Forum antwoorden aangemaakt
Lekker dan.... Ben ik ongeveer halverwege het stoken van mijn nieuwe voorraadje ouzo, valt de stroom uit in de hele buurt.... Heeft ongeveer half uur geduurd, ketel is weer op temperatuur en de eerste uitloop smaakt... |
In forum Het Café (praathuis) |
11 maanden geleden |
RE: Jenever Altijd weer mooi om jouw gedetailleerde proefverslagen te lezen. Mijn "jeneverlijm" heeft een beter geslaagd vervolg gekregen, waarover later meer.... |
In forum Spirits |
11 maanden geleden |
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) Mijn ervaring is dat het resultaat in grotere hoeveelheden beter is. Als ik ouzo maak begin ik met een wash van 25 liter op basis van druiven (Pekmez). Na gisting gaat die 2x door de T500 met reflux. ... |
In forum Stookforum |
11 maanden geleden |
RE: De Air Still Pro. Yess or No Het is inderdaad een compact apparaat, maar dat heeft ook direct tot gevolg dat je maar kleine hoeveelheden er in kan verwerken. Als je al een vriend hebt met een T500, dan zou ik voor een alambiek ga... |
In forum Het Café (praathuis) |
12 maanden geleden |
RE: Suikerwasch + beter Voor zover ik weet moet de suiker oplossing om te inverteren zeker 10 minuten zachtjes koken en een verhouding van een halve liter water per kilo suiker hebben. En ik ben zelf niet zo dol op tomatenpu... |
In forum Recepten |
12 maanden geleden |
RE: Grieks raki @kampijood Het is maar een voorbeeld 😂 |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Winterkorn @theresa Negen kilo mout plus 28 kilo mix, dus 37 kilo stort. Robbert adviseert volgens mij 3,2 liter water per kilo stort, dan kom je op zo'n 118,5 liter water. Daar heb je een best vat voor nodig om... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Grieks raki @kampijood Waarom wil je de most al verdunnen in plaats van het eindproduct? Als ik ouzo maak dan laat ik de kruiden een dag of tien macereren op een zo hoog mogelijk percentage, waarna ik de kruiden ... |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Hallo mensen 🙂 Wees welkom! En wat betreft het destilleren van kaas... Wei is een afvalproduct van de kaasproductie, bevat melksuikers en kan vergist en daarna gedestilleerd worden😂. |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |
RE: Alle vragen en antwoorden betreft de T500 mogen hier! @edo De flow regulator wordt aangesloten op de koelwater aanvoer van de reflux kolom. Van kraan naar invoer flow regulator, van uitgang flow regulator naar de normale invoer op de reflux kolom. Afvoer... |
In forum Mijn installatie |
1 jaar geleden |
RE: Stookketel 10 liter loopt over Mijn ketel is wat groter, maar ik ben eigenlijk altijd in staat geweest om de temperatuur van het koelwater goed te controleren. Heb je foto's van je opstelling? Is je afvoerslang dik genoeg? |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Projecten 2024 Zelf niet echt projecten op stapel staan, maar wel het voornemen om dit jaar meer met graan te gaan werken, naast het gebruik van Pekmez. Ook hoop ik dat @stookwinkel weer aan pruimen concentraat kan ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Destilleren Alchemist heeft een heel mooi onderwerp opgestart met de titel Jenever. Staan diverse recepten in en ook de hoeveelheden jeneverbessen om mee te stoken in de helm. Dus ja, het kan 😊 |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 Nog even wachten dus met eerste keer overhalen: Ondanks dat de lucifer boven de prut vrolijk bleef branden, staat nu het waterslot weer te pruttelen. Niet heftig, maar ongeveer 1x per twee minuten, ma... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Jeneverlijm 😉 Oké, gezien de antwoorden van @Alchemist en @Robbert twee aanpassingen gemaakt in mijn recept voor de volgende keer: Het water eerst koken en dan roggemeel (en misschien een volgende keer mais) erbij... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |