Forum antwoorden aangemaakt

Stoken met de Grainfather met de moutpijp erin (imitatie Charentais?)

Stel, je hebt 30 liter appelpulp vergist. Is het dan eventueel een idee om die te stoken mèt de pulp door gebruik te maken van de moutpijp in de Grainfather G30 V3. Imiteer je dan een beetje een Chara...

In forum Grainfather

8 maanden geleden
RE: Fermentatie gestopt bij 1.020

@robbert Ik heb niet echt gefilterd, alleen het graanbed gespoeld met 7l heet water. inderdaad, ik dacht ook al dat het te lang duurde. Vanavond doe ik een ruwstook. Hopelijk komt er nog iets drinkbaa...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Fermentatie gestopt bij 1.020

@rumo 3Kg Pale Ale mout, 1kg roggemout, 1kg maïsvlokken. Maischen in 18l water gedurende een uur op 67°C. En dan wat vals gespeeld door 1,5kg vloeibaar moutextract toe te voegen om het SG wat op te d...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
Fermentatie gestopt bij 1.020

Mijn graanbeslag had bij aanvang (drie weken geleden) een SG van 1.075 maar het lijkt nu uitgegist op 1.020 want het SG zakt al sinds een dag of 10 niet meer verder. Gebeurt het wel vaker dat een graa...

In forum Stookforum

9 maanden geleden
RE: Eau de vie diepvries vruchten.

Bedankt Robbert. Het was maar een klein testje van slechts 8 liter stookwijn. Gestookt met een Airstill. Eerste stook was 4 liter stookwijn. Ik zal de volgende 4 liter misschien eens 2x stoken en dan ...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
Eau de vie diepvries vruchten.

Gegroet, Ik had een stookwijn gemaakt van diepvriesmengeling bosvruchten. Die heb ik daarnet gestookt en recht uit de ketel bevalt de smaak al echt prima, lekker vol fruitig. Ik heb altijd gelezen dat...

In forum Stookforum

2 jaar geleden
RE: Schelvispekel

@stumphole Met speculaaskruidenmenheling en invertsuikerstroop (naar smaak) maak je dat vrij goed na. Tenminste, de smaak die ik me herinner want het is een hele tijd geleden dat ik dat nog eens dronk...

In forum Likeuren

3 jaar geleden
RE: Rabarber, Rabarber, Rabarber !

Het mooie aan rabarber is dat het vrij veel sap opbrengt. Ik heb 8,5 kg rabarber uit de tuin in stukjes gesneden en ingevroren. Drie dagen later ontdooid en uitgewrongen in een kookzak in een emmer. D...

In forum Recepten

4 jaar geleden
RE: Sugarwash

Ja hoor, perfect normaal. De eerste dag of twee kan het geweldig tekeergaan met die turbogist.

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Wat kan hier fout gaan met de T500??

Erg interessant. Moet je dan met een vermogensregelaar werken ? En is het niet lastig dat je nergens een temperatuurmeting hebt ?

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Hoe lang kun je wachten met sugarwash om te stoken

Robbert, als de stookwijn nog koolzuurgas bevat, heeft dat dan ook een negatieve invloed op de smaak achteraf of is er dan enkel extra risico op schuimvorming tijdens het stoken ? Jan.

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Classic 8 Turbo Yeast

Klaringsmiddel gebruik ik altijd bij Turbogist. Wat kool betreft heb ik enkele malen zowel met als zonder gedaan en eerlijk gezegd geen verschil in kwaliteit kunnen merken.

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier!

Inclusief het slangetje bovenop de refluxkolom kom ik uit op zowat 132,5cm.

In forum Mijn installatie

5 jaar geleden
RE: Mijn eerste sugarwash / vragen- checklist

Hoeft helemaal niet hoor. Ik doe altijd 25 à 30°C. Werkt perfect. Niet teveel stressen, deze methode met de T500 en turbogist is volledig foolproof. Je kan haast niks verkeerds doen.

In forum Gist vragen

5 jaar geleden
RE: Vragen n.a.v. eerste sugar wash ( T500 gerelateerd)

Had ik ook de eerste keer, dat vreemde aroma.Ik heb de raad opgevolgd van Alchemist uit het topic “luchten van alcohol”: . Resultaat = een wereld van verschil, echt. Enkel de laatste halve liter blee...

In forum Stookforum

5 jaar geleden
Pagina 1 / 2