Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

OrangeLoo

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van OrangeLoo

@orangeloo

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stap voor stap gin en / of whiskey stoken" – 3 jaren, 5 maanden geleden

    @orangeloo ik haal mijn turf blokken bij een dierenwinkel maar je kunt het ook bij hoveniers kopen of kachelboeren en op internet turf voor rookkasten .  je houd altijd van het eesten en roken  van het mout turf en geschroeide…   Read more»

  • Profielfoto van SaenseOverhaal

    Kevin antwoordde op het onderwerp "Vereenvoudigen schroten moutmolen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo dat is/zijn wel mooie molen(s). Vind prijs tov de hoeveelheid mout die ik per keer schroot alleen te stevig.

  • Profielfoto van johnny

    johnny antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo nee zeker niet vreemd. V3C forum ben ik al enkele jaren lid van.  Facebook kijk ik niet meer op, al ben ik waarschijnlijk nog wel lid van 300mania.  Hij staat nu lekker in de stalling. Volgend jaar de laatste…   Read more»

  • Profielfoto van carlosje

    carlosje antwoordde op het onderwerp "klam schroten hoe doe je dat?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo ja zeker de mout veel te klein geschroot veel poedervorming en dat is het probleem want de eerst 2 keren had ik er niet veel last van omdat ik het weer te ruim had geschroot nu ga ik het…   Read more»

  • Profielfoto van carlosje

    carlosje antwoordde op het onderwerp "klam schroten hoe doe je dat?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo Ja inderdaad easybrau 30
     

  • Profielfoto van Pikketanus

    Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Witte wijndruiven concentraat ervaringen mogen hier" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo is idd niet het zelfde. Zuur per liter is meer iets voor de wijnmakers heb ik het idee. Dit omdat het soort zuur uitmaakt in mondgevoel. Zo is melkzuur minder agressief in de mond dan appelzuur (vandaar dat vaak…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vereenvoudigen schroten moutmolen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo 10% met de schijvenmolen gedaan en de rest op een 3 walsenmolen. Schrootafstand zelfde als normaal 
     
    Kafjes bleven groter en ik vermoed betere afdichtibg van de kleine gaatjes in de bodemplaat.

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vereenvoudigen schroten moutmolen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo  Grainfather G30 inderdaad, dat te snel doorlopen heb ik ook al eens gelezen. Ik heb meer t probleem dat de S.G. waarde rond de 1.060 blijft steken ook als ik de mout verhoog, meen dat 6 a 7 kg…   Read more»

  • Profielfoto van Alchemist

    Alchemist antwoordde op het onderwerp "Vereenvoudigen schroten moutmolen" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo Ook een vergelijk gehad zonder dat te doen? Ik begin wat mogelijkheden te vinden waarbij ik mogelijkerwijs m’n rendement kan verhogen en dit is eentje waar ik nog niks mee gedaan heb.

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo 
    Deze foto’s kan ik prima zien, en goed handig bezig ook.
    Succes met het persen.
    Cheers, @ndré

  • Profielfoto van @ndré

    @ndré antwoordde op het onderwerp "Zelfbouw fruitpers" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo 
    de eerste foto is gepost maar de rest kan ik niet veel van maken (zien).
    Ziet er strak uit zo op de eerste foto.
    Groet, @ndré

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo bakkersgist droog of ” nat ” blokje kan beide. Droog 30 gr = nat 45 tot 60 gr.
    Wanneer je bijv de fermentatis goed afgesloten droog en koel wegzet is het maandem te bewaren. .

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo ik heb deze al vaker gepost : STOOKWIJN SUIKER . 2 kilo suiker los je op in 1 liter water van 80 gr waarin 5 gr citroen zuur is opgelost . Hou dit 40 min op deze temperatuur ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo na correctie is dat men met middelen als bijvoorbeeld  actief kool nog nafiltert . Ja je ziet het tegenwoordig wel vaker dat men alcohol vooral met de turbo gisten nog eens nafiltert (Ik ben nog van de oude generatie …   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo ja het is te gebruiken . Meestal kun je nog wat met nacorrecties doen om toch redelijke alcohol te krijgen. De meeste mensen accepteren ook wel bepaalde smaakafwijkingen aan hun eigengemaakte dranken of ze proeven het gewoonweg niet ….   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Stookwijn filteren?" – 3 jaren, 6 maanden geleden

    @orangeloo probeer zo snel mogelijk altijd de stookwijn te verwerken . Mensen vergeten vaak dat stookwijn niet alleen uit water gist resten en alcohol bestaat maar ook diverse andere stoffen  waaronder alcoholen en zuren. . Deze hebben de eigenschap om…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @orangeloo  ik heb ook wel een beetje ervaring  ik mout en maisch  al een jaar of 40 .   het sg meten  is zowiezo  altijd  standaard handeling. De hoeveelheid die ik gebruik bij spoelen hangt ook vaak af van de vloeibaarheid…   Read more»

  • Profielfoto van Robbert

    Robbert antwoordde op het onderwerp "Theorie Whisky maken – Maischen (Quasi simpele uitleg)" – 4 jaren, 2 maanden geleden

    @orangeloo 3,2 liter water per kilo gram. Spoel water is afhankelijk van  hoe het maïschen is verlopen en ook wat heb je gemaischt.  als je voldoende kaf en bliezen hebt en alles os goed omgezet zullen de suikers makkelijk uitspoelen…   Read more»

Profielfoto Arie Profielfoto Alquitara

Registreer nu!

Wie is online?

  • WJM Bazz

Nieuwste topics

  • Opschalen whisky productie

    Door WJM 54 minuten geleden

  • Opruiming 32 kilo Melasse Cans, donderdag van 17.00 tot 20.00

    Door Stookforum 4 dagen geleden

  • Hans

    Door hnz 5 dagen geleden

  • Guus stelt zich voor

    Door Big G 6 dagen geleden

  • Eerste keer whisky

    Door tom182 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens