-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 8 maanden geleden
@peet als 6kilo suiker en 5 liter melasse in een vat van 25 liter zit gaat het niet werken ! Voor een goede vergisting met bakkersgist is een SG van 1070 te adviseren. Boven 1100 is het zo goed als… Meer lezen»
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 8 maanden, 1 week geleden
@peet op hoeveel liter water?
-
Alchemist antwoordde op het onderwerp "rum fermenter" – 8 maanden, 1 week geleden
@peet wat was je start S.G. en huidig S.G.? Twee maanden is erg lang, hoe heb je het gemaakt?
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 3 weken geleden
@peet ik stuur je een pm
-
rummy dummy antwoordde op het onderwerp "Meet and greet" – 8 maanden, 3 weken geleden
@peet nee daar is nog niets van bekend
-
Thurstan antwoordde op het onderwerp "Dichting voor nieuw deksel" – 1 jaar, 5 maanden geleden
@peet Hier heb ik al op gezocht, maar het is geen courante maat die mijn ketel heeft 🙂
-
Murmillo antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@peet indd. Tussen de struiken werpen en opnieuw. Dan kun je alle nieuwe tips opnieuw toepassen. Succes man
-
RuMo antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@peet, je ben nu al zo lang bezig met deze emmer als je er energie in wil steken zou ik stoken of anders weg gooien.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@peet ik kan van afstand niet goed zien wat er nog mis is . Beetje vreemd.
Inderdaad voeg wat suiker toe. -
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 6 maanden geleden
@peet er is dus waarschijnlijk iets in basis fout gegaan waardoor gisting niet volledig verloopt . Ik zou zeggen, Als je een schoon vat hebt staan . Deze goed spoelen alles overhevelen daarin met achter laten van de onderste grauwe… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet dat moet zo goedkomen dan .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet brox van 10 zou een sg van rond 1040 zijn dus nig niet volledig klaar . De belletjes laten zien dat gisting nog actief is Misschien al iets te lang gewacht alvorens vlam test waardoor de co2 laag zo… Meer lezen»
-
Stookforum antwoordde op het onderwerp "Rum van melasse basis recept" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet welke link bedoel je? Ik ben aan het teruglezen maar zie zo snel niet welke link je bedoelt.
Sommige urls zijn met het nieuwe forum verranderd. Dan even de zoekfunctie gebruiken.
Groetjes, Jan -
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet ziet er uit dar het weer gist sg moet zakken niet stijgen.
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet 150 ml sinasappelsap 150 ml water en 50-60 gr gist
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 7 maanden geleden
@peet ph vam 4,5 is prima .brix van 10 is ongeveer SG van 1042 . Dus eigenlijk nog te hoog om te stoken. Controleer of er nog gisting is . Zo niet maak wat gist met sinaasappel gist voeding en… Meer lezen»
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "rum mash zakte In" – 1 jaar, 8 maanden geleden
@peet brix is als plato en sg waarde van dichtheid/ soortelijk gewicht. Zakt het suikergehalte zakt brix / sg .
De gisting is in eerste dagen altijd feller voor het oog en zakt wat in .
Dat is normaal . -
Alchemist antwoordde op het onderwerp "Brix-converter" – 1 jaar, 9 maanden geleden
@peet deze geeft net wat meer mogelijkheden
https://www.vinolab.hr/calculator/gravity-density-sugar-conversions-en19 -
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tonnen / vaatjes" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet gewoon lekker laten gaan .
-
Robbert antwoordde op het onderwerp "Tonnen / vaatjes" – 1 jaar, 10 maanden geleden
@peet piep kleine bellen betekent gisting aanwezig.
Dus geef het tijd en controleer om de 4 dagen Sg
- Meer laden