Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Murmillo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Murmillo

@murmillo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 3
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand geleden

    @rummy-dummy smaak van mout verschilt naar mate manier van eesten  . Het geeft in iedergeval een warmere suggestie aan de drank . De smaak invloed kan variëren van iets zurig , bloemig, kruidig , noot of peper suggesties. Naar gelang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Amylase in melasse" – 1 maand, 1 week geleden

    @marcelleke bij verwarmen tot rond 80 gr word de melasse vloeibaarder en wanneer je citroensap of zuur toe voegt en dit een uurtje op temp houd zal het minder stroperig worden en ook bij makkelijker vergisten  .  In suiker riet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @_daanbanaan_ Absinth moet minimaal toch 18 mnd rijpen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @lemmy compleet uitgeloogd eiken vat gebruiken is het best of kruik met grote hals met kurk of katoen afgesloten zodat de drank kan ademen.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    @rumo de absinth in kleine fles is diezelfde ook in kleur. Kleinere fles laat meer licht door.
     

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Absint maken" – 1 maand, 1 week geleden

    Laatste alcohol verwerkt tot Absinth volgens origineel recept van voor de absint wet 1912  Absinth zoals het hoort ! Grote fles lijkt donkerder dan absinth in mooie fles  . Dit gaat nu tenminste 18 maanden de kelder in voordat het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 maand, 2 weken geleden

    @ndre etos en kruitvat verkopen het in kleiner flesjes

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Glycerine" – 1 maand, 2 weken geleden

    @ndre het is foodgrade  je kunt d ze gebruiken.

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    @rinus55 alcohol uit mout uit diverse granen of uit mout en granen . Nee mais hoort niet in gin  . Omdat de geschiedenis / basis van gin jenever is . En je had jonge en oude jenever.  Dat wilde nuet…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp heb je gist voeding toegevoegd en temperatuur rond 24 graden?

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Nieuw lid." – 1 maand, 2 weken geleden

    Inderdaad zoals Theresa al vermeld is een koperen alembiekje of potstill met korf de beste keuze. Om zoveel mogelijk smaak te krijgen .  Voor goede authentieke Gin is niet alleen vlierbes, jeneverbes, citrus , Koriander, karwijzaad en venkel van belang…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Urgent gist nodig (gist was overdatum)" – 1 maand, 2 weken geleden

    @leonvandorp wat voor gist gad je  ,. Soms kan het 24 uur duren voor gist opstart.  De meeste gisten kunnen ondanks dat er op verpakking beperkt houdbaar staat . Droog en koel tot wel 5 jaar bewaard worden.  Ik woon…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Wat te doen met restanten?" – 1 maand, 2 weken geleden

    Uiteindelijk van de restanten paar liter alcohol gemaakt  een deel op fles met nog geen doel  ( misschien nieuw project mini Alquitara  ) en 1,5 liter 80 %  in  2 wekpotten gezet met nog deel van voorraad genepi kruiden . …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Jagers likeur" – 1 maand, 3 weken geleden

    @bert1985 ja in laatste overhaal maak je altijd  de voor en naloop scheiding op smaak, reuk en helderheid. Rozenblaadjes haal je in een kruiden winkel , natuur winkel .  Suikersiroop maak je door in 500 ml warm water 4 gram …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Rum d'Agricole, Melasse of Panela" – 1 maand, 4 weken geleden

    @bazz de panella oplossen in water van 80 graden.  Aanzuren met appelzuur tot ph 4,2 – 4,5  .  Aantal kilo is afhankelijk hoe groot jou vat is   .  Gewoon de vloeistof op sg van 1080 -1090 .  Op 20 Liter …   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 1 maand, 4 weken geleden

    @psycat  naam is iets als : olomoucké prso

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    Ik hoop dat ik snel goed heb omgerekend van gallons recept , Per liter alcohol 100 proof   (+/- 50 % ) 12 gram VERSE dragon. Zest van 2 limoen en van 2 citroenen. Anijs zaden  15 gram . Venkel vers…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    @psycat ik ben begonnen met destilleren juist om absint te maken . Door de jaren heen al heel veel oude recepten van voor 1912 gemaakt. Absint Recepten uit verschillende streken.  Genepi maak ik bijna elk jaar . Ik heb nu…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    Ja ik heb diverse recepten uit de ‘ oude doos” met o.a. Dragon .  Ik heb niet alles in mijn hoofd dus moet ik even voor je naslaan. Dat wordt later deze week of volgende week  . Zit wat met…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Alsem (Artemisia)" – 2 maanden geleden

    @psycat het zijn allen kruiden uit bijvoet familie. Genepi wordt meestal als ook genepi drank verwerkt met uitsluitend wat toegevoegde vanille. Absint is een kruiden drank met meerdere recepturen.  Van oudsher enkelt venkel alsem en anijszaad . De alsem hoort…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Vlisbier Profielfoto Wout

Registreer nu!

Wie is online?

  • Bazz

Nieuwste topics

  • L-Bogo stelt zich voor

    Door L-Bogo 7 uur geleden

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 10 uur geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 5 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 6 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens