Forum antwoorden aangemaakt
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) @edo Mij staat bij dat ergens in de documentatie van de T500 6 liter als minimum wordt genoemd. Ik houd dat in ieder geval zelf wel aan als minimum en dat gaat goed. |
In forum Stookforum |
12 maanden geleden |
RE: Kersen @mau Ik heb gezicht op kersen, maar je kan zelf natuurlijk ook op krieken zoeken. Gewoon even op het icoontje van het vergrootglas klikken 😊 |
In forum Recepten |
12 maanden geleden |
RE: Goede en slechte ervaringen delen @rummy-dummy Wat is het dat je wilde verdunnen? Als het bv anijs of citroen bevat, zit er etherische olie in het destillaat. Beneden een bepaald % lossen de oliedruppeltjes niet meer op. Als ik ouzo g... |
In forum Het Café (praathuis) |
12 maanden geleden |
RE: Kersen Als ik op het forum zoek op "kersen" krijg ik 57 pagina's resultaat. Zal vast wel een bruikbaar recept bij staan😊 |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) Helemaal mee eens. Troep als basis geeft troep als product. |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Lekker dan.... Nou, het is toch nog goed gekomen😊. Het was een heel warme en heel lange sessie. Half acht vanmorgen ging de ketel aan en 16:45 ben ik gestopt. Zat net onder de 60% en de smaak begon terug te ... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
Lekker dan.... Ben ik ongeveer halverwege het stoken van mijn nieuwe voorraadje ouzo, valt de stroom uit in de hele buurt.... Heeft ongeveer half uur geduurd, ketel is weer op temperatuur en de eerste uitloop smaakt... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Jenever Altijd weer mooi om jouw gedetailleerde proefverslagen te lezen. Mijn "jeneverlijm" heeft een beter geslaagd vervolg gekregen, waarover later meer.... |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: kruiden macereren en daarna destilleren (ouzo, jenever) Mijn ervaring is dat het resultaat in grotere hoeveelheden beter is. Als ik ouzo maak begin ik met een wash van 25 liter op basis van druiven (Pekmez). Na gisting gaat die 2x door de T500 met reflux. ... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: De Air Still Pro. Yess or No Het is inderdaad een compact apparaat, maar dat heeft ook direct tot gevolg dat je maar kleine hoeveelheden er in kan verwerken. Als je al een vriend hebt met een T500, dan zou ik voor een alambiek ga... |
In forum Het Café (praathuis) |
1 jaar geleden |
RE: Suikerwasch + beter Voor zover ik weet moet de suiker oplossing om te inverteren zeker 10 minuten zachtjes koken en een verhouding van een halve liter water per kilo suiker hebben. En ik ben zelf niet zo dol op tomatenpu... |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Grieks raki @kampijood Het is maar een voorbeeld 😂 |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Winterkorn @theresa Negen kilo mout plus 28 kilo mix, dus 37 kilo stort. Robbert adviseert volgens mij 3,2 liter water per kilo stort, dan kom je op zo'n 118,5 liter water. Daar heb je een best vat voor nodig om... |
In forum Stookforum |
1 jaar geleden |
RE: Grieks raki @kampijood Waarom wil je de most al verdunnen in plaats van het eindproduct? Als ik ouzo maak dan laat ik de kruiden een dag of tien macereren op een zo hoog mogelijk percentage, waarna ik de kruiden ... |
In forum Stooktips |
1 jaar geleden |
RE: Hallo mensen 🙂 Wees welkom! En wat betreft het destilleren van kaas... Wei is een afvalproduct van de kaasproductie, bevat melksuikers en kan vergist en daarna gedestilleerd worden😂. |
In forum Stel je even voor... |
1 jaar geleden |