-
McCorner antwoordde op het onderwerp "Ouzo recept gezocht" – 5 maanden, 3 weken geleden
@pastoriestoker Goede vraag! Eerst nog een opmerking: ik kan me niet herinneren ooit een paar weken te hebben gemacereerd, meestal is dat rond een dag of tien. Na een week proef ik regelmatig even hoe het maceraat er aan toe… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Appels vergisten" – 2 jaren, 7 maanden geleden
@pastoriestoker appels mogen wat traag vergisten . Dat is zelfs beter voor aroma , smaak. Maar Gist houd niet van schommelingen daardoor krijg je meer last van azijnzuur vorming . Maar Temperatuur is ook wel afhankelijk van welk gist je… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker wanneer ik even achterwaarts redeneer lees ik dat je bij de eerste stook 4 liter alcohol van 40% hebt overgehaald. Op 25 liter is dat 6,4% in de stookwijn, dit zal hoger geweest zijn omdat je stopte vooraleer alle… Meer lezen»
-
Pikketanus antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker ik denk dat er wat anders speelt dan de afdichting. Een ketel die te weinig gevuld is zakt te snel omdat de vullinggraad ook erg laag is. Als het dan ook nog vrij laag percentage is stort het heel… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker hydrometer geschikt voor S.G. waarde, ik weet even niet of er zijn met een ingebouwde thermometer zoals de alcohol versie, anders moet je een lichtelijke correctie doen voor de temperatuur.
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker meet je toevallig ook de S.G. waardes voor en na de vergisting? Zo niet kijk toch om een hydrometer aan te schaffen, geeft net wat meer meetpunten. Theoretische opbrengst vanuit gist is weinig zeggend, hoeveelheid suiker, gistvoeding en p.H…. Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker bij de koppelingen doe ik de teflon tape over het conische gedeelte.
-
Theresa antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker doet uw koelerspiraal wel voldoende ?
wanneer die niet goed werkt verdampt er veel en komt er minder vloeistof in uw flesje .
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker Ik heb een soortgelijk model, alleen wat kleiner en ik voeg op alle verbindingen teflon tape toe, net zoals toegevoegde foto laat zien. Ik heb je bericht in het andere topic gelezen en er zijn een aantal… Meer lezen»
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker, ik wikkel altijd teflontape om de hoed ook al is deze conisch.
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker, ik denk dat je een denk fout maak. Van je eerste stook hou je ongeveer 1/3 van je stookwijn over voor de tweede stook, dus als je ketel ongeveer 3 maal zo groot wordt moet je ook 3 maal… Meer lezen»
-
SteephMeister antwoordde op het onderwerp "Afdichten stookketel" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker Wat je eens kan doen is wat water in de ketel aan de kook brengen. Dan, als het kookt, een zeepsopje om de schroefkoppelingen aanbrengen om te zien of het ergens uit de ketel “lekt”? Het is maar een… Meer lezen»
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker wat was het begin en eind SG?
-
Odevie antwoordde op het onderwerp "Robbert's Tiny Projects" – 2 jaren, 10 maanden geleden
@pastoriestoker heb je het gerstemout gemaisht om het zetmeel om te zetten in suikers vooraleer je het laat vergisten?
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Sourmash, bourbon en moonshine." – 2 jaren, 11 maanden geleden
@pastoriestoker 1 kilo mout bevat ongeveer 840 -850gr suiker. Een goede vergisting heb je 5,5 kilo suiker op 25 liter ! Als je suiker gaat stapelen zullen de meeste gisten boven een sg van 1100 de brui er aan geven… Meer lezen»