-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum runners" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@a-spirit melasse is lastig meten dat klopt. .na even koken en zuiveren en bij 20 gr en in voldoende verdunning krijg je een redelijke aflezing met een SG dobber. Een digitale refractometer brix meter werkt het nauwkeurigst maar zijn vaak… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79 nee dat kañ niet met glycerine vervangen op dat punt. . het is om de SUikersiroop echt kristal helder te krijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@glennfiddich de meeste hand boeken die ik heb zijn allemaal voor de proffesionele sector . .Dus het is even kwestie van delen door . ook de tiny recepten zijn terug gerekend . Lastiger is dat ook in aantal boekjes zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@rumo Ik heb wat adressen en wat nog oude” ingangen ” om bepaalde dingen toch te krijgen . Ook mijn alsum , citroen melisse , quinine , zwarte kastanjes en de geneppi e.d. is soms wat wachten en verzendkosten zijn… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Ik heb een pakje binnen gekregen met de Artemisia umbelliformis . Ook een Bijvoet variant. Ook wel de artemisia genepi genoemd. Ik zal wat alcohol nu moeten maken. .druk druk druk.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Starter" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@splash voor alcohol Stoken gebruik je de kolom wil je smaken overhalen gebruik je een alambiek. De grainfather is voor brouwen / maïschen en een alcohol maken prima geschikt maar wil je echt voor likeuren en veel smaak gaan gebruik… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@rumo door de engelwortel iets te minderen en wat meer limoen toe te voegen zal de bittere smaak minder zijn. Ook wanneer je de absinth inschenkt en er een schijfje limoen in uit te persen zal het minder bitterzijn …. Meer lezen»
-
Robbert vind forumbericht "Absinth recepten uit werkboek 1863" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Robbert vind forumbericht "Absinth recepten uit werkboek 1863" – leuk 3 jaren, 3 maanden geleden
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Lemon lime met grainfather & dome" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@moonshiner79 ik heb nog 1,5 m2 geperforeerde rvs plaat staan en Ook koperplaat maar niets wat je gelijk kunt gebruiken . Er ligt inderdaad ook nog zo een alambiek onder de werkbank . Maar zo te zien heeft die een… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@murmillo nee de tiny is niet pontaliers. maar wel een origineel recept.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "2 rvs melk ketels te koop." – 3 jaren, 3 maanden geleden
Foto van ketel uit oud hobby stook boekje als voorbeeld van een simpele werkende ketel .
IMG_20220306_1654545092.jpg -
Robbert posted a new topic "2 rvs melk ketels te koop." – 3 jaren, 3 maanden geleden
Ik heb nog 2 keteltjes staan . Hoermee is vrij simpel een goedkoop keteltje te bouwen .zonder deksel €25 met deksel €35,00
Zie volgende foto als voorbeeld d
IMG_20220306_162806030.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Zelf gebruik ik deze kop voor absinth dan zonder de lens erin .
IMG_20211031_1530189872.jpg -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@thetis ik weet niet of Jan stookwinkel het heeft. Lijkt mij wel een standaard product .
@stookforum ?? -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@alchemist een turkse hoed is cilindrisch met platte bovenkant. Kan wat taps toelopen.
Zoiets als op deze foto -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@thetis afstoken kun ke het best boven 5 .0 zitten.
Melk maakt een bende van de stook ketel. Niet handig daarvoor te gebruiken .voor omhoog calcium carbonaat of natrium bicarbonaat.
Voor ph omlaag calcium sulfaat. , wijnsteenzuur ,phosforzuur of zwavelzuur -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Stooktip oud stoker" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@thetis begin op 4,7 a 4,5 en het mag zakken tot op zijn laagste 3,2. Maar dan ook meteen na gisten afstoken. . laten staan krijg je door laag ph tijdens staan toch verhoogde kans of acetaat . En denk… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
@murmillo pontalier recept heeft mijn persoonlijke voorkeur Staat ergens anders op forum
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Absinth recepten uit werkboek 1863" – 3 jaren, 3 maanden geleden
Recept 4
Screenshot_20220306-1334262.png - Meer laden