Vond forum berichten leuk

RE: rendement alcohol uit mout

Met gerste mout kom je voor nog een ander punt betreft enzym, suiker en eiwit opbrengst daar is keuze van 2 rijig gerst of 6 rijig dit geeft ook weer ander smaak karakter. En de 2 rijig heeft meer opb...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: rendement alcohol uit mout

Dat ligt aan heel veel factoren. Ten eerste de moutsoort. Een pilsmout zal meer suikers (vergistbaar en onvergistbaar) op kunnen leveren dan een cara mout. Kunnen want het ligt er ook aan hoe kundig e...

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: rendement alcohol uit mout

Ook Ik ben benieuwd?

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: te koop 1 koperenketel 25l opgas brander compl.met losse tempr meter .compleet,,,,,en een 60l stookketel op gas rvs .......allebij compleet met brander set .en 2 25l gisting vaten om te gisten .ben zelf op electrisch overgestapt. uitstekende kete...

@odevie zeker welke info wilde u u kunt ook mijn whatssapp gebruiken is iets makkelijker 0621419092

In forum Vraag en aanbod

4 jaar geleden
RE: gistsoorten en toepassingen

@odevie als zetmeelproef negatief is (dus geen zetmeel meer aantoont) zegt dat nog niet alles... zetmeel is dat grotendeels wel omgezet, maar er zal nog een deel zijn dat niet volledig omgezet is naar...

In forum Gist vragen

4 jaar geleden
RE: Even voorstellen

@mechkoek bij een goed werkende ketel zal het percentage heel lang op zelfde hoogte blijven . Zodra percentage begint te zakken ga je kijken naar helderheid , geur en smaak. . Zodra de smaak keert st...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Waterkefir distileren

De rommel van gisteravond hierr even opgeschoond. Laten we opnieuw beginnen op een nuchtere maag. De koffie pruttelt, Goedemorgen!

In forum Stookforum

4 jaar geleden
Iets terughoudend maar nieuwsgierig.

Goedemorgen allemaal , mijn naam is Theresa en ik lees al een poosje mee op forum nu toch maar de stoute schoenen aan daan en ingeschreven. Ik ben van het noorden waar veel landbouw en fruit is. Ik s...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
Onze eerste Hongaarse Palinka

Hallo allemaal, ik zal mij als nieuw lid van dit forum eerst even voorstellen. Ik ben Bhakti (sinds jaar en dag mijn bijnaam) en gepensioneerd. Ik woon met mijn vrouw sinds 10 jaar in Hongarije. Ongev...

In forum Stel je even voor...

4 jaar geleden
RE: Vergistingsemmers uit de kelder gehaald

@odevie Vorig jaar weggezet...? en nu schimmel erin...? lijkt me normaal. er blijven altijd wel restjes suiker achter, en een jaar in de een kelder doet daarmee wonderen! ik stook met regelmaat, h...

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: Vergistingsemmers uit de kelder gehaald

@odevie of met sulfiet of met wat waterstof peroxide spoelen

In forum Mijn installatie

4 jaar geleden
RE: ABV bij verdunnen met iets anders dan water.

@odevie thanx 🙂 ! Daar kan ik iets mee 😀 !

In forum Stookforum

4 jaar geleden
RE: Rijsthulzen

@odevie de rijsthulzen kun je het best mee maischen en je gebruikt ongeveer 1 : 20 . Dus 500 gr op 10 kilo .

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Rijsthulzen

@odevie wijsheid is om geen meel te gebruiken. Rijsthulzen zullen met meel ook niets uithalen, deze gebruik je wanneer je grote hoeveelheden mouten gebuikt die zelf geen kafjes meer hebben zoals bv t...

In forum Stooktips

4 jaar geleden
RE: Turbo bakkersgist voor een graan/suiker vergisting. Stoken binnen 7 dagen

@odevie voor het beste resultaat 5,5 kilo gebruiken

In forum Spirits

4 jaar geleden
Pagina 3 / 4