-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
hallo @martin74 Ten eerste is het geen domme vraag. de hoeveelheid fruit ligt aan de inhoud van het vergistingsvat. tijdens het vergisten word het volume groter dus het vergistingsvat niet tot de rand toe vullen. Als je dat wel doet… Meer lezen»
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74 iets van je vroeger stooksel gesnoept 🤣🤣
-
@ndré antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74
NOOIT roeren tijdens de vergisting 👊
Beter had je de appels en peren even een paar minuten kunnen laten koken voor het ontsnappen van het fruit.
Succes verder.
Groet, @ndré 😎🥃 -
Haak antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74 alleen gekookt water of de appels en peren ook mee gekookt? heb je ook gist toegevoegd of ga je voor wilde vergisting . stop met roeren! En kijk ff op het forum,als je appel in de zoekbalk tik komt… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste keer fruit vergisten" – 2 jaren, 8 maanden geleden
@martin74, over het verwerken van fruit tot een drankje is al heel veel geschreven op het forum en dat kan je met de zoekopdracht terug vinden. Maar 1 ding wil ik alvast verklappen en dat is als een gisting eenmaal… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74 ph verhogen kan met wat calcium carbonaat of natrium bicarbonaat . Ph verlagen kan met wijnsteenzuur, forforzuur , citroenzuur . Voor echt grote stappen kun je voor verlagen zwavelzuur gebruiken . Voor verhogen caustic soda /natrium hydroxide. Je verliest… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74 minimaal 3,2 tot 4,2 . Tijdens vergisting
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74 Hallo Martin, ik zie dat je duct tape gebruikt voor het afdichten van de naad. Het is onverstandig dit te gebruiken ivm de lijm aan de binnenzijde van de tape. Deze kan in aanraking komen met je stooksel, en… Meer lezen»
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74. In topics kunt u zoeken op peren likeur . Daar staat ook veel in .
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74
maakt in principe niet uit ,in Bretagne gebruiken ze wat kleine zure appels met die zoete peren gaat dat vast goed
ik zou het zelf wat ruimere stoken meer op smaak minder op op alchohol percentage -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74 stoofperen kum je best even koken . Maar ze goed schoon . Melkzuur is voor helpen suikers te vergisten , voor estervorming en voor beter ph . Peren hebben heel fragiele smaak . Ga je er suiker aan toevoegen… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Recept peren drank" – 2 jaren, 9 maanden geleden
@martin74 wat voor peren ? Er zit verschil in hoeveelheid suikers . Daarnaast conference heeft minder aroma dan du comice. Ook bonne louise is meer geschikt voor drank. Peren bevatten ongeveer 10% suikers. En 1/3 van zuren vergeleken met appels. … Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
@martin74 . Ik haal mijn graan hier in burdaard bij de molen. Daar maak ik ook mijn mout van . Je zou ook online bij ” demolenwinkel.nl ” kunnen bestellen. Als je niet zelf mout zou je even moeten kijken… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
@martin74 je kunt het drinken.
Misschien is de smaak drinkbaar maar zal ver van een goede gin afliggen.
Gin is een destilaat op basis van graan alcohol en niet een masseraat op suikerslcohol -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Troebel distillaat na aanlengen met Spa blauw" – 3 jaren geleden
@martin74 etherische oliën uit kruiden kunnen stollen wanneer percentage zakt . Oplosbaarheid om alcohol is beter dan in water of mengsel van water en alcohol .
Percentage verhogen of klaren met vislijm lost het probleem op. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Probleem vergisting" – 3 jaren, 1 maand geleden
@martin74 een gisting kan explosief verlopen en inderdaad binnen korte tijd klaar zijn . Voldoende gist , voeding , ph en temperatuur dan kan het (afhankelijk van de gist ) snel . Vruchten sap bevat ook diverse vezels en andere… Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@martin74
😂 kwartje gevallen… -
Lambik antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@martin74 Ik heb een likeuren boek gekocht voor met name het macereren van fruit. Vaak is fruit niet afdoende en komt er nog een berg suiker aan te pas. Het leuke hiervan is dat je kunt spelen met de hoeveelheid… Meer lezen»
-
Lambik antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@martin74
Met name ook de gist is bepalend voor het resultaat. Heb je toevallig turbogist gebruikt? En zoals Robbert al vertelde, niet alle wijnen zijn geschikt. -
Lambik antwoordde op het onderwerp "Scherpe, branderige alcohol smaak" – 3 jaren, 1 maand geleden
@martin74 Welke wijn en welke gist heb je gebruikt? Heb je na de 1e stook (ruwstook) een fijnstook gedaan en daarbij tijdig gestopt (weinig naloop)? Welke temperaturen heb je gestookt, en uiteraard wat voor een ketel heb je? Er zijn… Meer lezen»
- Meer laden