – leuk 1 jaar, 6 maanden geleden
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Het moge dan geen Single Malt Scotch Whisky heten" – 1 jaar, 6 maanden geleden
Om redenen die ik niet begrijp lijkt de zetmeelomzetting niet plaats te vinden, ik heb nog 2 kg extra mout toegevoegd maar er gebeurd weinig lijkt het 😑
- Meer laden