Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

moonshineaandelek

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van moonshineaandelek

@moonshineaandelek

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Theresa

    Theresa antwoordde op het onderwerp "tweede lading fruit toevoegen aan gistvat?" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek invriezen gaat goed . Het vergist ook makkelijker  de celletjes gaat stuk net als bij koken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nog meer fruitvragen" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek   peren eerst door doek poetsen en stelen eraf en kroontjes eruit   . Appels stelen en kroontjes eruit Dan snijden of hakken .hierna even kook erover en daarna vergisten  . Je hebt een T500 deze is meer gemaakt voor alcohol…   Read more»

  • Profielfoto van william

    william antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek  Heb hem van een van de andere stokers over genomen, 
    maar jan heeft ze ook.
    20 Liter – Bain Marie distilleerketel – complete set • Stookwinkel – Alles voor de hobbystoker

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek ik kan het nog moeilijker maken 😝. Ik doe vaak een paar stipruns bij elkaar om mijn ketel wat voller te krijgen. Bij de rum doe ik 4 stipruns mij elkaar voor de spiritrun. Het is allemaal geen wet…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek, als je de eerste stook(striprun) opnieuw stook dus de spiritrun. Dan wat van de nog niet verstookte stookwijn toevoegen. Een 1/3 zou genoeg moeten zijn.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek Heb je toevallig niet gehad dat er onderin het waterslot een verstopping was? Sommige watersloten maak ik van onderen wat groter met een mesje.

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    was die emmer explodeert door het gisten ?
    dat zal een rotzooi zijn geweest!

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek voor graan niet maar voor fruit een beetje 🤔 Als je veel drap in je ketel heb is er minder plaats voor de alcohol, dus mijn opbrengst is dan minder. Dus een beetje pulp(dus zonder de gist) heb ik…   Read more»

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek , roeren zou ik niet doe, geef de gist de rust. De gist is niet alleen alcohol aan het maken maar is zich ook aan het vermeerderen, en dan zou jij ook niet gestoord willen worden 😉

  • Profielfoto van RuMo

    RuMo antwoordde op het onderwerp "Pruimen nu drie weken op gist de twijfel slaat toe" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek. Ja, 3 emmers met pruimen die 3 weken staan te vergisten. Als ik je dan toch een antwoord zou geven, nog 1 week wachten en dan stoken. Ik weet alleen niet wat voor ketel je heb en hoe je…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek je kunt de hele inhoud inderdaad meenemen  hou wel het droezem laagje onderin apart. Bij een gewone alcohol stook probeer je zo dicht mogelijk bij de damp temperatuur van alcohol te blijven . Voor opsmaak Stoken moeten andere stoffen…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek vergeet niet sat de peren na de pluk even een week of twee moeten liggen voor gebruik . Hierdoor krijg je een ” meel” vorming waardoor je meer smaak krijgt . Er zijn mensen die voegen enzym toe maar…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Hulp nodig voor peren-drank" – 3 jaren, 7 maanden geleden

    @moonshineaandelek pitten , steeltjes moeten zoveel mogelijk verwijderd worden daarnaast peren met een ruwe ( beetje harige schil ) altijd met doek opwrijven zodat je die mini haartjes niet mee krijgt dit geeft namelijk een bittere smaak . Als je…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek ik doe ongeveer 2 cm water.

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek thnx! Helaas daar nooit im de buurt maar je weet nooit.

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    Na dat de ton vol zat ,dag of 3 plukken/ontpitten gist er bij en suiker om de gist goed op te starten

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek  Ik plukt gewoon een paar dagen elk dag rijpe en dan midden door snijden tot de pit ..dan was het niet zo klap in 1 keer    hoe meer er in de emmer gaat hoe beter 😁 ik heb…   Read more»

  • Profielfoto van Murmillo

    Murmillo antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek schredden kort koken pitten afscheppen.

  • Profielfoto van Haak

    Haak antwoordde op het onderwerp "Van start met pruimen eau de vie, even checken" – 3 jaren, 8 maanden geleden

    @moonshineaandelek 
    nee gewoon snijden 
    maar als ze vast zitten zijn ze misschien nog niet echt rijp

Profielfoto sexysnowman

Registreer nu!

Wie is online?

 Op dit moment zijn er geen leden online

Nieuwste topics

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 2 dagen geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 2 dagen geleden

  • Boiler gevonden, misschien een nieuw project

    Door rinus55 5 dagen geleden

  • Grainfather G70² en destilleren

    Door Tropical 6 dagen geleden

  • Ik stel me even voor.

    Door TheoH 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens