-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Kant en klare hoeveelheden kruiden voor een recept" – 3 jaren, 6 maanden geleden
@nafets. Hilly, nog eens de zelfde vraag heb je nog verse kruiden? Ik wil namelijk nog eens 5 liter Lemon Lime in 1 keer maken, heb dus 15 gr. sumak en 10 gr. gentiaan nodig 😆 Ik heb er bijna… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets ik kan sat moeilijk beoordelen oo afstand. .
Maar je kunt er ook soda door roeren. En dan stoken . En kijken of er bruilbaar alcohol uit komt .
Misschien in 2 x overhalen voor een jenever. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets de dobber kaat zien dat er geen suiker meer zou wezen . Het kan wezen dat er een explosieve gisting is geweest door misschien een infectie . een ph van 4 is voor laag maar gist zou het wel… Read more»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets, ik ben bang dat dat klooien er wel bij hoort in het begin. Het duurt wel even voor dat je een handig systeem heb wat goed bij jou past. Ik heb zelf ook een paar verschillende dingen geprobeerd met… Read more»
-
Hilly antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets haha, die laptop ernaast is zo herkenbaar voor deze beginner 😆
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets Afhankelijk van de granen, de maalgraad en wat andere factoren kan het nog zijn dat je S.G. waarde oploopt. Het is namelijk zo dat niet al het mogelijke zetmeel in 1 keer oplost, ik bemerk dat de S.G…. Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Update 2 en 3 RVS walsen schrootmolens zijn binnen!" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets dat is altijd goed hoor, niet te fijn en niet te grof.later kun je eens kijken bij verschillende graansoorten wat wordt aangeraden. P
-
Sjonnie54 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets persoonlijk zou ik ook op 5 kilo mout / 20 liter water aanhouden en ik ben destijds begonnen om de mash te maken in een brouwzak, als je de zak er uit haalt kun je nog even met 5… Read more»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets een positieve jodiumtest dus paarskleuring houdt in dat er genoeg zetmeel niet is omgezet. Zetmeel kunnen de meeste gisten niks mee, dus je rendement keldert. Is het paars? 20 minuten door op 72 graden (dus voor eventueel naar… Read more»
-
Sjonnie54 antwoordde op het onderwerp "Eerste keer een soort van Whisky" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets misschien heb je iets aan het onderstaande schema voor de juiste tijden en themperaturen.
gr Sjonnie
mash-schema.JPG -
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets Leuk, ziet er goed uit! Werkt hij net zo goed als hij er uit ziet?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Ouderwets Lightbody rum maken" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets dat heeft inderdaad temaken wat voor rum wil maken .
Een zware r stook je op potstill een light body zegt al dat het een rum is met zacht smaakprofiel dus die stook je met daarvoor aangepaste ketel .
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Nieuw, Pre-orders 2 en 3 RVS walsen schrootmolens gestart" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets dat moet wel lukken lijkt me! Wel fotootje maken van de molen in actie he 😁👍
-
Haak antwoordde op het onderwerp "Onderdelen boiler" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets
dank je -
@ndré antwoordde op het onderwerp "Mash" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets
Ga ik ook proberen 👍.
Groet, @ndré😎🥃 -
johnny antwoordde op het onderwerp "Mashketel zelfgemaakt" – 3 jaren, 10 maanden geleden
@nafets de laatste foto is met mash. Dit was ook de eerste keer (van de 5 mash rondes) dat ik de jodium test goed had. 1 uur 55°C half uur 63°C ( toen jodium test goed) daarna 15-20min 72°C Het… Read more»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "PH meter" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@nafets klopt, uitvoering wisselt nog wel eens. Die jij nu hebt is iets moderner. Maar kan zomaar zijn dat de volgende levering weer de oude is. Fotos op witte achtergrond laten uitknippen en plaatsen is een hoop werk, zeker als… Read more»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@nafets wanneer je een maceraat maakt met fragiele smaken kan het wezen dat je zo arm mogelijke alcohol moet gebruiken maar het kan ook de smaak juist door het contrast of door een specifieke toon een boost geven . Neem… Read more»
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@nafets. Ik moet een eindje tuffen naar kropswolde. Ik had een locale Brouwer gevraagd maar die werkt alleen met kant en klaar mout. Hij zei dat het eesten nogal precies komt. Daar zoek ik nog een goede oplossing voor. Al… Read more»
-
Stefan antwoordde op het onderwerp "Basis Alcohol van graan" – 3 jaren, 11 maanden geleden
@nafets ik dat bepaalde likeuren juist een graansmaakje moeten hebben
- Meer laden