-
Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan dat bronwater is een luxe. Je hebt toch wel een mondkapje opgehad? Je wordt niet ziek van kou wel van een virus.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt klopt 😉
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@mullie geduld is het kostbaarste ingrediënt 😁
-
Munckerik waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt Ja de M-1 Safspirit van Fermentis dat is een korrelgist. Is enkel in 500 grams verpakking leverbaar (en heb ik op voorraad).
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Vraagje" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@mullie lekker even door laten gisten 😊
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt Ik heb met de M36 mooie whisky’s gemaakt. White labs…… Braumarkt maar die hebben het niet op voorraad.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt helemaal mee eens Walt, een goed maischshema is belangrijk.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stookforum ook goed bezig geweest Jan. Mooi dat het dubbel verpakken van vacuüm mout goed uitpakt. Overigens geschroot mout blijft zeker 8 maanden goed zonder verlies aan kwaliteit (heeft de mouterij me verzekerd).
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stookforum jij hebt ook overal een oplossing voor 😃
Is jouw fermenter alweer gevuld? -
Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stookforum stephan zit in Tsjechië misschien heeft hij geen stromend water 🤭
-
Munckerik waardeerde het bericht "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "En? Wat heb jij vandaag gedaan?" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@stephan goed bezig 😁 Benieuwd naar het resultaat.
-
Munckerik waardeerde het bericht "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@walt er zijn ook hele goede whisky gisten 😉
Bijvoorbeeld Fermentis SafSpirit M-1 is een van de meest bekende en meest gebruikte in Schotland. Produceert naast alcohol ook hogere alcoholen en esters die uitermate geschikt zijn voor het verouderen van whisky. -
Munckerik waardeerde het bericht "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "Whisky recept 3" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@johnny ik zou het niet doen. Ook zou ik geen rookmout gebruiken maar whisky mout of whisky mout light. Rookmout heeft en geeft de smaak van rookworst/gerookt spek. En ik zou een maischshema aanhouden.
-
Munckerik reageerde op het onderwerp "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden
@mccorner hydrometer of SG-refractometer, met toepassing van correctiefactor, is beter dan de lucifermethode. CO2 is zwaarder dan lucht dus er kan heel lang CO2 als deken op de mash/wort/wash liggen terwijl de vergisting al gestopt is, zeker wanneer het vat… Lees meer»
-
Munckerik waardeerde het bericht "(whisky) Hoog percentage alcohol na fermentatie" – 4 jaren, 5 maanden geleden
- Meer laden