Forum antwoorden aangemaakt
RE: Volgende whisky stookwijn maken @munckerik klopt. Ik vroeg me laatst wel of of deze Chateau mouten ook een diastatisch vermogen hebben om bvb in combinatie met graan (gerst of tarwe) te maischen. Ik heb tot hiertoe niet zo'n beste e... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
Maishschema met ongemoute granen Na enkele successen met whisky wou ik toch eens gaan experimenteren met toevoeging van ongemoute granen (gerst en/of tarwe) aan het beslag. Niet te fijn schroten, lukt wel maar dan het maischen. Ik ho... |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |
RE: Welke ingrediënten om gin te maken en welke dosering? Wie kan mij helpen @janman de kruiden die ik op voorraad heb: jeneverbes engelwortel koriander citroenschil gesneden oranjeschil zoet oranjeschil bitter zoethout gesneden cardemom karwij laurierbes absinth / alsem nootm... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Nieuwe stoker @jarr-p welkom op dit forum JP. Je hebt blijkbaar reeds een goede start gemaakt, wellicht op basis van de nuttige info hier. Een 10 liter suikerwash met 2,4 kg suiker is prima om te starten. Daglijks ... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Valappelen @theresa ook als de appelen nog hard en zurig zijn? Ik vermoed dan ook steeltjes en klokhuizen verwijderen... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Myrobalan (kerspruim , ook vaak aangezien voor maribellen ) vroeg dit jaar. @theresa mooie oogst zo te zien. Bij ons in Frankrijk beginnen de pruimen nu stilaan te rijpen. Alles is toch een maand achter, wij zitten op 640 meter hoogte. Wat me opvalt is dat er dit jaar minder ... |
In forum Het Café (praathuis) |
3 jaar geleden |
Valappelen De fruitbomen staan dit jaar afgeladen vol en tja, best wel appelen die van de boom vallen. Ik heb net een kleine kruiwagen appelen opgeraapt die op het eerste zich niet aangestoken zijn. Zeker niet r... |
In forum Recepten |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @robbert Ik heb het recept reeds meerdere malen uitgevoerd, alleen deze keer de pH bij het begin met citroenzuur naar 5,5 gebracht. Net als de vorige keren heb ik de suiker niet geinverteerd (heb zel... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @stookje de temperatuur in het vat meet ik met de sonde van een STC 1000 in een buis via het deksel wat halfweg het vat hangt. Het vat staat in een schuur en zowel de ruimte als de inhoud is mooi cons... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt @robbert klopt zoals stookje reageerde, alleen opgeschaald naar 200 liter. Heb ik reeds meermaals gedaan, alleen dit keer de pH strikt naar 5,5 gebracht. Intussen is die gezakt naar 3,5 en is de vergi... |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Vergisting snel gestopt Heb ik nou ook. Een FFW vat van 200 liter is gestopt op een SG van 1030 omdat de pH gezakt is naar 3,5 Heb nog calciumsulfaat liggen, is dat aangewezen om de pH terug op te krikken naar 5,5 ? |
In forum Gist vragen |
3 jaar geleden |
RE: Appels vergisten @harrymuyres je kan best aanvullen met water en evt wat diksap tot alles net onder staat. Hoe fijner je het fruit verhakselt hoe makkelijker en beter de vergisting zal verlopen. |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Appels vergisten @harrymuyres gewoon rustig laten staan. Na verloop van tijd kan je het deksel even oplichten voor de aanstekerproef of staalname om het SG te meten. Wanneer het SG rond de 1000 is gezakt kan je gaan o... |
In forum Stel je even voor... |
3 jaar geleden |
RE: Tennessee chips van Still Spirits in de microgolfoven @rob interessant verhaal, ga ik ook proberen. Ik heb begin dit jaar een oude kerselaar omgelegd en de takken laten drogen. Echter, ik behoed me om die met een kettingzaag te 'versnijden' omdat er flin... |
In forum Stooktips |
3 jaar geleden |
RE: Een paar Alquitara vraagjes Zijn alquitara's ook geschikt om whisky te stoken of ben je beter af met een alambiek? |
In forum Stookforum |
3 jaar geleden |