Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden geleden

    Nu te zien  een spicy aquavit  

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Schrootmaat" – 7 maanden geleden

    Grote hangt af van hoe droog het is of hoe geeest. 
    Normaal is het Tussen 0.85  en 1 mm.  . 
    Voor beste resultaat schroot ik zelf op steen . Dat is wat rauwer dan walsen dus breekt de korrel beter open.
     
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    @lemmy  binnenkort komen de antwoorden in nieuwe filmpje

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    @lemmy nee geen gentiaan.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    @rummy-dummy zeewier en kardemom heb je inderdaad goed.   2 punten gescoord.  Nee geen rum maar het is wel een authentieke drank .   Rum is een rietsuiker basis maar dit is een zetmeel / granen basis . Alcohol uit rietsuiker of…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    @rinus55 geroosterd zeewier inderdaad

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    Iemand al idee wat de tiny  voor drank zal zijn ? 🤗 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 7 maanden, 1 week geleden

    Een paar ingrediënten van het binnenkort online komende filmpje.   
    Het zal mensen verbazen.   Maar het is een oude variant van een toch bekende drank. 
     IMG_20241129_145450706.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Troeble Gin" – 7 maanden, 1 week geleden

    @pastorbelga  elk fruit heeft etherische oliën. De een meer dan de andere  vooral in het schil gedeelte vind je deze .  Ja dat kan wanneer er veel vrijkomt de drank troebel maken .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @theresa ja ik heb paar takjes voor jou.  Kom volgende week maar even langs. 
    Dit was de kanalen kolom die ik gebruikte. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @bazzh 4 tot 5 weken macereren bij  kamer temperatuur of 48 u bij 55 graden . 
    Je mag ook bij lager percentage macereren. Ook 78 % volstaat. 

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @macjaap kan aangekoekte delen zijn inderdaad of in een te dikke brij of pulp waardoor element warmte niet kwijt kon. Of veel kalk aanslag .   Een intern element geeft ook sneller aanbranden van stoffen wanneer je geen heldere vloeistoffen gebruikt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Verwarming" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @macjaap kan van alles zijn .  Fout berekend vermogen  ? Te lang op maximaal gestookt ? Elementen nog heet en koud gespoeld?  Elementen niet geschikt voor werken op vermogens regelaar ? Elementen van AliExpress?  Sluiting in ketel ? Leeftijd?  Overbelasting…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @bazzh  12 gebroken kersenpitten geven bij ineens inname voldoende cyanide om een volwassen persoon van 80 kg omzeep te brengen. Evenals 52 appel pitten.  En uit het hoofd ook 16 abrikoos pitten bevatten voldoende.  Meestal krijg je niet ineens zoveel…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @bazzh volgens mij staan er een paar recepten van mij al hier op forum betreft amandelen.  Ik gebruik ook de bittere amandel in amandel likeur.  Daarvan staat ook paar liter nog.   (Ja je moet rekening houden met eventuele de cyanide….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @bazzh ik heb ongeveer nog 430 gr genepi kruiden en 12 liter 3 x overgehaalde alcohol staan maar ik heb geen idee wat ik moet maken.  In kelder staan liter of 6  rode gele en groene Chartreuse. 13 liter  van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 2 weken geleden

    Alcohol ,, genepi kruiden , stukje vanilleboon en paar weekjes laten staan.  Over paar weken filteren en rietsuiker  erbij . Moeilijker is het niet.
     IMG_20241120_174943335.jpg

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 7 maanden, 2 weken geleden

    @ger nee niet gebruiken bij vergisting.  Geeft verstikking .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    @lemmy  nee dat is niet de reden .  ik mag juist de warmte wel kwijt.  
    94% in eerste overhaal moet er niet teveel warmte in kolom blijven.
    Kleed was voor pottenkijkers en nieuwsgierigen door ramen kunnen mensen de kolom zien. 
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Genepi" – 7 maanden, 3 weken geleden

    Quick strip
     IMG_20241116_150857958.jpg

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz _DaanBanaan_

Nieuwste topics

  • Koolzuur toevoegen?

    Door Cass 2 dagen geleden

  • Cider brouwen: welke gist?

    Door brice3010 4 dagen geleden

  • Handleiding Meten = Weten set

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Review stookwinkel en Win shoptegoed!

    Door Stookforum 6 dagen geleden

  • Percentagepuzzel

    Door Wijnand 2 weken geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens