Forum antwoorden aangemaakt
RE: Picon @bazz Ik heb het exacte recept gevolgd maar moet helaas mededelen dat het totaal onbruikbaar is. Zelfs in minimale hoeveelheid bij de witte wijn, blijft het extreem bitter. Gelukkig heb ik slechts ee... |
In forum Recepten |
3 maanden geleden |
RE: Picon @bazz Bedankt om te delen. Ik merk op dat hier geen verse sinaasappels gebruikt worden en dat de kruiden veel langer geweekt worden. Interessant. Ik zal deze eens proberen en vergelijken met het eerst... |
In forum Recepten |
5 maanden geleden |
RE: Schalen van hazelnoten vs walnoten @odevie Intussen komt het moment eraan om hazelnoten te rapen maar ik heb de knoop nog niet doorgehakt ivm de breker. Ben je nog steeds tevreden over dit toestel of zou je toch eerder iets anders aanr... |
In forum Stookforum |
8 maanden geleden |
RE: Recept Kruskovac? @cass Nee, bij het kookrecept heb ik de peren enkel gebruikt tijdens het koken zelf. Erna enkel de kruiden macereren. Op de foto zie je de bokalen van de 2 recepten. Ene met maceratie en ene zonder. |
In forum Recepten |
8 maanden geleden |
RE: Danzig goud water . @robbert Bedankt voor de uitleg. Het is een ferm werkje maar ik zal het eens proberen. Nog 2 vraagjes - begin ik met een neutrale alcohol van 40% ? - die 2de maceratie, is dit met verse kruiden of dez... |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: Danzig goud water . @robbert Ik vrees dat je uitleg iets te technisch is voor een beginner als ik. Hoe kan ik dit recept het best maken met een gewone alquitara? Ps: wat is een rectificatie potje? |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: Danzig goud water . @robbert Worden de kruiden gemacereerd of gaan ze in de kruidenmand? Of beiden? |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: Limoncello met gember Heel interessant idee. Ik zal dit eens proberen! |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: Recept Kruskovac? @rumo Ziet er goed uit! De mijne is ook troebel maar rond de 30 graden (ik vind 40 iets te hoog voor deze drank). |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 @robbert Hoeveel doppen gebruik je ongeveer? Hetzelfde alsof je houtsnippers zou gebruiken? 2 a 3 gr per liter? En was je de doppen eerst in kokend water? |
In forum Recepten |
1 jaar geleden |
RE: Een foto verslag van maïschen voor een whiskey beslagje @robbert Ik lees nu pas dat de zuurmout er later bij moet. Ik heb net alles samen geschroot in één emmer... Zal dit een probleem geven? |
In forum Spirits |
1 jaar geleden |
RE: Benedictine @mana Hoe smaakt die tov de Benedictine in de winkel? |
In forum Likeuren |
1 jaar geleden |
RE: walnoot likeur 2 @robbert bedankt voor dit recept. Ik ben er vandaag aan begonnen. Twee vraagjes: Hoe oud zou het recept werkelijk zijn? En waarom net 80% alcohol? Is het omdat er toen nog geen zuiverdere alcohol voor... |
In forum Recepten |
2 jaar geleden |
RE: Schalen van hazelnoten vs walnoten @odevie Hoe bevalt het toestel intussen? Blij van de aankoop of zou je iets anders aanraden? Ik zit zelf op een berg hazelnoten & walnoten en zoek een gemakkelijke manier om ze te kraken. |
In forum Stookforum |
2 jaar geleden |
RE: Botanical Gin Basket @munckerik Ivm je recept over 20 Juniper, hoeveel liter alcohol gebruik je hierbij? |
In forum Stooktips |
2 jaar geleden |