Forum antwoorden aangemaakt

RE: ALQUITARA 2.5 liter is er.

@rudy68 wil je d'r likeur van maken dan kan je het idd verdunnen met suikerwater. Zelf hou ik 150 tot 200 gram per liter likeur aan. Eerst bereken ik de verdunning en hoeveel eindproduct dat oplevert....

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: ALQUITARA 2.5 liter is er.

Mijn ervaring met macereren is dat je meest subtiele smaken uit je fruit krijgt met alcohol van 40 - 50 % gedurende een 6 weken. Ik gebruik een ratio van 1 kg fruit op 2 liter alcohol.

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Hoi, even voorstellen als nieuw lid!

Hoi Rino, welkom op dit interessante forum en proficiat met de introductie in deze leuke en vooral lekkere hobby. Hoewel, met 9 kg suiker en turbogist zal het dat toch niet worden. Zelf ben ik ooit be...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Voorstellen

Welkom Steven, ik heb zelf ook deze combinatie en ben er heel tevreden van. Succes

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Pruimen en de aangewakkerde angst.

@robbert ging prima. De pruimen toch maar grof gehakseld en uitgeperst wat resulteerde in een 20 liter sap. Er is een spontane gisting begonnen maar dat stelt weinig voor. Wat is wijsheid, laten vergi...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Pruimen en de aangewakkerde angst.

Kan het kwaad dat de pruimen al een klein beetje 'overrijp' zijn? Niet rot maar al behoorlijk 'mals'...

In forum Stookforum

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@robbert wat ik me intussen nog afvroeg of je tijdens het maischen af en toe moet roeren of net niet...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@robbert Puur theorie inderdaad. De Chateau whiskymout is een goed basisproduct maar er komt idd meer bij kijken. Heb zelf ook wisselende resultaten. Dus op 4 kg mout zou dat 1,9 l alcohol moeten geve...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: Te lage opbrengst mout/wiskey

@flip een begin SG van 1074 is flink, dus prima gemaisched. Bij mijn laatste experimenten haalde ik met moeite 1050. Bij de zetmeeltest moet je de wort echt wel laten afkoelen, anders krijg je valse r...

In forum Stooktips

3 jaar geleden
RE: hoe maak ik best Gin

@napsjaar welkom op dit leuke en leerzame forum. Heb je de alcohol ook zelf gestookt met je T500? Nu, om gin te maken kan je inderdaad kruiden macereren in de alcohol en na verloop van tijd destillere...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Still 2

@moon-shiner157 Een verloren investering is het zeker niet. Je zou bvb 2 kilo suiker kunnen oplossen in 1 liter water met toevoeging van 2 theelepels citroenzuur. Dit een 45 min laten pruttelen en ver...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Still 2

@moon-shiner157 welkom op dit leuke, leerzame en interessante forum. Ik heb zelf geen ervaring met de Still, in welke versie dan ook maar het lijkt me een leuk huis-, tuin- en keukentoestelletje om th...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Rum uit de vensterbank?*%?!

@bewust kan je d'r ook wat naar Frankrijk opsturen?

In forum Spirits

3 jaar geleden
RE: Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen

@janman het deksel van de botanical basket van Still Spirits schroef je aan de binnenkant van de helm, de kruiden gaan in de basket die je dan op het deksel schroeft. De hete dampen gaan door de botan...

In forum Stel je even voor...

3 jaar geleden
RE: Vergisting snel gestopt

@robbert zo gedaan, ook wat bicarbonaat bijgedaan om de pH wat op te krikken. Eind vorige week nog wat gist en DAP bijgevoegd. Vandaag een monster genomen om pH en SG te meten; pH = 4,5 en SG gestrand...

In forum Gist vragen

3 jaar geleden
Pagina 7 / 27