Stookforum
  • HOME
  • STOOKWINKEL

Psycat

Minder tonen Meer tonen
Profielfoto van Psycat

@psycat

  • Activiteit
  • Profiel
  • Vrienden 0
  • Groepen 0
  • Forums
  • Persoonlijk
  • Vermeldingen
  • Favorieten
  • Vrienden
  • Groepen
  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Thanks Alchemist
    Gewoon Excel gebruikt (de libreoffice versie) output naar PDF en die PDF omgezet in JPG
     
    In jouw geval van connect 3 zou je dan de warm water retour boven of onderaan Vat 2 zetten ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Zomer 20.22" – 2 jaren, 9 maanden geleden

    Een heerlijke zomer.  Fantastisch weer, droog, volop zon, de wijnranken hangen vol trossen die nu reeds beginnen te rijpen.  Fruitbomen op de rand van takbreuk door teveel vruchten.  Nu is het bij het stoken wel redelijk warm en volstaan mijn…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    The proof is in the pudding.   Na twee jaar werken met rabarber is de tijd aangebroken om tasting notes te delen. Finesse van techniek en ambacht zijn tenslotte geen doel op zich maar een pad naar de creatie van…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Aalbessen stoken" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Volledig akkoord hier. Ook ik pluk die (met een bessenplukker).  Ik heb rode (zuur) en roze (iets zoeter) Ik pers die, vries dat sap in,  en doe het later in de pruimenwash. Of het sap gaat sochtends in de yoghurt…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Hi Strauss   Bij mij geeft Rabarber een basisnoot aan de drank. Een beetje zoals graanalcohol een complexere en rijkere basis vormt voor een distillaat. Zeker vergeleken met suikerwash alcohol. Combineren met mede, lijkt me dan ook een schitterend idee….   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Cassis-vergisting loopt heel goed maar het schuimt vreselijk !
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Ik kijk al een tijdje mee ;)" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Welkom peeping tom whiskyman
    🙂
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Shalom   Voor degene die belangstelling zouden hebben of voor de liefhebbers van Kirr, hier een weliswaar omslachtige, manier om de cassis te vergisten. Het beste dat ik gevonden heb. Pluk de bessen met een bessenplukker zodat er weinig stelen…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @stookje 
    Thanks maar het gaat hier over zwarte bessenn dus geen bosbessen
    Denk ik tenzij men in NDL andere benamingen heeft ?

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    @mccorner 
    Hi en bedankt voor de zoektocht
    Inderdaad meestal maceraat om creme de cassis te maken
    En vergisten lukt moeilijk omdat de bessen een pulp of koek vormen die boven drijven en bij vegisting de boel doen overlopen

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat posted a new topic "Cassis." – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Hi Cassis oftewel zwarte bessen oogsttijd in Belgie.  Yep de basis van de kirr-royale oftewel Jezus’ lievelingsapero.    Ik heb echter problemen die heerlijke bessen te verwerken. Koud persen lukt niet echt, vergisten gaat heel moeilijk, zelfs na het gebruik…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 10 maanden geleden

    Klopt concha
    Traditionele notenwijn maakt men hier men groene walnoten, geplukt op st jean
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Rabarber, Rabarber, Rabarber !" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Voila, Dit weekend St Jan, oftewel de kerkelijke variant van de zomerzonnewende. Vuur maken in de tuin en een heerlijk drankje uit de kelder halen Ik pluk de rabarber bijna kaal en laat hem nu voor de rest van het…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Voorstellen Flip" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Hello Flip Voor zover ik weet, vereist calva een mengeling van verschillende appels.  Zoete, halfzoete en bittere.  Sommige calva vereist zelfs tot 30% peren. Het sap moet ook maanden gisten om eerst een rijke cider te geven.  Dus geen eenvoudig…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Wel voorzichtig overgieten.  Je zal wellicht veel bezinksel hebben na 6 weken.  Probeer dat uit de ketel te houden.
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Voorstellen." – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Hello Flip Vooreerst :  welkom. Dus je woont in een abdij met uiteraard annex een verwaarloosde boomgaard. Heb je daar ook andere bomen ?   Peren ?  Kwee ?  Mispels ? Hier een paar tips :  vermijdt valfruit zoals ezelsvlees in…   Meer lezen»

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Duur van de gisting" – 2 jaren, 11 maanden geleden

    Hello Weaver
    M.i. niets aan de hand.  Gewoon een trage vergisting
    Wacht nog 1 week :  dan ben je 6 weken aan het vergisten
    Daarna : gewoon stoken, ongeacht het SG gehalte. 
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Ambachtelijk stoken met hart voor de natuur" – 3 jaren geleden

    Hi
     
    Ik heb hier een voorbeeld van een relatief eenvoudige recuperatie gevonden maar de vraag is of het voor ons, amateurstokers, wel de moeite loont ?
     
    https://www.greensanddistillery.com/blog/2018/3/2/building-a-heat-recovery-system
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Schapenmelk Wodka" – 3 jaren geleden

    Volgens mij kan je Wei beter aan de varkens voeren om vervolgens die varkens om te zetten in bv Parma ham.  Lijkt me efficienter.  🙂
     

  • Profielfoto van Psycat

    Psycat antwoordde op het onderwerp "Schapenmelk Wodka" – 3 jaren geleden

    Wat lees ik nu dan in de krant. Schapenmelk Wodka. Iemand hier ervaring mee?? Zo te zien heeft dat schaap al een flesje op.   Hello Bewust. Je berichtje was intrigerend en ik ben het even gaan opzoeken. Het hergebruiken…   Meer lezen»

  • Meer laden
Profielfoto Sjefman Profielfoto Vlisbier

Registreer nu!

Wie is online?

  • Robbert Skoelie

Nieuwste topics

  • T500 reflux + alambiek en toebehoren

    Door Johnnieboy 1 dag geleden

  • vijf bijtjes stelt zich voor

    Door vijf bijtjes 4 dagen geleden

  • Naloop

    Door Gerben Beek 6 dagen geleden

  • Vergistingsvaten 20 liter Speindel

    Door kena1979 1 week geleden

  • Waragi

    Door RikVanBeusichem 1 week geleden

©2025 Powered by Solydee Advies & IT

Login met je gegevens

Lost your password?

Je gegevens vergeten?

Ik herinner mijn gegevens